Boyco Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Witam! Niedługo przyjedzie do mnie nowy procek Duron 1000, który według zapewnien sprzedawcy idzie bez podnoszenia napiecia na 1350 :twisted: Aktualnie mam to co w konfigu nizej. Mam wiec takie pytanie: Czy moge bezproblemowo dac napiecie na 1.85 na procka i czy mi sie wtedy nie spali? Czy najpierw musze go stopniowo podgrzewac powoli dajac wieksze napiecie? W jaki sposób radzicie go kręcić tak by mój utęskniony procek nie poszedł z dymem lub co gorsza zrobił z Mobo poligon? :wink: Czekam na sugestie! PS. Jak by proc poszedł to jakie jest prawdopodobieństwo spalenie przy okazji płyty głównej (tej co mam w konfigu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Bez problemu mozesz mu dac nawt 2V i nie spali sie na 99.9%. Od razu dajesz mu maxa napiecie i patrzysz na ile sie maksymalnie zabootuje. Potem systematycznie obnizasz taktowanie az do uzyskania pelnej stabilnosci ot co :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Aha tylko jezeli dajesz duze napiecie to musisz zepewnic odpowiednie chlodzenie co by sie nie przegrzewal, ale to chyba oczywiste :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Bez podnoszenia napięcia na 1350 :!: :?: Ja bym raczej w to nie uwierzył ,ale kto wie może to jakiś wyjątkowy egzemplaż :wink: Czyli jakby podnieść vcore na 1.85 to tak na 1.4 - 1.5 GHz dało by sie go wykręcić ,a jeszcze robiąc mod do płyty to pewnie będziesz pierwszy w rankingu na overclokers :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Bez podnoszenia napięcia na 1350 :!: :?: Ja bym raczej w to nie uwierzył ,ale kto wie może to jakiś wyjątkowy egzemplaż :wink: Czyli jakby podnieść vcore na 1.85 to tak na 1.4 - 1.5 GHz dało by sie go wykręcić ,a jeszcze robiąc mod do płyty to pewnie będziesz pierwszy w rankingu na overclokers :twisted: To sprawdz sobie na www.overclockers.com to uwieżysz :lol: CPU Database. Procek jest z serii AHLCA :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 To życze dobrego podkręcania .Mam nadzieje ,ze sie pochwalisz wynikiem. Nie wiem jakiej serii jest mój durak ,ale jakiejść <span style="color:red;">[ciach!]</span>ianej :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 pewnie z ahhaa czy jak ona sie tam zwie - 90% duronow w Polsce jest z tej serii. Moj nawet na 9X133 nie jest super stabilny, ale nie zalezy mi w sumie na podrecaniu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenclaw Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Mój Duron 1200 podkręca się bez zmainy napięcia na 1344 Mhz :) Przy stabilnej pracy a wyzej sie system nie startuje. Wyskakuje błąd że wind nie może znaleść plików:( Szkoda a też nie wiem jakiej jest serii. P.s. Takie wyniki na ECS K7S5A :) HEHE złom a nawet dobry --------------------------------------------------------------------------- ECS K7S5A, Duron 1200@1344, GF2TI ULTRA DDR 64 tv-out, Baracuda IV 40 GB, 256 DDR Kingstone, i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly:) :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiQs Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Mam Durona 1000@1148 (7x164) Musiałem tylko zwiększyć napięcie na 1,85V i DDR na 1,8V. MSI K7T266-PRO2, Duron 1000@1148 (7x164), GF2Ti Winfast (clock=285 MHz / 525 MHz), Barracuda IV 40GB i 60GB, 256MB DDR (2 cykle) itd. Na takich ustawieniach wszystko 100% stabilne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Powiedzcie mi czy na mojej kiszkowatej płycie Gigabyte GA-7ZX rev.1 mogę jakoś podkręcić procka Duron600 :cry: Płyta ma tylko ustawianie FSB. A co to są V-Moddy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 V-mode jest to modyfikacja np. płyty głównej wiążąca się zazwyczaj z lutowaniem, mająca na celu podniesienie maksymalnego napięcia podawanego dla procesora. Czasem V-mode'a można zrobić bezpośrednio procesorowi poprzez połączenie nóżek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...