Skocz do zawartości
Gość Lemon-Cola

Tomb Raider: Anniversary Edition

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SamoDobro

troche niusow dla fanow ;)

- w lutowym numerze Playstation 2 Magazine ma byc demko nowego Tomb Raidera. caly pierwszy poziom ponoc.

- poziomy zostaly przebudowane, aby wykorzystac maksymalnie zdolnosci Lary, jakie nabyla w TR:Legends - wszystko ma byc wieksze, zagadki bardziej skomplikowane, tam gdzie sie przeskakiwalo z klocka na kolcek trzeba bedzie uzywac lian, lin, wystepow skalnych itp.

- fabula ma byc nieco rozbudowana o watki obciete w czesci pierwszej ze wzgledu na ograniczenia sprzetowe w tamtych czasach

- maja byc dodatkowe - ukryte - poziomy

- kazdy poziom ma byc ok. 3 razy wiekszy niz poprzednio, choc ogolny uklad pomieszczen ma nie ulec zmianie

- ponoc jakies niespodzianki dla fanow tez beda ;)

- menu bedzie takie jak ostatnio

- enigne ma byc poprawiony, co ma zaowocowac nieco lepszym framerate i dodatkowymi efektami swietlnymi

wszystko w oparciu o wersje na PS2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na razie to można się domyślać że nie będzie. Ale i tak bez NG TR:Legend wyglądał bardzo ładnie także nie ma co się zamartwiać. Ucieszyło mnie to że będą dodatkowe ukryte poziomy :P Możliwe że w ogóle będę w tą grę grał na PS2. Dzięki za info SamoDobro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pierwszych screenshotów i trailera wynika, że być może w demku możemy spotkać "Lost Valey" - dinozaury, brakujące trzy trybiki, mostek itp. :wink:

PS2 Magazine chyba nie wychodzi w Polsce, prawda :?: Wiem, że ktoś z www.traider.pl pojechał specjalnie do Niemiec by kupić PS2 M z płytką na, której było demo TRL.

A nuż uda się dorwać w Empiku :) Mam nadzieję, że wyjdzie też wersja demka na PC.

TR:AE zapowiada się miodnie, ale kilka rzeczy mne martwi:

- wracają tyczki, trampoliny, których w jedynce nie było i za bardzo nawiązują do Legend

- kotwiczka, której też nie było, identyko (prawie) jak linka magnetyczna. Gdyby Lara z niej korzystała to byłaby i w kolejnych częściach, a tak nie było oprócz Legend.

Mam nadzieję, że powrócą przesuwane bloki skalne. Nie mogłem się nadziwić podczas grania w jedynkę jak taką "wątła osóbka" może przepchnąć/przeciągnąć taki blok (w końcu piramidy z nich zbudowali, chyba, że w TR była wersja zrobiona z Ytong'a) :D Pomimo dość małej ilości poligonów (animacja ruchów) z jakich była zbudowana pierwsza Lara od razu odczuwało się wysiłek jaki musiała z siebie wykrzesać ;)

Gdyby zabrakło NG to szkoda, ale i tak nie będzie mi dane zobaczyć przynajmniej przez jakiś czas jak na żywo wygląda Legenda nawet NG.

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie sobie pogrywam w Legendę w trybie NG i im dłużej w nią granm tym mniej rożnic czuję miedzy tym trybem a zwykłym (kwestia przyzwyczajenia).

Coś tak czułem, że w AE może byc cieńko z trybem NG z powodu PS2, na dodatek tworcy mowią, że to prezent na 10-lecie pierwszej części i bardziej skupiają sie na klasycznym trybie graficznym, niż nie wiadomo jakich fikołkach. Bardziej stawiam, ze to TR 8 bedzie mocno uderzał w strone NG niż AE.

troche z nowego CDA:

Lara odwiedzi takie zakątki jak Peru, Grecję, Egipt oraz Zaginione Miasto Atlantydy;

- gra bazować będzie na silniku z TR: Legend, grafika będzie lepiej dopracowana, a poziomy bardzier rozbudowane;

- w levelach pojawi się mnóstwo ukrytych przejść, które prowadzić nas będą do bonusów;

- wrogami Lary będą tylko zwierzęta: wilki, niedźwiedzie, nietoperze, dinozaury;

- przejście gdy na pewno nie zajmie to tyle czasu co przechodzenie Tomb Raidera 1;

- gra ma być nieliniowa;

- Lara znów będzie zdana tylko na siebie; - Lara w swoim ekwipunku będzie miała nowy przedmiot - hak (linka magnetycza);

- rozgrywka będzie bardziej dynamiczna niż w pierwszym Tomb Raiderze;

Edytowane przez Plusk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawił się nowy trailer z gry na wp.

http://gry.wp.pl/filtr;1,0;x;gra,48,12347,...rsary;core.html

IMO ta gra bez nextgena wygląda równie dobrze. Chodzenie po ścianach za pomocą liny robi wrażenie. Mocno odmieniony TR ,ale chyba na dobre mu to wyjdzie. :)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oficjalny Sajcik

To były czasy, ta gierka wpadła Mi w ręce zaraz po Fade To Black ..... tak to się chyba nazywało ;D .... przepadłem z kumplem na ponad tydzień, nawet jego starsza siedziała z Nami :D gierka była po prostu doskonała :]

Myślę, że tak będzie i z tą grą :] .....

Pozdrawiam !!!! ---- F51 ....

Edytowane przez Frog51

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak patrzę na te filmiki to dla mnie praktycznie to inna gra ,niżeli remake TR1. Co prawda są to te same plansze ,ale dość mocno przerobione. I jak najbardziej mi się to podoba. Bo jakoś nie chciało by mi się grać jeszcze raz w to samo ,gdzie Lara miałaby te same zdolności ruchowe co w 1 ,ale za to grafika byłaby lepsza. Zdecydowanie to by nie przeszło.

Edit: Hmm widzę że doszło też coś nowego czego ja nie widziałem w TR:L.A mianowicie chodzi o to jak Lara strzeliła z shotguna w jakiś przycisk i wysunął się drążek. Nie przypominam sobie by było coś takiego w TR:Legend. Ciekawe ile jeszcze takich niespodzianek na nas czeka. Nie mogę się doczekać tej gry!!

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neeeeeee znowu ten beznadziejny czerwony celownik jak w tr:l. To jest jedyna rzecz której nie trawiłem, tego systemu celowania. Czy to nie może być zrobione jak w Max Paynie?? i jeszcze to czekanie zanim Lara schowa broń, bo w przeciwnym wypadku niczego sie nie złapie. Reszta oczywiście in+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Legend ten celownik mi nie przeszkadzał ale w Anniversary jakoś nie pasuje. Mam nadzieję, że poprawią bieganie po ścianie, bo dziwnie to wygląda jak Lara trzyma powietrze, a linka jest obok :blink: W sumie do końcówki maja jest jeszcze trochę czasu więc rzeczy tego typu na pewno będą naprawione tym bardziej, że konwersja na PC nie jest jeszcze dokończona. NG na 100% nie będzie ale grafika wygląda znacznie lepiej niż w Legend w trybie domyślnym. Ponoć w Egipcie będzie efekt takiego piaskowego kurzu, czy jak to się nazywa więc myślę, że będzie super. BTW zauważyliście, że na gameplayu w prawym dolnym rogu wyświetla się jakiś tutek podczas mijania medipack'a, czy innych interaktywnych rzeczy jak ten switch pod koniec ? Coś w stylu AOD :huh:

EDIT: W poniedziałek ma zostać zaktualizowana oficjalna strona. Pewnie dadzą jakieś nowe screeny ( oby nie, bo zdradzą wszystkie levele ) i może ujawnią wygląd Natli :)

Edytowane przez Pawel7332

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat wygląd jakieś tam Natli najmniej mnie interesuje ,a screeny z leweli nie zepsują mi z pewnością zabawy. Skoro tyle się naoglądałem z TR:L trailerów oraz screenów i mimo to po ukazaniu się gry grało się bardzo przyjemnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<<TUTAJ>> pojawiły się nowe materiały w postaci dwóch cut scenek. Pierwsza to trailer ( :blink: ), który mięliśmy przyjemność obejrzeć jakiś czas temu, natomiast druga to scenka w Croft Manor ( chyba ), na której możemy zobaczyć Larę, Larsona i Natlę (!). Bałem się, że będzie to klon Amandy ale szczerze mówiąc Crystalsi pozytywnie mnie zaskoczyli :) Jeżeli to na serio dzieje się w Croft Manor to budynek jest baaardzo zmieniony jak na posiadłość z Legendy. Wreszcie jest jaśniej i bardziej "przytulnie". Trzeci materiał to cut scenka zaczynająca grę. Widać, że zmieniono Larze okularki, które wywoływały kontrowersje u fanów. Myślę, że te o wiele bardziej pasują do naszej starej nowej Lary :) Zapowiada się znakomita gra. Niestety demo ponoć ma być dopiero pod koniec kwietnia. Edytowane przez Pawel7332

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież premiera gry ustalona jest na 25 maja 2007 :) Przypuszczam, że te demko pod koniec kwietnia będzie tylko na PS2, a wersję pecetową ujrzymy tydzień przed premierą tak jak to było w przypadku Legend.

EDIT: Jeżeli nie możesz ściągnąć z trch.com to spróbuj z GAMESPOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki.

Co do drugiej cut-scenki to raczej nie jest Croft Manor. Po prostu jakieś miejsce spotkania Lary i Larsona ,gdzie uzgadniali znalezienie artefaktu. Obejrzałem ten trailer z komentarzem Justina Calvert'a i powiem że jakoś go przeoczyłem. Scenka w dolinie z dinozaurami (ta misja gdzie trzeba odnaleźć 3 trybiki ) jest niesamowita.Jak i cała reszta. Widać że bardzo się starają by gra nie tylko od strony graficznej została odświeżona. I to mnie cieszy.

Jeśli o demku mówimy to myślałem że to ma być wrzesień. Widocznie pomyliłem z inną grą (całe szczęście ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Premiera gry to koniec kwietnia, nie maj.

Tez tak slyszalem, nie wiem gdzie Ty masz napisane, ze 25 maj :P Ja slyszalem, ze za 24 dni premiera i to nie prima aprilis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na oficjalnej stronie Anniversary pisze "IN STORES MAY 2007". Poza tym na Gamespot podana jest data premiery 29 maj 2007 ( USA ) i 25 maj dla Europy. W planie wydawniczym Cenegi TRA jest w "Dalsze premiery" czyli na pewno nie jest to maj, a czerwiec lub później.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na oficjalnej stronie Anniversary pisze "IN STORES MAY 2007". Poza tym na Gamespot podana jest data premiery 29 maj 2007 ( USA ) i 25 maj dla Europy. W planie wydawniczym Cenegi TRA jest w "Dalsze premiery" czyli na pewno nie jest to maj, a czerwiec lub później.

Na gamespocie bylo napisane ze Crysis wychodzi w lutym wiec nie ufam Gamespotowi, poza tm kogo obchodzi wersja PL, ktora to zostanie okrojona z Next Gena bo piekni panowie z Cenegi znow o tym zapomna :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi