Kost@k Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Użyłem opcji szukaj , ale nadal jestem w kropce. Mam od qmpla filmik (20 minut 640x480) w AVI , ale on ma 20GB - mam virtual dub , ale nie wiem jak to ugryźć , żeby go ścieśnić np do 200MB Jaki program , lub co konkretnie muszę zrobić? z góry thx pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 widze ze nikomu nie chce sie tyle pisac a poza tym to topik bardziej na divx.pl ale... Najpierw instalujesz kodeki divx np. 5.02... Potem w VirualDubi'ie ustawiasz w zakladce (menu) Video/full processing mode, to samo dla audio. Odblokowuje Ci sie w menu opcja Compession - wchodzisz, wybierasz kodek ktorym chcesz kompresowac film (najlepiej wlasnie divx 5.02) i we wlasciwosciach kodeka ustawiasz parametry kompresjii, bitrate itp.... To samo robisz z audio, wybierasz kodek mp3 lub WMA, ustawiasz parametry... Wciskasz save as... wpisujesz inna nazwe pliku niz zrodlowy i kompresujesz :) Mozesz w kazdej chwili przerwac kompresje i obejrzec to co zdazylo sie skompresowac (czy odpowiada Ci jakosc itp), ale pozniej bedziesz musial to skompresowac jeszcze raz od poczatku. Jak dla mnie to 20 GB d 200 MB to raczej nie skompresujesz, moze do 1 GB to tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 widze ze nikomu nie chce sie tyle pisac a poza tym to topik bardziej na divx.pl ale... Najpierw instalujesz kodeki divx np. 5.02... Potem w VirualDubi'ie ustawiasz w zakladce (menu) Video/full processing mode, to samo dla audio. Odblokowuje Ci sie w menu opcja Compession - wchodzisz, wybierasz kodek ktorym chcesz kompresowac film (najlepiej wlasnie divx 5.02) i we wlasciwosciach kodeka ustawiasz parametry kompresjii, bitrate itp.... To samo robisz z audio, wybierasz kodek mp3 lub WMA, ustawiasz parametry... Wciskasz save as... wpisujesz inna nazwe pliku niz zrodlowy i kompresujesz :) Mozesz w kazdej chwili przerwac kompresje i obejrzec to co zdazylo sie skompresowac (czy odpowiada Ci jakosc itp), ale pozniej bedziesz musial to skompresowac jeszcze raz od poczatku. Jak dla mnie to 20 GB d 200 MB to raczej nie skompresujesz, moze do 1 GB to tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 virtual dub jest dobry i wystarczy jak do kompresowania filmow... ja zamist 5.xx uzywam 4,11 bdb kodeki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 przy okazji mozesz zmienic rozdzielczość, podjaśnić obraz, skompresować dźwięk, ustawić ręcznie bitrate i wiele innych.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 o'k! Thx 4 all - zrobił z 20GB pliczek 386MB. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...