Skocz do zawartości
Galago De Codi

Patriotyzm - Wasze Opinie.

Rekomendowane odpowiedzi

Mentalność ludzi - pewnie po części wynikająca ze złego stylu życia - też nie daje powodu do radości - nienawiść, nietolerancja, złodziejstwo, lenistwo i niesolidność.

Nie jest tak do konca - gdyż na zachodzie ci sami polacy którzy mają takie cechy jak napisaleś - są jednymi z lepszych pracowników. Dzieje sie tak ze w polsce NIE OPLACA SIE BYC SOLIDNYM PRACOWNIKIEM, nie opłaca sie byc MIŁYM, nie oplaca sie nie krasc, nie oplaca sie byc tolerancyjnym.

Nie jest tak ze jak ja czy ty sie zmienimy i bedziemy inni - to ktoś to doceni.. g*** prawda. Ja jestem strasznie milym czlowiekiem w realu, za milym, za uczciwym, za pracowitym. Zostaje po godzinach, robie czarną robotę, zawsze łagodzę spory.. NIKT TEGO NIE DOCENI.. NIKT. i ja nie jestem odosobnionym przypadkiem.

Wiec sie nie dziwie. a zeby wiekszosc byla OK.. nie wierzę.. a najprawdopodobniej byloby tak ze ci hamscy polaczkowie byliby na stanowiskach kierowniczych a cala reszts spoko ludzi by rypała za nich nadgodziny..

Szemu w anglii mozna isc do pracy bez serca na ramieniu. Czemu ja pracując w głupim sklepie komputerowym - nie spie po nocach bo niewiem co komu do głowy wpadnie..

W polsce wogole nie dba sie o normalne stosunki miedzyludzkie i kazdy kazdemu wilkiem?

Nie wiem..

Wiem jedno. w kazdej chwili moge dostac zrypkę w pracy za cokolwiek.. a jak na ulicy kogos chce przepuscic z podporzadkowanej to mnie wymijają i z lewej i z prawej.. ot cała polska..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym kraju wszyscy się stresują, każdy szuka na każdego haka, chce go zniszczyć

Staram sie być miłym człowiekiem, robić dobre rzeczy (ustąpić miejsce w autobusie, przeprowadzić staruszke przez jezdnię, pomóc komuś znaleźć droge itd.), ale wszędzie szerzy się chamstwo (np. ktoś sie zatrzymuje przed przejściem, a inny cham nie i o mało nie zabije człowieka)

Wszyscy tylko cwaniakują i kombinują

A nikt nie docenia dobrych rzeczy

Nie mógłbym nic ukraść, bał bym się, pozatym ktoś na to zarobił, ma to i się z tego cieszy

Już nawet nie wiem co powiedzieć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest tak do konca - gdyż na zachodzie ci sami polacy którzy mają takie cechy jak napisaleś - są jednymi z lepszych pracowników. Dzieje sie tak ze w polsce NIE OPLACA SIE BYC SOLIDNYM PRACOWNIKIEM, nie opłaca sie byc MIŁYM, nie oplaca sie nie krasc, nie oplaca sie byc tolerancyjnym.

W wielu przypadkach tak, ale podam ci przykład firm budowlnanych - jest sobie firma, która się przykłada - ludzie ją polecają - a że dwa alta temu kupiłem miekszanie to trochę robót jest i będzie - terminy u tej firmy to pół roku!!! Tyle trzeba czekać, żeby coś zrobili... Znowu jakiś koleś co mi kafelki w kuchni robił też kilka miesięcy wcześniej, a i tak cudem się udało że trafiłem w "okienko". Ale to są z polecenia, których można zostawić i zrobią.

A inni - z dnia na dzień ci przyjadą, bo roboty nie mają - ale jak to wygląda - niestety jak się do Wawy sprowadziłem, to nie znałem wielu firm, znajomych też nei było żeby pomóc - kafelki zrobione tak, że ja bym lepiej ułożył, na ścianach góry i doliny po szpachlowaniu...

Jak ktoś jest dobry to ma robotę, bo ludzie go polecają - a jak nie...

I tak jest w wielu przypadkach - np. dwa sklepy spożywcze prawie obok siebie - ceny te same - w jednym kolejka na pół sklepu a drugi pusty - dlaczego - bo w jednym nie dbają o jakość produktów...

Jasne, że w wielu przypadkach staranie nic nie daje, a np. jakiś pracownik czy w sklepie będzie 10 czy 20 klientów na dzień będzie miał taką samą pensję. Jasne, że rządk rzuca kłody pod nogi na każdym kroku, progi podatkowe są takie, że 30% jest jak ledwo na życie starcza (dla firmy), a 40% jak można żyć normalnie, ale na inwestycje w firmie już nie ma...

Na koniec - niestety Polska to taki kraj, gdzie politycy powinni być drobiazgowo rozliczani ze swoich dochodów, a ich praca kontrolowana, żeby nie brali kasy za nic nierobienie. Całe szczęście, że mamy dziennikarzy, którzy wyciągają różne przekręty, niestety konsekwencje dla posłów są nadal niewielkie...

Aha - co do polityków - to narazie Lepper jest tym, który wypada jako jeden z najlepszych - po pierwsze jest to człowiek, który pracuje nad sobą i ma ludzi, którzy mu w tym pomagają, a po drugie mam wrażenie, że on nie jest tam dla kasy, tylko faktycznie chce coś zrobić dla rolników. Zauważcie jakie są teraz jego wypowiedzi. Natomiast Giertych... wzórem dla młodzieży człowiek prowadzący organizację faszystowską...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha - co do polityków - to narazie Lepper jest tym, który wypada jako jeden z najlepszych - po pierwsze jest to człowiek, który pracuje nad sobą i ma ludzi, którzy mu w tym pomagają, a po drugie mam wrażenie, że on nie jest tam dla kasy, tylko faktycznie chce coś zrobić dla rolników. Zauważcie jakie są teraz jego wypowiedzi. Natomiast Giertych... wzórem dla młodzieży człowiek prowadzący organizację faszystowską...

No Lepper się stonował i nawet coś wywalczył dla rolników w UE

Ale ma też inny cel, bardziej finansowy i towarzyski - chce pomóc w usuwaniu niewygodnych spraw kolegów z partii, będąć w tej koalicji zapewnia im względną nietykalność

Za to Romek G będzie prowadził propagande (już widze te lekcje patriotyzmu), będzie wprowadzał ludzi do wszechpolskich :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Varrol wielokrotnie trafiales w sedno w roznych tematach i podoba mi sie twoj sposob wypowiedzi ale z tym entuzjazmem dla Leppera to dowaliles jak dzik w sosne :wink: rozumiem ze moze sie wydawac calkiem OK na tle calej tej bandy ale proponuje nie tryskac przedwczesnym optymizmem tylko bacznie mu sie przygladac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha - co do polityków - to narazie Lepper jest tym, który wypada jako jeden z najlepszych - po pierwsze jest to

człowiek, który pracuje nad sobą i ma ludzi, którzy mu w tym pomagają, a po drugie mam wrażenie, że on nie jest tam

dla kasy, tylko faktycznie chce coś zrobić dla rolników. Zauważcie jakie są teraz jego wypowiedzi. Natomiast

Giertych... wzórem dla młodzieży człowiek prowadzący organizację faszystowską...

Może i tak jest, ale moim zdaniem, jest on w rządzie, bo jest poprostyu rządny władzy. To widać w każdej

wypowiedzi, że chce dla siebie więcej i więcej. :| Poza tym ten człowiek jest totalnym idiotą z głupimi pomysłami

(kiedyś wystrzelił z hasłem, że żeby załatać dziurę budżetową, powinno się dodrukować pieniędzy. :lol: Nie wspomnę

już, że (co zostało udowodnione) kłamliwie oczernił kilku polityków. I jak taki człowiek ma być vicepremierem w

moim kraju? Jak ktoś tak ma reprezentować moje państwo i podejmować decyzje związane z jego przyszłością? Moim

skromnym zdaniem, to kreyn, a nie polityk... :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) patriotyzm(...) każdy kiedyś sam zrozumie co to jest :lol:

myślisz, że to 'kwestia' czasu? A jak sie ma do tego historyczne przysłowie: czym skorpka za młodu nasiąknie... ?

Patriotyzm, o ile nie został wpojony w rodzinnym domu, przy pomocy rodzinnej tradycji, w dorosłym życiu raczej 'nie grozi'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi