Skocz do zawartości
$l@ven

Czyżby Padła Całkowicie Bateria W Laptopie? :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Otoz mam taki problem - mam laptopa firmy HP, 3 miesiace temu dostalem nowy, wiec ten odlozylem. Pomyslalem, ze bedzie dobrze, jak by uruchomic po 3 miesiacach - a tu zonk, zero reakcji baterii. Jedynie laptop dziala na zasilaniu, wskaznik baterii oczywiscie nie aktywny.

Wydaje mi sie, ze elektronika w tej baterii padla. Jakie mam wyjscia? Regenerowac ogniwa, wyslac gdzies, niech je wymienia i do tego elektronike?

Co radzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak w lapkach ale baterie do telefonu (po max rozładowaniu) mozna "pobudzić" dotykajac na 1-2 sek kilka razy styki napieciem 12V o małym natezeniu. Pozniej podłaczyc do ladowarki i czekacaz ruszy. No ale to w telefonach a w lapku nie mam pojecia czy zadziała bo napięcia są duzo wyższe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm, to moze podlacze sie do tego tematu..

sprawa jest taka, ze za jakis czas bede musial odstawic laptopa do nieuzywania przez okres okolo 2-3 miesiecy, co w tym czasie z bateria?

wyciagnac? zostawic w srodku? wyciagnac rozladowana? wyciagnac naladowana?

czy sa jakies teorie, ktore moga pomoc w wyborze rozwiazania? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz w instrukcji:) a opcja wyciagniecia rozładowanej trzeba odrzucić na bank, ponieważ bateria sama traci napiecie jak leży i jak przekroczy pewen min poziom to jest do regeneracji pozniej. Sadze ze naładowaną trzeba zostawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm, to moze podlacze sie do tego tematu..

sprawa jest taka, ze za jakis czas bede musial odstawic laptopa do nieuzywania przez okres okolo 2-3 miesiecy, co w tym czasie z bateria?

wyciagnac? zostawic w srodku? wyciagnac rozladowana? wyciagnac naladowana?

czy sa jakies teorie, ktore moga pomoc w wyborze rozwiazania? :)

Jeżeli wyjmuje się baterie na dłuższy czas, to powinna być w połowie rozładowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi