virus24 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Witam. Po namyśle bo pisałem wcześniej posty na temat co można kupić za 800-900 zł chyba się zdecydowałem i proszę o jakieś komentarze czy taki sprzęt może być. A więc: płyta główna: Gigabayte K8NEN force4 procesor: Sempron 3300+BOX pamięć RAM: 2x512 (w dwóch kościach) DDR 3200/400 Kingston TwinMos Przypominam że ten komputer potrzebny mi jest głównie do obsługi internetu i programów graficznych (dlatego zostanę przy zintegrowanej karcie) i do oglądania filmów w gry "wypasione" nie gram wogóle. Proszę napisać co o tym myślicie i jak to będzie działać. Acha do tego jeszcze oczywiście zasilacz FORTON 350W. Prosze napisać co o tym myslicie i czy nie robię błędu kupując Semprona, bo następnym razem nie kupię komputera tak szybko. Dziękuję z góry za wszystkie posty z odpowiedziami. Uwazam Was za profesjonalistów i dlatego proszę was a nie tych ]niektórychtłumanów w sklepach bo tacy są. Jeszcze raz dziękuję i będę uważnie śledził każdą uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 wg mnie lepiej wziac sempa 3100+ lub nawet 2800+ ten co wybrales ma tylko 128mb cache a tamte 256... roznice w taktowaniu nadrobisz malutkim o/c :) kosci biez Patrioty np te: http://allegro.pl/item107627102_pdp_patrio..._4speed_pl.html co do plyty to sie nie wypowiem bo sie nie znam ;] edit/ czy ja jakis slepy czy nie ma takiej plyty jak podales? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virus24 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 rafifeo napisał(a): wg mnie lepiej wziac sempa 3100+ lub nawet 2800+ ten co wybrales ma tylko 128mb cache a tamte 256... roznice w taktowaniu nadrobisz malutkim o/c :) kosci biez Patrioty np te: 2170408[/snapback] Co do procesora to może masz rację a nawet napewno. A płyta główna jest GIgabyte K8NE Socket 754 to tą miałem na mysli Zapomniałem jeszce o jednym te pamięci co podałeś oby napewno były lepsze od KINGSTONa?? A na lalegro można bezpiecznie kupić taki sprzęt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Ja zaproponuje cos takiego: 1. A64 3000+ Venice 400zł 2. Asrock Dual Sata 2 220zł 3. GoodRAM 2x512MB CL2.5 300zł Wyszło troche ponad 900zł ale mysle ze warto dorzucic troche i miec ten sprzet. LUB na AM2: 1. Sempron 3400+ AM2 390zł 2. Gigabyte GA-M51GM-S2G 300zł 3. GoodRAM 2x512MB DDR2 533MHz 280zł Zestaw troche drozszy, ale mozna powiedziec ze bardzie przyszłosciowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 z tego co polecil 'torque8' bral bym jak juz 1. opcje poniewaz platforma AM2 jest narazie niedopracowana i pierwsze testy jakie zrobili uzytkownicy forum wskazuja na to ze narazie dosc slabo sie kreci :( do tego zeby to jako tako pracowalo musial bys kupic pamieci ddr2 800, bo na 533 bedzie straaaaasznie mulilo... edit// ale ten 1. zestaw jest bez grafy i bez zasilacza. wiec bierz to co ci podalem, pamieci sa lepsze od kingstonow i o wiele lepiej sie kreca :) a co do plyty to sie nie znam, ale ta co ty podales to chyba nie ma integry graf . :/ dobra, zlozylem juz chyba Ci cos sensownego :lol: Procesor - Sempron 2800+ Box s.754 - 312 zł MoBo- Asus K8N-VM nVidia GeForce 6100 + nForce 410 - 248zł Ram - Patriot 2x512 KH z Allegro - ok 380 zł z przsylka Zasilacz - Fortron 350 NK - 80 zł Allegro z przesylka razem - 1020zł budzet przekroczony, ale raczej nie kupisz nic lepszego za taka cene. chyba ze zrezygnujesz no. z tych Patriotow i kupisz jakies inne ram'y :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 / powiedz potem na co sie zdecydowales :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Ja bym brał to z venice'm ale nie ma wbudowaniej grafiki mobo chyba :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...