spavatch Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Moj wiecznie zywy - niemalze jak Lenin - Durek 650 serii AKCA 048 wciaz zyje i ma sie dobrze! Ma juz za soba zdemolowanie w nieumiejetny sposob w serwisie (wszyskie krawedzie pokruszone, kiedys dalem screeny), dzis przezyl odpal bez podlaczonego do pradu wiatraka (doszedl do 92 st. C a nie zwisl :!:) i ekstremalne krecenie :). Co prawda moj egzemplarz nalezy do podgatunku "SLB" (Stubborn Little Bastard ;)) ale potraktowany paralizatorem vcore 2.06V ulegl moim namowom i ruszyl wyzej niz dotychczas - posty uzyskalem na poziomie ~960 MHz, wejscie do windy przy 925 MHz i stabina prace przy 900 MHz (FSB 150, vcore 1.96V, 35 st. C). Jak to RaV[666] trafnie ubral w slowa - nie pisany mu gigaherc na powietrzu - ale i tak sie ciesze :). Moze pochwalcie sie swoimi przygodami z Durkami... :) Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 muj moj am ukruszona jedna (dolna) krawedz rdzenia na ok 0.5 mm :PPP przezyl zalanie :P , pad zasilacza, odpalenie bez chlodzenia :P, ale t ylko na chwilke :> jak se cos przypomne, to dam zznac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cornholio Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Duronek 800 z serii AMCA.wciśnięty w Solteka 75 KAV.dośc duży ubytek jednej krawędzi.Stało się to jak roztrzęsionymi rękoma zdejmowałem stary coolerek aby założyć V6Cu+.Było małe trach i na powierzchni radiatora mym ozom ukazały sie duże "kryształki" kwarcu :-).Miałem stracha że nei ruszy ale pomimo ukruszenia kręci się nienajgorzej (1050 do nawet 1070 MHz).Grzeje się przy tym niemilosiernie.Max temp oscylowała w okolicach 70-75 st.C. Przeżył pracę bez wiatraka (błoga cisza). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 wrr ja nie mam takich miłych D700@1100 pojechałem na giełde mama mi wyłączyła pompke od WC gdy sprzątała pokój a nie załączytłem jeszcze w tedy w 8KHA+ zabezpieczenia termicznego D650@1180mhz pewnego dnia zaczoł mi szwankowac mnożnik postanowiłem przerysować jeszcze raz L1 brak koncetracji doprowadził że któreś sie stykały i procek poszedł sie je... D1300@1490mhz (właśnie czekam na niego bo poszedł na gwranacje warunkową może uznaja :) choc kto wie :( ). Odblokowywałem ciołem mostek L10 była 3 w nocy wiec bylem zaspany i po ktoryms z rzedu wlozeniu procka do socketa zle zalozylem coppershima :( poszedł z dymem :( cała naklejka z pod spodu sie stopiła i dół sie przydymił... D600@870mhz wariat cały ukruszony w dodatku przepalony działał bez wiatraka na malym radiatorze i dalej chodzi! wygląda tak ; Obecnie wykręciłem na powietrzu (Titan) + Vcore 1.85V D600@1050mhz wałoże WC i waterchillera to może będzie 600@1200 :) niedługo na ocmaster pokaze sie opis... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 RaV[666] na swoim niesamowitym Durku wycisnal 600@1200 przy 2.0V na normalnym Titanie "piramidce" - tez niezle :). Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zxc ty to chyba jestes nałogowym palaczem Duronków :) MI ostatnio w niewyjasnionych padł Xp1,6, w serwisie czasowo dostałem pokruszonego duronka 700, mam niezle chłodzenie AC i w spoczynku na zanizonym zasianiu do 1,54 jest 56 stopni, a przyklejone na proca stickersy sa przypieczone, podtopione, a proc nadal zyje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 To ja mialem 2x durony. Duron 600@1000 oj to byla legenda :), lekko sie ukruszyl jak wc zakladalem :), ale juz poszedl do jakiejs firmy i jeszcze dziala. Duron 850 max u mnie na wodzie jechal na 1200MHz, tez niezla maszynka tylko ostatnio go shandlowalem :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Nie pytajcie mnie jak ktoś tego proca ukruszył o dziwo on jeszcze działa - tyle że wykrzacza sie w grafice 3d przy teksturowaniu i to nie we wszystkich grach - quake3 działa na nim spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Sadyści tak znecać się nad Duronkami :wink: Mój ma się dobrze jest cały i nie pokruszony a i tak nie chce iść 750@1000, ale może to wina mobo. Przyczym mnie to specjalnie nie martwi dobrze jest jak jest :P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Mam pytanie: Teoretycznie jeśli nałożyłbym trochę za dużo pasty srebrowej (tej od Titana). Który mogłaby lekko skapnąć np. na mostki lub rezystory to czy moze byc zwarcie i Duron pójdzie z dymem? :D Nie mam ochoty sprawdzać na sobie. Ale jeśli ktoś wie. To kolejny Duron ocaleje. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Istnieje takie ryzyko, więc uważaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Był kiedyś post o spływającej pascie na forum. Stąd moje pytanie. Zwykle używałem silikonowej, odrobina na jądro procesora. Równomiernie rozprowadzałem palcem po powierzchni rdzenia, nakładałem potem CS i cooler. Teraz chciałbym poeksperymentować z pastą srebrową. A dokładniej ze skutecznością w odprowadzaniu ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 eee, aprawdzilem, zalalem calego proca tym ttanem...........nic nei zwarlo!!!!!!!!!!! aha, nalozylem csa i wszystkie szpary zalalem :> czyli mostki itp byly pokryte pasta :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 eh amd to szit jednak - nie ma to jak tulipan albo p4 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 eh amd to szit jednak - nie ma to jak tulipan albo p4 :DAle ty madry jestes :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duronio Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 eh amd to szit jednak - nie ma to jak tulipan albo p4 :DA to <span style="color:red;">[ciach!]</span>a dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duronio Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 mój śp D700 niestety do twardzieli nie należał: wyskrobałem mostkami na 800 zmieniłem cooler na chrome orba(Titanowski) wyskrobałem kolejne mostki-900 cięcie mostków to straaaasznie długia i nie należąca do przyjemnych robota(ale efekty cieszą :) )- a ludzie marudzą jak mają kilka mostków zamalować :lol: w lecie na 900 grzał się nieźle (50- 54 oC) więc chciałem go ochłodzić( najpierw Cooler master do zasiłki: 3stopnie w dół)- przy 51 Q3 miewał zwisy a przy 52 i UT zdarzały się resety- postanowiłem zamontować titana-piramidkę. Kupiłem i 3 dni nie miałem czasu założyć ( ale nie mogłem się doczekać- już myślałem o cięciu mostków do legendarnego 1 GHz...) trochę czasu znalazłem ok.23 i chciałem jak najszybciej założyć cooler i pośmigać w UT.... ale SPIESZ SIĘ POWOLI: zakładam- nie włącza się co *&^%&^% jest? ściągam radiator- o fuck czemu pasta jest lekko srebrna, przecież białą smarowałem?? Lekko ukruszony róg i musiałem zbierać kasę na obecny procek Przy okazji uszkodziłem płytę (LoL) ale 10 minut zajęła kumplowi naprawa :P ( w tym 7 lokalizacja usterki)- teraz jestem ostrożniejszy i odginam zbyt twarde zaczepy :oops: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 ja moze nie o prockach ale opowiem wam o mobo mojej siostry- ecs k7s5a jest to 1 z 1 serii i mimo tego ze powinien byc nisteabilny- stabilny jak skala... przezyl juz niech policze... mniejwiecej 7 zjaranych zasilaczy, zjarana grafe, procka upalonego w tym mobo moj athlon 1.33 do ~190C i przezyl, to samo z moim xp (aczkolwiek radiator rozgrzal sie do stukilkunastu stopni) a mobo wciaz zyje i nalezy zdecydowanie do kategorii SLB :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 dopisze tutaj mojego tb 1.33 :mrgreen: przezyl 2 krotne nagrzanie do ~ 190C spadl z niego uklad chlodzenia freonem pare razy (zostalo same IHP ala p4 i przy 2.2V core i 1.8ghz to wiecie jak szybko okazal swoja radosc z tego powodu :mrgreen: ) chodzil przez jakis czas na 2.4V i taktowaniu wysokim przezyl 4 czy 5 razy zalanie woda, z czego 1 raz zalaly sie nuzki i potem musialem pucowac szczoteczka do zebow :mrgreen: nalezalby wciaz do swiata zywych gdyby nie to ze ktoregos pieknego dnia sluchalem sobie winamp'a (chyba cosmic gate) a tu nagle blue scree i komp sie wiecej nie uruchomil.. dodam ze chodzil w tym momencie @ 800mhz i mial 1.4V, ze 30C mial :mrgreen: dodam ze do dzisiaj jest idealnie dziewiczy mimo blokow wodnych po 3kg, parownikow odskakujacych, temu ze kladlem na nim radiatory (Rafal widzial jakie zalety ma athlon z takim IHS)- moglbym sie kantami procka golic :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saygon Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 to moj atlon nie wytrzymal 4 cm iskty na zasilaczu, przypadkowego wybucu gazu( ach te zabawy palnikiem i nieszczelym zbiornikiem z gazem od zapalniczek), opaduopilkow zelaza na plyte i startu bez coolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 a mój niestety biedny duronek 800@933 chodzil na solteku 75kav. I jednego niepieknego dnia wstaje rano a z kompa dymek leci....... elektrowni spalila mi kompa:((((((((( ZA<span style="color:red;">[ciach!]</span>E KUTASY,<span style="color:red;">[ciach!]</span>Y <span style="color:red;">[ciach!]</span>E JAJA IM UKRĘCE JAK ICH DORWE NO COZ ALE TAKI JEST NASZ UKOCHANY KRAJ....... JAKBY MIAL KASE TO BYM SE KUPIL LEPSZEGO KOMPA ALE NARAZIE MAM 700zl I GRAM NA KOMPIE BRATA _______________________________________________________ Athlon XP1800 0.18um,shuttle ak32a,sdr256wilk,gf3ti200 175/400@250/550:),dysk segate U6 40 gb i samsung 30 gb(TO JEST KOMP BRATA) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...