Skocz do zawartości
spavatch

Duron nie do zdarcia ! :D

Rekomendowane odpowiedzi

Moj wiecznie zywy - niemalze jak Lenin - Durek 650 serii AKCA 048 wciaz zyje i ma sie dobrze! Ma juz za soba zdemolowanie w nieumiejetny sposob w serwisie (wszyskie krawedzie pokruszone, kiedys dalem screeny), dzis przezyl odpal bez podlaczonego do pradu wiatraka (doszedl do 92 st. C a nie zwisl :!:) i ekstremalne krecenie :). Co prawda moj egzemplarz nalezy do podgatunku "SLB" (Stubborn Little Bastard ;)) ale potraktowany paralizatorem vcore 2.06V ulegl moim namowom i ruszyl wyzej niz dotychczas - posty uzyskalem na poziomie ~960 MHz, wejscie do windy przy 925 MHz i stabina prace przy 900 MHz (FSB 150, vcore 1.96V, 35 st. C). Jak to RaV[666] trafnie ubral w slowa - nie pisany mu gigaherc na powietrzu - ale i tak sie ciesze :).

Moze pochwalcie sie swoimi przygodami z Durkami... :)

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duronek 800 z serii AMCA.wciśnięty w Solteka 75 KAV.dośc duży ubytek jednej krawędzi.Stało się to jak roztrzęsionymi rękoma zdejmowałem stary coolerek aby założyć V6Cu+.Było małe trach i na powierzchni radiatora mym ozom ukazały sie duże "kryształki" kwarcu :-).Miałem stracha że nei ruszy ale pomimo ukruszenia kręci się nienajgorzej (1050 do nawet 1070 MHz).Grzeje się przy tym niemilosiernie.Max temp oscylowała w okolicach 70-75 st.C.

Przeżył pracę bez wiatraka (błoga cisza).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wrr ja nie mam takich miłych

D700@1100 pojechałem na giełde mama mi wyłączyła pompke od WC gdy sprzątała pokój a nie załączytłem jeszcze w tedy w 8KHA+ zabezpieczenia termicznego

D650@1180mhz pewnego dnia zaczoł mi szwankowac mnożnik postanowiłem przerysować jeszcze raz L1 brak koncetracji doprowadził że któreś sie stykały i procek poszedł sie je...

D1300@1490mhz (właśnie czekam na niego bo poszedł na gwranacje warunkową może uznaja :) choc kto wie :( ). Odblokowywałem ciołem mostek L10 była 3 w nocy wiec bylem zaspany i po ktoryms z rzedu wlozeniu procka do socketa zle zalozylem coppershima :( poszedł z dymem :( cała naklejka z pod spodu sie stopiła i dół sie przydymił...

D600@870mhz wariat cały ukruszony w dodatku przepalony działał bez wiatraka na malym radiatorze i dalej chodzi! wygląda tak ;

Dołączona grafika

Obecnie wykręciłem na powietrzu (Titan) + Vcore 1.85V D600@1050mhz wałoże WC i waterchillera to może będzie 600@1200 :) niedługo na ocmaster pokaze sie opis...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zxc ty to chyba jestes nałogowym palaczem Duronków :)

MI ostatnio w niewyjasnionych padł Xp1,6, w serwisie czasowo dostałem pokruszonego duronka 700, mam niezle chłodzenie AC i w spoczynku na zanizonym zasianiu do 1,54 jest 56 stopni, a przyklejone na proca stickersy sa przypieczone, podtopione, a proc nadal zyje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie:

Teoretycznie jeśli nałożyłbym trochę za dużo pasty srebrowej (tej od Titana). Który mogłaby lekko skapnąć np. na mostki lub rezystory to

czy moze byc zwarcie i Duron pójdzie z dymem? :D

Nie mam ochoty sprawdzać na sobie. Ale jeśli ktoś wie. To kolejny Duron ocaleje. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był kiedyś post o spływającej pascie na forum. Stąd moje pytanie.

Zwykle używałem silikonowej, odrobina na jądro procesora. Równomiernie rozprowadzałem palcem po powierzchni rdzenia, nakładałem potem CS i cooler.

