Skocz do zawartości
M@TI

Wykrzyknik W żółtym Trójkącie I Chwilowe Zacięcia

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj grając w SWATA 4 komp nagle zamulił , myślałem że coś wczytuje ale to trwało za długo.Zminimalizowałem gre a na pasku zadań był wykrzyknik w żółtym trójkącie <_< Po chwili gra działała normalnie ale zauważyłem że to sie w miare często zdarza : 1 na h lub 2h. Czy to może być wina grafy która sie przegrzewa ?? Karta działa na referencyjnym wentylu , standardowe taktowania 350/800 (bo to wersja Golden Sample) tylko ma odblokowane potoki.Czy też wina stoi po stronie gry/systemu ?? <_<

EDIT

Zapomniałem dodać że temperatura grafy w stresie 58/59

Edytowane przez M@TI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

otwórz Podgląd zdarzeń: eventvwr.msc, następnie otwórz gałąź System i sprawdź co się kryje pod tym ostrzeżeniem, przypuszczam ze masz ustawiony zbyt mały plik wymiany i system jeżeli zaczyna mu brakować miejsca go powiększa, wyświetlając przy okazji ten żuty trójkącika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moder ma pewnie rację ale hehe jezeli twoja sygnaturka mówi prawde tzn masz 256 ram to tak jakby ci ktoś z tego zestawu giga ukradł :blink:

wiesz ile zabiera sobie mój system na prace ? 237 mega a to oznacza ze na gre zostaje 20-30 mega pamięci operacyjnej twój system zabiera pewnie podobnie (no może mniej bo to sie skalujetroche nie wiem jak 170-180 MB) :] ja bym dokupił im wiecej tym lepiej, a jak nie masz kasy to nawet 256 z allegro za 30-40 zł i bedzie niebo a ziemia bo relatywnie zwiększysz ilość ramu przysługujacego aplikacji ( swat-owi 4 ) kilkukrotnie :plum:

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne bo jest napisane że błąd z TCPIP

Protokół TCP/IP osiągnął limit zabezpieczeń ustalony dla liczby równoczesnych prób połączeń TCP.

Więc skąd ten freez w momencie pojawienia się znaczka <_< Dodam także że net działa bez problemów a normalnie te błędy nie występują tylko gdy gram <_< (tak mi sie przynajmniej wydaje choć przyznam że to troche głupie ;))A co do małej ilości RAMu - nie od razu Rzym zbudowano za jakiś miesiąc lub 2 dokupię , to tylko kwestia czasu :D Edytowane przez M@TI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okazało sie że to nie ten komunikat tutaj podałem (chodziaż także występuje).Pojawia się 'minimalna wartość pamięci jest za niska' - czyli jednak te RAMy.Dopuki ich nie dokupie problem będzie sie pewnie powtarzać :? No cuż temat do zamknięcia

Edytowane przez M@TI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

komunikat był chyba "maksymalna pamięć....." i ma związek z pamięcią wirtualną a nie z RAM,po prostu ustawiony limit (Rozmiar maksymalny) jest przekraczany, wystarczy zwiększyć wartość w polu zaznaczonym czerwonym równoległobokiem :D

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest prostokąt imo :] :wink:

ta a moder wyedeytował posta :mrgreen: i zmienił tam było "polu zaznaczonym czerwonym kwadratem" :lol:

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi