Skocz do zawartości
Gość Lemon-Cola

Tomb Raider: Anniversary Edition

Rekomendowane odpowiedzi

kolejny bug -> mialem 38%, przeszedlem checkpoint dalej, zrobilem save a tu 28% :D

łehehe, a ja jestem jeszcze w Egipcie a mi się wyswietla, ze mam 97% :D

Daje wam screena w najgorszym stroju jaki widzialem w TRL i TRA:

to nie jest błąd grafy. Tak Lara wyglądała w TR1 ! :D oni zrobili jej wygląd z TR1 w tym 'stroju' hehe

Edytowane przez Quistis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość laeskrad

Porównanie czcionki:

DEMO <<SCREEN>>

BETA <<SCREEN>>

Porównanie efektu Depth of Field:

DEMO <<SCREEN>>

BETA <<SCREEN>>

Drugie porównanie Depth of Field:

DEMO <<SCREEN>>

BETA <<SCREEN>>

Jak znam życie laeskrad ma te efekty w becie mimo tego, że CD nie dało ich tam. Przecież GF8800 robi cuda :D

Najwyrazniej chyba tak. Spodziewalem sie czegos innego po tych screenach, no ale nie ma to jak zrobic jednego screena w ruchu, a drugiego stojac w miejscu :P Jesli natomiast tak wyglada u Ciebie gra bez ruchu to wole juz ta pierwsza wersje. Bardziej realistyczna Edytowane przez laeskrad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozwalaj już mnie laeskrad :lol: Ściągnij demo i przekonaj się sam. Oba screeny są robione w miejscu. Chyba mogą to potwierdzić inni posiadacze dema grający na max detalach.

EDIT: Gdybym ruszał kamerą to cały obraz byłby lekko zamazany, a tu masz tylko tryby, na które świeci słońce.

EDIT2: Widzę co dopisałeś. Ten efekt zamazania wygląda inaczej na żywo, a inaczej na nieruchomym screenie. Po zejściu do wilków wszystko wygląda już dokładnie, a takie zamazania są tam gdzie świeci słońce ( zamiast HDR )

Edytowane przez Pawel7332

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość laeskrad

Nie rozwalaj już mnie laeskrad :lol: Ściągnij demo i przekonaj się sam. Oba screeny są robione w miejscu. Chyba mogą to potwierdzić inni posiadacze dema grający na max detalach.

Zobacz co dopisalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

djcasey - zanim krata opadnie słychać 4 stuknięcia. Skacz gdzieś tak miedzy 3 i 4 stuknięciem

co do zaś kraty z kamieniem: ściągnij kamień na dół, przełącz dźwignię, by krata się podniosła - i szybko wsuwaj kamień pod bramę

Edytowane przez Quistis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

djcasey - zanim krata opadnie słychać 4 stuknięcia. Skacz gdzieś tak miedzy 3 i 4 stuknięciem

co do zaś kraty z kamieniem: ściągnij kamień na dół, przełącz dźwignię, by krata się podniosła - i szybko wsuwaj kamień pod bramę

po pierwsze przy tej kracie nie ma stukniec bo jest zrypany mechanizm i jak sie jej tylko złapię

co do drugiego pomysłu, cóż też próbowałem ale lara nie dosięga na tyla aby się złapać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze przy tej kracie nie ma stukniec bo jest zrypany mechanizm i jak sie jej tylko złapię

co do drugiego pomysłu, cóż też próbowałem ale lara nie dosięga na tyla aby się złapać

Nie mam bety, ale też miałem ten problem. Spróbuj tak: wyciągnij kamień i postaw go >0.5 metra od kraty. Tutaj szybko: pociągnij za dźwignię, skocz na kamień, a z niego na kratę, gdy ta będzie na samej górze (lub, jeśli Ci się nie uda, trochę niżej) i od razu skocz na dziurę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość laeskrad

Jednak ta beta to beta duzy bug znalazlem skaczesz w to miejsce gdzie zanaczylem http://img150.imageshack.us/img150/9413/bugjf0.jpg i lecisz caly czas w dol.

No to ile razy mam mowic, porownaj oficjalne wersje sklepowe tych gier co wymienilem do tej wersji tomb raidera i zobacz sam, ze ta druga wypada hiper ultra mega nona (i co tam sie da jeszcze wymyslec) lepiej pod wzgledem dopracowania niz te wszystkie gry razem wziete pomnozone przez 2

BTW - dlaczego ten screen wyglada jak flesz ??

Edytowane przez laeskrad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I nastawiam sie na brak roznicy :P

Napisał bym co o tobie myślę fanatyku jeden ,ale dostałbym pewnie zaraz bana.

Najwyrazniej chyba tak. Spodziewalem sie czegos innego po tych screenach, no ale nie ma to jak zrobic jednego screena w ruchu, a drugiego stojac w miejscu :P Jesli natomiast tak wyglada u Ciebie gra bez ruchu to wole juz ta pierwsza wersje. Bardziej realistyczna

Hydro nie umiesz dostrzec różnicy to twoja sprawa. Jednak ja i pewnie jeszcze inni zgodzą się co do tego. Ja na tym screenie Pawła widzę coś jeszcze. IMO tekstury podłogi nieco lepsze w demie. Ale to może gra światła i takie tylko odnoszę wrażenie.

Ja tam nie wyobrazam sobie juz plynniejszej gry, ale niech Wam bedzie

:mur: :lol:

P.S Zassam to demo i sam zdam relację. Ale Depth of field wygląda o wiele lepiej w demie.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO nie byłoby tych "przepychanek" czy to full czy beta gdybyście łaskawie poczekali i kupili grę w sklepie (sorry ale musiałem to napisać bo taka jest prawda, no offence). Wtedy to można by było mówić po prostu o niedopracowanym fullu a tak teraz macie "zgaduj zgadula" czy macie Bete czy fulla :P.

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO nie byłoby tych "przepychanek" czy to full czy beta gdybyście łaskawie poczekali i kupili grę w sklepie (sorry ale musiałem to napisać bo taka jest prawda, no offence). Wtedy to można by było mówić po prostu o niedopracowanym fullu a tak teraz macie "zgaduj zgadula" czy macie Bete czy fulla :P.

Mnie głównie chodzi o różnice w samej grafice i ten przepiękny Depth of field ,który jest o wiele lepszy (którego nasz Hydro nie dostrzega) . Już nie chodzi o same bugi ,bo jak sam napisałeś wcześniej w demie też są bugi. Lara wisi w powietrzu. W tej becie (wersji dla prasy) to zdarzało się dość często. Wystarczyło podejść do jakiejś ściany bokiem i skoczyć na nim. Lara niczym książe z Persji chodziła po ścianie wisząc w powietrzu :lol:

P.S Co do kupna to zdecydowanie za 99 wersję PL kupię. Tak samo jak to było z TR:L. Najpierw wersja ENG ,a potem wersja PL. :)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobrałam demo , i uruchamiam i takie coś mi wyskakuje, gra się nie wyłącza jest na pasku, ale jak ponownie uaktywnie gre to ok 3 sek , i ponownie się to pojawia , i tak za każdym razem, jest na to jakaś rada ??

Screen:

PS gre pobrałam z tego linka : http://gshadeidos.vo.llnwd.net/o10/s/demos...ersary_demo.exe

post-140233-1180190275_thumb.jpg

Edytowane przez britfanka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie , potwierdzam ...

natomiast jakies dziwne mnie sluchy doszly ze wersja ktora trenujemy mialaby dziala tylko do 20czerwca

(moglby ktos sprawdzic to ? przestawiajac sobie date w kompie?:P - ponoc powrot do normalnej daty [przed 20.06] jest mozliwy i gra hula)

ps: namawiam was bo sam jestem ciekaw ,a w robocie do 18 siedze ;D

Edytowane przez mar_cin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze możesz to wyłączyć. Za to w wersji dla prasy prawie w ogóle go nie ma. :)

Screeny:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika :D

No cóż rozmycie czasem jest za mocne. Zauważcie że na ostatnim screenie nawet palce Lary są lekko rozmyte. IMO mnie to nie przeszkadza. Zresztą może wyjdzie na to jakiś patch ,albo zdążą poprawić do premiery.

EDIT. Niedługo sami się przekonamy. Full już jest.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E ja tam widzę odwołanie do Winampa lol icon_neutral3.gif Więc co ma gra z tym wspólnego.

No wiem, ale jak gra nie jest włączona to to nie wyskakuje, tylko jak włącze tr:a

Odinstalowałam Winampa i działa, a teraz prblem jak to przejść , by wyjść dalej ??

post-140233-1180191901_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OMG, bez obrazy ale jak nadal będziesz tak grać to życzę Ci powodzenia w pełnej wersji.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Musisz wziąć zębatkę, nałożyć ją, przesunąć dźwignię uruchamiając koła, wskoczyć na drążek i zmierzać ku górze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiem, ale jak gra nie jest włączona to to nie wyskakuje, tylko jak włącze tr:a

Odinstalowałam Winampa i działa, a teraz prblem jak to przejść , by wyjść dalej ??

Może miałaś radio w gadu gadu włączone - jeśli tak, to wystarczy je wyłączyć/wyciszyć, nie trzeba od razu winampa wywalać :wink: (bo mi tez taki komunikat wywaliło - ale wystarczyło to gg-radio wyłączyć)

Edytowane przez Quistis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi