M@TI Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) Dzisiaj grając w SWATA 4 komp nagle zamulił , myślałem że coś wczytuje ale to trwało za długo.Zminimalizowałem gre a na pasku zadań był wykrzyknik w żółtym trójkącie <_< Po chwili gra działała normalnie ale zauważyłem że to sie w miare często zdarza : 1 na h lub 2h. Czy to może być wina grafy która sie przegrzewa ?? Karta działa na referencyjnym wentylu , standardowe taktowania 350/800 (bo to wersja Golden Sample) tylko ma odblokowane potoki.Czy też wina stoi po stronie gry/systemu ?? <_< EDIT Zapomniałem dodać że temperatura grafy w stresie 58/59 Edytowane 6 Czerwca 2006 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 otwórz Podgląd zdarzeń: eventvwr.msc, następnie otwórz gałąź System i sprawdź co się kryje pod tym ostrzeżeniem, przypuszczam ze masz ustawiony zbyt mały plik wymiany i system jeżeli zaczyna mu brakować miejsca go powiększa, wyświetlając przy okazji ten żuty trójkącika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) moder ma pewnie rację ale hehe jezeli twoja sygnaturka mówi prawde tzn masz 256 ram to tak jakby ci ktoś z tego zestawu giga ukradł :blink: wiesz ile zabiera sobie mój system na prace ? 237 mega a to oznacza ze na gre zostaje 20-30 mega pamięci operacyjnej twój system zabiera pewnie podobnie (no może mniej bo to sie skalujetroche nie wiem jak 170-180 MB) :] ja bym dokupił im wiecej tym lepiej, a jak nie masz kasy to nawet 256 z allegro za 30-40 zł i bedzie niebo a ziemia bo relatywnie zwiększysz ilość ramu przysługujacego aplikacji ( swat-owi 4 ) kilkukrotnie :plum: Edytowane 6 Czerwca 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) Dziwne bo jest napisane że błąd z TCPIP Protokół TCP/IP osiągnął limit zabezpieczeń ustalony dla liczby równoczesnych prób połączeń TCP. Więc skąd ten freez w momencie pojawienia się znaczka <_< Dodam także że net działa bez problemów a normalnie te błędy nie występują tylko gdy gram <_< (tak mi sie przynajmniej wydaje choć przyznam że to troche głupie ;))A co do małej ilości RAMu - nie od razu Rzym zbudowano za jakiś miesiąc lub 2 dokupię , to tylko kwestia czasu :D Edytowane 6 Czerwca 2006 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 http://xp-antispy.org/index.php?option=com...=sellang&iso=pl w opcjach masz zmiane wielkosci polaczen tcp/ip bo pewnie masz orginalnei ustawione na 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Okazało sie że to nie ten komunikat tutaj podałem (chodziaż także występuje).Pojawia się 'minimalna wartość pamięci jest za niska' - czyli jednak te RAMy.Dopuki ich nie dokupie problem będzie sie pewnie powtarzać :? No cuż temat do zamknięcia Edytowane 11 Czerwca 2006 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) komunikat był chyba "maksymalna pamięć....." i ma związek z pamięcią wirtualną a nie z RAM,po prostu ustawiony limit (Rozmiar maksymalny) jest przekraczany, wystarczy zwiększyć wartość w polu zaznaczonym czerwonym równoległobokiem :D Edytowane 9 Czerwca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) To jest prostokąt imo :] :wink: ta a moder wyedeytował posta :mrgreen: i zmienił tam było "polu zaznaczonym czerwonym kwadratem" :lol: Edytowane 9 Czerwca 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Każdy prostokąt jest równoległobokiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 No to lamerskie pytanie - gdzie to zmienić i na jaką wartość, tak aby była wartością optymalną ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zawadakizawadeki podal ci gdzie , zwieksz na 2 giga ( jak masz miejsce ;-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 ppm na moj komputer, zakladka zaawansowane wydajnosc ustawienia, zakladka zaawansowane pamiec witrualna zmien i ustawiasz odpowiednia wielkosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) No i zmieniłem na 2 GB.Narazie w trakcie gry w BF 2 nie pojawił sie komunikat.Poczekamy zobaczymy Edytowane 13 Czerwca 2006 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...