$l@ven Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Witam! Otoz mam taki problem - mam laptopa firmy HP, 3 miesiace temu dostalem nowy, wiec ten odlozylem. Pomyslalem, ze bedzie dobrze, jak by uruchomic po 3 miesiacach - a tu zonk, zero reakcji baterii. Jedynie laptop dziala na zasilaniu, wskaznik baterii oczywiscie nie aktywny. Wydaje mi sie, ze elektronika w tej baterii padla. Jakie mam wyjscia? Regenerowac ogniwa, wyslac gdzies, niech je wymienia i do tego elektronike? Co radzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picior Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 nie wiem jak w lapkach ale baterie do telefonu (po max rozładowaniu) mozna "pobudzić" dotykajac na 1-2 sek kilka razy styki napieciem 12V o małym natezeniu. Pozniej podłaczyc do ladowarki i czekacaz ruszy. No ale to w telefonach a w lapku nie mam pojecia czy zadziała bo napięcia są duzo wyższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek fly Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 hm, to moze podlacze sie do tego tematu.. sprawa jest taka, ze za jakis czas bede musial odstawic laptopa do nieuzywania przez okres okolo 2-3 miesiecy, co w tym czasie z bateria? wyciagnac? zostawic w srodku? wyciagnac rozladowana? wyciagnac naladowana? czy sa jakies teorie, ktore moga pomoc w wyborze rozwiazania? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picior Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 zobacz w instrukcji:) a opcja wyciagniecia rozładowanej trzeba odrzucić na bank, ponieważ bateria sama traci napiecie jak leży i jak przekroczy pewen min poziom to jest do regeneracji pozniej. Sadze ze naładowaną trzeba zostawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 hm, to moze podlacze sie do tego tematu.. sprawa jest taka, ze za jakis czas bede musial odstawic laptopa do nieuzywania przez okres okolo 2-3 miesiecy, co w tym czasie z bateria? wyciagnac? zostawic w srodku? wyciagnac rozladowana? wyciagnac naladowana? czy sa jakies teorie, ktore moga pomoc w wyborze rozwiazania? :) Jeżeli wyjmuje się baterie na dłuższy czas, to powinna być w połowie rozładowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...