Teraz chciałbym poeksperymentować z pastą srebrową. A dokładniej ze skutecznością w odprowadzaniu ciepła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój śp D700 niestety do twardzieli nie należał:

wyskrobałem mostkami na 800

zmieniłem cooler na chrome orba(Titanowski)

wyskrobałem kolejne mostki-900 cięcie mostków to straaaasznie długia i nie należąca do przyjemnych robota(ale efekty cieszą :) )- a ludzie marudzą jak mają kilka mostków zamalować :lol:

w lecie na 900 grzał się nieźle (50- 54 oC) więc chciałem go ochłodzić( najpierw Cooler master do zasiłki: 3stopnie w dół)- przy 51 Q3 miewał zwisy a przy 52 i UT zdarzały się resety- postanowiłem zamontować titana-piramidkę. Kupiłem i 3 dni nie miałem czasu założyć ( ale nie mogłem się doczekać- już myślałem o cięciu mostków do legendarnego 1 GHz...) trochę czasu znalazłem ok.23 i chciałem jak najszybciej założyć cooler i pośmigać w UT.... ale SPIESZ SIĘ POWOLI: zakładam- nie włącza się co *&^%&^% jest? ściągam radiator- o fuck czemu pasta jest lekko srebrna, przecież białą smarowałem??

Lekko ukruszony róg i musiałem zbierać kasę na obecny procek

Przy okazji uszkodziłem płytę (LoL) ale 10 minut zajęła kumplowi naprawa :P ( w tym 7 lokalizacja usterki)- teraz jestem ostrożniejszy i odginam zbyt twarde zaczepy :oops: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja moze nie o prockach ale opowiem wam o mobo mojej siostry- ecs k7s5a

jest to 1 z 1 serii i mimo tego ze powinien byc nisteabilny- stabilny jak skala...

przezyl juz niech policze... mniejwiecej 7 zjaranych zasilaczy, zjarana grafe, procka upalonego

w tym mobo moj athlon 1.33 do ~190C i przezyl, to samo z moim xp (aczkolwiek radiator rozgrzal sie do stukilkunastu stopni)

a mobo wciaz zyje i nalezy zdecydowanie do kategorii SLB :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dopisze tutaj mojego tb 1.33 :mrgreen:

przezyl 2 krotne nagrzanie do ~ 190C

spadl z niego uklad chlodzenia freonem pare razy (zostalo same IHP ala p4 i przy 2.2V core i 1.8ghz to wiecie jak szybko okazal swoja radosc z tego powodu :mrgreen: )

chodzil przez jakis czas na 2.4V i taktowaniu wysokim

przezyl 4 czy 5 razy zalanie woda, z czego 1 raz zalaly sie nuzki i potem musialem pucowac szczoteczka do zebow :mrgreen:

nalezalby wciaz do swiata zywych gdyby nie to ze ktoregos pieknego dnia sluchalem sobie winamp'a (chyba cosmic gate) a tu nagle blue scree i komp sie wiecej nie uruchomil.. dodam ze chodzil w tym momencie @ 800mhz i mial 1.4V, ze 30C mial :mrgreen:

dodam ze do dzisiaj jest idealnie dziewiczy mimo blokow wodnych po 3kg, parownikow odskakujacych, temu ze kladlem na nim radiatory (Rafal widzial jakie zalety ma athlon z takim IHS)- moglbym sie kantami procka golic :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mój niestety biedny duronek 800@933 chodzil na solteku 75kav.

I jednego niepieknego dnia wstaje rano a z kompa dymek leci.......

elektrowni spalila mi kompa:(((((((((

ZA<span style="color:red;">[ciach!]</span>E KUTASY,<span style="color:red;">[ciach!]</span>Y <span style="color:red;">[ciach!]</span>E JAJA IM UKRĘCE JAK ICH DORWE

NO COZ ALE TAKI JEST NASZ UKOCHANY KRAJ.......

JAKBY MIAL KASE TO BYM SE KUPIL LEPSZEGO KOMPA ALE NARAZIE MAM 700zl I GRAM NA KOMPIE BRATA

Athlon XP1800 0.18um,shuttle ak32a,sdr256wilk,gf3ti200 175/400@250/550:),dysk segate U6 40 gb i samsung 30 gb(TO JEST KOMP BRATA)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi