Szczecin Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Witam!! potrzebuje najlepszego i najbardziej wydajnego chłodzenia na socket A. Czy pentagram QVC120 jest wystarczająco dobry żeby obciążyć athlona mobile 2500+@2500mhz. czy są jakies lepsze???? <_< <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 no jesli dla Ciebie pentagram QVC120 jest the best to chyba nie czytales tego forum zbyt dokladnie. Osobiscie moge sie wypowiedziec na temat Scythe Katana CU. Same pozytywy, a sa jeszcze lepsze produkty. Znajdziesz je na tym forum w dziale Chłodzenie konwencjonalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 ja mam QVC 120 CU+ na athlonie xp 2600+ przy taktowaniu 2233mhz (3000+) wiecej nie moge :( ma ok 50 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Thermalright SI-97 to jest mistrz na socket A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Nie Thermalright SI-97 a Big Typhoon od TT ;-) AXP 1700+ @ 2200 1.9V - 47^ w stresie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 ja na Athlonie XP2000+ @ 2400MHz 1,9 mialem 44* :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Thermaltake Tower 112 + Fander FD-92S 2500+@11x200 1.65V - w zaleznosci czy mam okno otwarte czy cieplo to raz 41 raz 46 *C ale nie zauwazylem >50 *C (chyba ze mocne dlugie obciazenie) ale to chyba nie jest duzo skoro Bartonki maja max chyba z 80 *C w zaleznosci od 'ciasta' na ktorym siedza Musze dodac ze mam Fanderki z przodu i tylu obudowy + PSU z coolerem 120 mm tuz nad Tt T 112... http://szalajko.prv.pl/comp.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 ej bez jaj ;] 2515mhz barton 1,62-1,68v (idle/stres) i na 7000alcu @ 1300rpm do MAX 50*C w średnio wietrzonej budzie (procek <~100w) Big typhoon - na max rpm będzie szalał po prostu, na obrotach ~ 900rpm daje radę z s754 3100+ 2,66 @ 1,65v (~130w) @ max 50*C a wietrzenie obudowy mam chwilowo słaabe..;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby82 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Pomysl tez nad aerocoolem HT-102 - jak nie masz otworow montazowych na plycie to Big Typhoon'a nie zalozysz!! A ht-102 elegancko, na zapineczke.. Tu frazie masz test ht-101 a 102 ma wiekszy wentyl i grubsze HP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 a co powiecie o zalmanie 7000B????? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 ciezszy, wiekszy, drozszy i gorszy od thermalrighta SI-97A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 interesującym produktem jest aerocool HT-102. jest on lepszy od thermalrighta SI-97A????? <_< <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Wszystkie te coolery nie dorastają do pięt thermalightowi. Nie wiem jak scythe ale oprócz niego wsio o czym mówicie jest gorsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Wszystkie te coolery nie dorastają do pięt thermalightowi. Nie wiem jak scythe ale oprócz niego wsio o czym mówicie jest gorsze. no dobrze ale ten Thermalright SI-97 potrzebuje otworów montazowych wokól socketu???? <_< <_< czy tylko sama zapinka na sockecie??? <_< <_< bo niestety nie posiaadam otworów wokol socketu :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 no dobrze ale ten Thermalright SI-97 potrzebuje otworów montazowych wokól socketu???? <_< <_< czy tylko sama zapinka na sockecie??? <_< <_< bo niestety nie posiaadam otworów wokol socketu :mur:przy jego masie to raczej są potrzebne otwory, watpie żeby zapinka utrzymała. btw. otwory można zawsze wywiercić :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 przy jego masie to raczej są potrzebne otwory, watpie żeby zapinka utrzymała. btw. otwory można zawsze wywiercić :lol2: :mur: Czlowieku SI-97 to jeden z najlzejszych coolerow na socket A! Thermalrighta zapinasz na zwykla zapinke a nie zadne otwory itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 si-97 + fander - dla tych co nie mają otworów montażowych TT Big Typhoon - dla tych z otworami na plycie głownej oba chłodzenia są tak samo skutecznie mniej więcej ale si-97 ma ten + że jest a)mniejszy (nie trzeba mieć aż takiej dużej (szerokiej) obudowy) b)mniej waży c)łatwiejszy montaż (normalna zapinka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Scythe Katana CU rowniez zapina sie na zwykla zapinke. Nie wiem czy sie nie myle, ale si-97 jest malo przyszlosciowy - pasuje tylko na Societ A. Pozostale (Katana i BigTyphoon) posłuża jeszcze w przyszłości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 :mur: Czlowieku SI-97 to jeden z najlzejszych coolerow na socket A! Thermalrighta zapinasz na zwykla zapinke a nie zadne otwory itp.dobra pomyliłem się, waży tyle co katana al, a z tym "najlżejszym" to bym polemizował, bo prawie 300 gram to nie mało, chyba że najlżejszy z najwydajniejszych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 dzieki wszystkim za rady i skuszę sie na tego Thermalrighta SI-97. tylko trzeba dobrać odpowiedni wentyl a niewiem jaki :mur: więc potrzebuje jak najbardziej wydajny wentylator na tego Thermalrighta SI-97 i pasowałoby żeby był tez w jakims stopniu cichy <_< moze cos doradzicie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Caly urok thermalrighta polega na tym ze on idealnie wspolpracuje z wentylem nawet na 5V ja polecam revoltec airguard 92mm - tani i puscic go na 5v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 a ile chcesz przeznaczyć kasy na si-97 z dobrym i cichym wiatrakiem (sam cichy i dobry wiatrak to koszt okolo 35 zł) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Ale co wy z tym SI-97? Nie pamietamy ze jest SP-97 ktory byl WYDAJNIEJSZY, szczegolnie na silnym nawiewie (vantec, delta) deklasowal SI. Widzialem gdzies test gdzie wprawdzie przy huraganie, ale wygrywa z big typhoonem. SI to swietny cooler na socket A, ale raczej na cichsze wentyle - bardziej praktyczny. Wydajnisciowo lepszy bedzie SP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 tyle że na miedź potrzebny jest mocny nawiew wiec super ciche to ni bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D2mian Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Ja mam Katanę CU na Athlonie XP i jestem bardzo zadowolony! Bezproblemowy montarz (zapinka), bardzo cicha (na LOW, bo na HIGH to już troszkę słychać 92mm wentyl), super wydajna! Według mnie najlepszy wybór na obecne czasy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 @D2mian a jakie masz temp. w IDLE i w stresie na tych '2GHz? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 @D2mian a jakie masz temp. w IDLE i w stresie na tych '2GHz? :) teraz na moim titanie czteroletnim mam temp. 47 stopni w stresie. a na mnozniku 11 i magistrali 200 mam temp. 53 stopnie w stresie!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D2mian Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) @D2mian a jakie masz temp. w IDLE i w stresie na tych '2GHz? :) Idle około 36-38 zależnie od temperatury w pokoju (23-24C) Stres max 45C Ale dodam że chyba czujnik na mojej NF7-s źle podaje bo Katana w idle jest w zasadzie zimna natomiast w stresie troszkę już sie grzeje ale żeby to było 45C to ja wątpię! W każdym razie używam jej na najniższych obrotach (1200) i jest zupełnie nie słyszalna! POLECAM @Szczecin Bierz poprawkę na skalibrowanie czujnika bo coś nie chce mi się wierzyć aby titan tak dobrze sobie radził w stresie :) (bez obrazy) Edytowane 9 Czerwca 2006 przez D2mian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Idle około 36-38 zależnie od temperatury w pokoju (23-24C) Stres max 45C Ale dodam że chyba czujnik na mojej NF7-s źle podaje bo Katana w idle jest w zasadzie zimna natomiast w stresie troszkę już sie grzeje ale żeby to było 45C to ja wątpię! W każdym razie używam jej na najniższych obrotach (1200) i jest zupełnie nie słyszalna! POLECAM @Szczecin Bierz poprawkę na skalibrowanie czujnika bo coś nie chce mi się wierzyć aby titan tak dobrze sobie radził w stresie :) (bez obrazy) no tak mam na tym tittanie na 3100rpm i na standardowym napięciu 1.45V i tak jak mowilem magistrali 200 i mnozniku 11 czyli to jest taktowanie 2200Mhz . sprawdzałem kilka razy i jest 53 stopnie w stresie :mur: :mur: jak bym zwiększył napięcie z 1.45 do 1.9 to wtedy titan by nie wytrzymał bo jak wiadomo po zwiększeniu napięcia rośnie moc procesora B) a zapomniałem dodać ze to jest temperatura przy otwartej obudowie B) Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Szczecin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 nie moc procesora tylko ilosc 'wydalanego\wytwarzanego' ciepla ;P jesli chcesz kupic sobie dobry cooler to ja bym wybral Scythe Katana Cu :) D2mian na tej Katanie ma ladne temperaturki ;] a wogole jak podkrecasz to nie zapomniej o dobrym zasilaczu... no chyba ze komp ci nie jest potrzebny ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...