RaV[666] Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Bogas ,przeczytaj ten artykul -- http://www.overclockers.com/articles686/ -- Plyta jes poprostu problematyczna, zreshta na forumach ludzie tesh maja z nia "swoje boje" ,tobie sie pewno trafil dobry egzemplarz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Dzieki za linka. Heh... no faktycznie. Nie pozostaje mi nic innego, jak cieszyć się, że moja chodzi bez problemów. No chyba, że ludzie z overclockers.com trafili na wybitnie badziewny egzemplarz ;-) (tak sobie tłumaczę) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 ja osobiscie wziolbym p4 - ze wzg na wieksza stabilnosc ....bez komentarza genghiskhanie.... widze ze sie znasz na procesorkach. Czy ty czytasz "Mama tata koputer i ja"? hehe dobre dobre a co do tej stabilnosci to faktycznie troche dojebale* Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arquin Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 ok wiec teraz juz jestem prawie pewien ze kupie athlona. wiec mam teraz nastepujacy problem: plyta asus A7V8X + mnostwo bajerow + 512 Kingstona CL2 (266 mhz) czy asus A7N8X + mnostwo bajerow + 512 Kingstona CL2.5 (333 mhz albo i 400 mhz!!!) i do tego procek athlon 2100 . sprawa wyglada tak nigdy nic nie podkrecalem i prawde mowiac przeraza mnie mysl jakbym mial wyjac lutownice i spawac zworki na procku czy cos tam?!?) zdaje sobie jednak sprawe ze za rok athlon 2600 (333 mhz) osiagnie przyzwoita cene wiec bede mogl wymienic) chyba ze jest mozliwosc podkrecenia(bezbolesnego)athlona 2100 do pracy z takimi pamieciami. dzieki za wyrozumialosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 a mozesz polecic jakies dobre sklepy tez mieszkam we wrocku. kompa skladalem na www.komputronik.pl ale zdaje sie ze oni nie maja oddzialu we Wrocławiu.ACIT - na przeciw notu 2 pietro - zajebisty sklep - lepszego chyba w miescie nie ma - ew. proline - ale tam kupujesz na wlasne ryzyko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 ja osobiscie wziolbym p4 - ze wzg na wieksza stabilnosc ....bez komentarza genghiskhanie.... widze ze sie znasz na procesorkach. Czy ty czytasz "Mama tata koputer i ja"? a ty <span style="color:red;">[ciach!]</span>a ciach!u <span style="color:red;">[ciach!]</span>y sperdalaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 tak ciezko sie przyznac do bledu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 tak ciezko sie przyznac do bledu?tylko nie wiem jakiego :P ja powiem tak: swoje wiem - mialem do czynienia z roznym sprzetem... hehe teraz kazdy amdkowiec chwali swoje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Genghis ,za takie wyjobki to ja bym ci bana zaserwowal, ciekawe co bylo za tymi ciachami.A tak pozatym z checia uslysze jak to PROCESOR moze byc niestabilny (oczywiscie odpowiednio schlodzony i zavoltarzowany) ?? A i moze nie zauwazyles ale lancer ma Intela :wink: wiec chyba wie co mowi. -- Arquin ,nie czytasz uwaznie co sie do ciebie pisze! :-).Po pierwsze ,niczego ani nie trzeba bylo ani tym bardziej NIETRZEBA lutowac!!Po drugie jesli kupisz athlona wykonanego w technologii 0.13u to bedziesz miec A)Chlodnego proca, B)Odblokowane mnozniki C)A jesli kupisz 1700+ 0.13u B0(jesli niewiesz jak takiego zidentyfikowac wal na priv) to praktycznie na 100% pojdzie ci na magistrali 166 bez zmiany mnoznika (ktory i tak bedziesz moc zmieniac do woli od 5 do 12,5x).Jednym zdaniem bedzie to owszem OC ale tak proste/banalne/niegrozne ze az glowa boli, do tego 1700+ jest sporo tanszy (~250zl) i zaoszczedzisz kase.A wiec 1700+@2300+,chlodny procek,2 stuwy w kieszeni, wolny mnoznik, czego trzeba wiecej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 dobrze dobrze to jak mozesz to daj mi bana :D mi to obojetne jest - gowno mnie to obchodzi ze lancer tez ma intela :P a z reszta piszcie co chcecie - ja chyba bede opuszczal to forum - ostatnio i tak nic nie ma - tylko lamy pytaja co za sprzet kupic - tak jakby nie mieli wlasnego zdania (wiem ze moze sie nie zajmuja kompami od dawien dawna - ale maja to forum przeciez po to by sie dowiedziec czegos o sprzecie i samemu decydowac) szkoda mojego gadania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 czy ktos tu mowil o EPxie 8rda ze jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>owy? niech go tylko dorwę................nogi z [gluteus maximus] powykręcam a tak serio: na moje to jest najlepsza plyta pod AMD!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 a co do tematu to: jak masz duzio kasiorki to dawaj p4 na nowszym 533 a nie na 400 a jak masz malo ksy to athlon XP 1700BO i na 2300XP a tak w ogóle to p4 jest lepsze od athlonow ale tez zalezy od zegara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Ja powiem tak: pierwszy mój komp to było Pentium 200MMX, wszystko chodziło pieknie, nic sie nie kaszaniło. Potem zmieniłem sprzęt na AMD 500 a potem Athlon 1GHz i w obu przypadkach wszystko sie PIEPRZYŁO nonstop. Dlatego radze ci, wez lepiej Pentium a na tą drukarke itd sobie dozbieraj i kup później. Może te problemy z AMD to tylko ja mam pecha ale dużo słyszałem o błędach zmiennoprzecinkowych w tych prockach. Ja w każdym bądź razie brałbym INTELA, dla świętego spokoju... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Teraz mam Athlona 2200, niby nowa generacja itd, a dalej co chwile coś mi sie jebie... Chętnie bym zamienił ten sprzęt na P4... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arquin Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Ja powiem tak: pierwszy mój komp to było Pentium 200MMX, wszystko chodziło pieknie, nic sie nie kaszaniło. Potem zmieniłem sprzęt na AMD 500 a potem Athlon 1GHz i w obu przypadkach wszystko sie PIEPRZYŁO nonstop w takim razie czemu po tym procku athlon 1ghz nie zmieniles platformy zdaje sie ze masz athlona 2,2ghz ??? i jak tam znow masz problemy??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Ja powiem tak: pierwszy mój komp to było Pentium 200MMX, wszystko chodziło pieknie, nic sie nie kaszaniło. Potem zmieniłem sprzęt na AMD 500 a potem Athlon 1GHz i w obu przypadkach wszystko sie PIEPRZYŁO nonstop. Dlatego radze ci, wez lepiej Pentium a na tą drukarke itd sobie dozbieraj i kup później. Może te problemy z AMD to tylko ja mam pecha ale dużo słyszałem o błędach zmiennoprzecinkowych w tych prockach. Ja w każdym bądź razie brałbym INTELA, dla świętego spokoju...hehe i co powiecie?!?!? - moze nowe antki juz sa lepsze - ale antek to gowno :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 hehe i co powiecie?!?!?Ze niektorych nie powinno sie dopuszczac do komputera... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Powiem tyle ze jesli "COS" sie pieprzy to moze byc wina 2tys. spraw ale napewno nie samego procesora. "hehe i co powiecie?!?!? - moze nowe antki juz sa lepsze - ale antek to gowno" Powyzsze zdanie swiadczy o twoim NIESKREPOWANYM debilizmie, "Antek to gowno" coz za swiatla i pelna merytorycznie wypowiedz.Boze za jakie grzechy? -- Pomijajac ludzi ulomnych, Przejdzmy do rzeczy, System zeby byl stabilny musi byc zbudowany z dobrej klasy komponentow, musi miec najnowsze wersje softwaru,musi byc ODPOWIEDNIO zainstalowany i etc, etc i etc.mozna w nieskonczonosc.Kiedys Bylo trochu z tym inaczej ,sam mialem P166-P233MMX i wiem ze bylo poprostu o wiele PROSCIEJ, mniej komponentow,mniejsze wymagania i tak dalej, viadro to byly inne czasy, jush nie wroca!Z P4 jest tyle samo problemow co z athlonami BO: Trzeba dobrac dobre kostki ,trzeba instalowac laty na system, trzeba uwazac na zasilke i na ramy (byle co spowoduje ze bedzie sie czlowiek czul przy tym kompie ciagle zagrozony "zwiesi sie czy sie nie zwiesi?" , i niech nikt mi tu kitu nie wciska ze to wina procka, via potrzebuje 4in1 i na amd i na Intelu itp ,itd.SiS jest wydajny ale problematyczny i na AMD i na Intelu ,chipsety intela sa z tej trojki najstabilniejsze ale popierwsze trochu w tyle po drugie TAKZE niebezbledne (vide granitebay).Bledy w obliczeniach popelnialy pierwsze pentiumy a nie AMD (o zgrozo) ale jakos sie tym nikt nie przejmowal.Moj komp lazi 24/7 liczac seti i robiac inne pomniejsze zadania bez zawiechy, jak to mozliwe?Przeciez mam AMD!Dlatego ze mam w miare poprawne komponenty, dlatego ze sprawdzilem je wygrzewaniem i prime95 (zeby wlasnie nie liczyl blednie) i dlatego ze jade na systemie opartym na NT!Na 98 nawet PII na BXie zaliczy zawieshke predzej czy pozniej. :x -- P4 takze nalezy do tej "skomplikowanej" generacji, legacy gryzie sie z nowym i etc.Przez dwa miesiace walczylem z Celeronem 1700 na sisie ,i udalo sie ,ale do wymiany poszla zasilka (dla stabilnych napiec, podstawa) plyta (walnieta byla ,dostalem nowa rewizje) i ramy (wymiana na kingstona) I sie okazalo ze moze byc dobrze ,ale wczesniej kuzyn klal jak szewc ze jush nigdy wiecej bezemnie do sklepu nie pojdzie bo mu CHLAM wcisneli (co defakto bylo prawda ;] ,ale nawet chlam moze dzialac poprawnie). Mit o niestabilnosci AMD to bajka z czasow pionierow i chipsetu KX, kiedy sie naprawde trzeba bylo napocic zeby duza ilosc roznych urzadzen dzialala poprawnie (zeby nie bylo ,dalo sie!).Aktualnie to jest puste gdybanie kiedy poprawki do Windozy sa wprowadzane zarowno dla AMD jak i Intela........ ash ku*wa szkoda gadac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 jakos dziwne ja mialem K5 100 AMD, k6-2 350 AMD, durnia 750@1000 AMD i mam Athlona XP 1800 0,18um i nic sie nie kaszani!!!! AMD to najlepsze procy dla tych co kasiory za duzio nie maja! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duronio Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Ja powiem tak: pierwszy mój komp to było Pentium 200MMX, wszystko chodziło pieknie, nic sie nie kaszaniło. Potem zmieniłem sprzęt na AMD 500 a potem Athlon 1GHz i w obu przypadkach wszystko sie PIEPRZYŁO nonstop. Dlatego radze ci, wez lepiej Pentium a na tą drukarke itd sobie dozbieraj i kup później. Może te problemy z AMD to tylko ja mam pecha ale dużo słyszałem o błędach zmiennoprzecinkowych w tych prockach. Ja w każdym bądź razie brałbym INTELA, dla świętego spokoju...hehe i co powiecie?!?!? - moze nowe antki juz sa lepsze - ale antek to gowno :P :evil: :evil: :evil: Intelowcy- ludzie którzy wydali full kasy na sprzęt i teraz pieprzą o stabilności jakości i innych subiektywach! Jakbym wydał 300-800 zyli więcej za tak samo szybki proc jak konkurencji to też bym jakieś przewagi mojego widział :lol: wszystko się pieprzyło non stop- mógłbyś sprecyzować ? pieprzenie to w 90% wina softu i użytkownika- jaki masz os? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 mój kumpel mail durona 750 na plycie ECS k7s5a a ja durnia tez 750mhz na plycie ECS k7vza pierwsza plyta jest na sisie a druga na via kt133a. Moj kumpel nagrywal plytke i bufor wlanczal mu sie srednio 11 razy!!! Ja nagrywalemplytke to nigdy mi sie nie wlaczyl! i oto maly przykład ze od proca nie zawsze wszystko zalezy. Ludzie ułomni nie proszeni o zdanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duronio Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 "]Powiem tyle ze jesli "COS" sie pieprzy to moze byc wina 2tys. spraw ale napewno nie samego procesora. "hehe i co powiecie?!?!? - moze nowe antki juz sa lepsze - ale antek to gowno" Powyzsze zdanie swiadczy o twoim NIESKREPOWANYM debilizmie, "Antek to gowno" coz za swiatla i pelna merytorycznie wypowiedz.Boze za jakie grzechy? -- zawieshke predzej czy pozniej. :x "] szybciej na klawierce piszesz :D - Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 I JESZCZE RAZ Mówie ANTKI TO DOBRE SPRZĘTY!!!!!!!!!!!!!!! Jeżeli ktos nie mogł se poradzic z kompem to niech zacznie szukac usterki a nie gadac o tak se. A tak w ogole to co sie dzialo na procach AMD??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duronio Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 hehe i co powiecie?!?!?Ze niektorych nie powinno sie dopuszczac do komputera... "trafność: 100%" :D :D sorry za te wielkie litery :oops: coś mi się rypło :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Te zdanie: Ja brałbym INTELA DLA SWIĘTEGO SPOKOJU to poprostu szczyt DEBILIZMU!!!!!!!!!!!!!!:( Dziwne czemu wszyscy wola athlony niz p4???? jak by byly one <span style="color:red;">[ciach!]</span>.owe to lludzie braliby p4. z nizszym zegarem ale jednak wola athlony poniewaz za 300zl masz athlona 1800XP BO 0.13um a intela za 300zl masz celka 1700mhz co gowno jedzie jakby chcialo a nie mogło!!!!! toc athlon 1000mhz robi tego celka to co tu mowic czemu ludzie kupują AMD niz intela!!!!!! Te zdanie: Ja brałbym INTELA DLA SWIĘTEGO SPOKOJU to poprostu szczyt DEBILIZMU!!!!!!!!!!!!!!:( Dziwne czemu wszyscy wola athlony niz p4???? jak by byly one <span style="color:red;">[ciach!]</span>.owe to lludzie braliby p4. z nizszym zegarem ale jednak wola athlony poniewaz za 300zl masz athlona 1800XP BO 0.13um a intela za 300zl masz celka 1700mhz co gowno jedzie jakby chcialo a nie mogło!!!!! toc athlon 1000mhz robi tego celka to co tu mowic czemu ludzie kupują AMD niz intela!!!!!! Te zdanie: Ja brałbym INTELA DLA SWIĘTEGO SPOKOJU to poprostu szczyt DEBILIZMU!!!!!!!!!!!!!!:( Dziwne czemu wszyscy wola athlony niz p4???? jak by byly one <span style="color:red;">[ciach!]</span>.owe to lludzie braliby p4. z nizszym zegarem ale jednak wola athlony poniewaz za 300zl masz athlona 1800XP BO 0.13um a intela za 300zl masz celka 1700mhz co gowno jedzie jakby chcialo a nie mogło!!!!! toc athlon 1000mhz robi tego celka to co tu mowic czemu ludzie kupują AMD niz intela!!!!!! Te zdanie: Ja brałbym INTELA DLA SWIĘTEGO SPOKOJU to poprostu szczyt DEBILIZMU!!!!!!!!!!!!!!:( Dziwne czemu wszyscy wola athlony niz p4???? jak by byly one <span style="color:red;">[ciach!]</span>.owe to lludzie braliby p4. z nizszym zegarem ale jednak wola athlony poniewaz za 300zl masz athlona 1800XP BO 0.13um a intela za 300zl masz celka 1700mhz co gowno jedzie jakby chcialo a nie mogło!!!!! toc athlon 1000mhz robi tego celka to co tu mowic czemu ludzie kupują AMD niz intela!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duronio Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Te zdanie: Ja brałbym INTELA DLA SWIĘTEGO SPOKOJU to poprostu szczyt DEBILIZMU!!!!!!!!!!!!!!:( !!!!!! oto dlaczego intel taki popularny ( pomijam ludzi kupujących .2.8 Ghz) ludzie go dla świetego spokoju kupują- "skoro droższy to pewnie lepszy :lol: , intel to znana, porządna firma" :lol: zupełnie jak z mercedesem- co z tego, że a-klasa to chyba najgorsze auto roku, ale to mercedes..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duronio Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 miało być >2.8 GHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Dorższy NIE ZNACZY LEPSZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! maly przykład moze znacie silnik WANKLA? jest samochod z tym silnikiem MAZDA RX-7 robi ona najlepszego mesia a jest o wiele tańsza.... I CO?????????????? oczywiscie ludzie ktorzy kupuja p4 3006mhz to nie sa debile poniewaz ten porc przewyzsza athlony.....ale moze z HAMMEREM BEDZIE INACZEJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 no jo ale za jaka cene jest ten 2.8ghz????? mozna se kupic athlona 2400+ epox 8 rda+ i woda??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duronio Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Dorższy NIE ZNACZY LEPSZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! maly przykład moze znacie silnik WANKLA? jest samochod z tym silnikiem MAZDA RX-7 robi ona najlepszego mesia a jest o wiele tańsza.... I CO?????????????? oczywiscie ludzie ktorzy kupuja p4 3006mhz to nie sa debile poniewaz ten porc przewyzsza athlony.....ale moze z HAMMEREM BEDZIE INACZEJ Ja nie powiedziałem "droższy znaczy lepszy( choć często(ALE NIE zawsze ) tak bywa)- to było w "'i miało oznaczać cytaty lam i beginnerów kupujących pierwszy komp- albo ludzi ze sklepów typu optimus( a może dżyng.. też od nich :wink: ) o co chodzi z wanklem, bo autami nie interesuję się aż tak i nic mi ta nazwa nie mówi? sorry za lamerskie pytanko, ale co to jest meś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...