Gość fuqs Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 moglby ktos pomoc? wlazłem do koloseum i pozabijalem te małpy i pumy, a pozniej otworzylem dźwignią wrota po prawej, ponownie pokonalem zwierzątka;] i wszedlem w ten korytarz gdzie drzwi sie otwrly , doszedlem do konca i nie mam pomyslu co dalej, bo nic tam nie ma do zrobienia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laeskrad Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 No wiem, ale jak gra nie jest włączona to to nie wyskakuje, tylko jak włącze tr:a Odinstalowałam Winampa i działa, a teraz prblem jak to przejść , by wyjść dalej ?? Jak wyjsc dalej ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quistis Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) fugs - jak to nie ma :wink: przypatrz sie dokładnie, w tej sali jest gruby filar pośrodku otoczony drewnianymi belkami. A na tych belkach są złote kółka. Strzel w takie kółko linką (guzik Q) i pociągnij do siebie (guzik E) i tak zrób ze wszystkimi tu trzema kółkami na tych belkach... podnieś sztabkę Edytowane 26 Maja 2007 przez Quistis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Może by tak zacząć pracę nad FAQ tak jak w TR:L. W spoilerach podać wszystkie sekrety w danym poziomie etc. :) Ja jak znajdę na to czas to mogę skrobnąć co nieco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 jest juz sklepowa wersja TR A roznica grafiki na wersji 3.9GB dla prasy http://img176.imagevenue.com/img.php?image...c_122_456lo.jpg i wersja sklepowa http://img129.imagevenue.com/view.php?imag...c_122_524lo.jpg 2.6gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Czemu to demo takie krótkie jest :|. Grr 15min zabawy. Ja chce fulla :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) jest juz sklepowa wersja TR A roznica grafiki na wersji 3.9GB dla prasy http://img176.imagevenue.com/img.php?image...c_122_456lo.jpg i wersja sklepowa http://img129.imagevenue.com/view.php?imag...c_122_524lo.jpg 2.6gb no i po co dublujesz? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...t&p=2625777 w dodatku to moje screeny :P Edytowane 26 Maja 2007 przez Jankes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 nie czylalem tematu wstecz ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Bardziej realistycznaBardziej realistyczna tak jak kanciastość? :lol2: ("Kanciastosc jest bardziej realistyczna" - by hydro.) Hydro, idź na pclaba i tam się udzielaj ok? Lab od jakiegoś czasu już działa. No to szerokiej drogi. <_< 14h aby ukończyć? No ale dla niektórych gra jest długa. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 jest juz sklepowa wersja TR A roznica grafiki na wersji 3.9GB dla prasy (screen) i wersja sklepowa (screen) 2.6gb uprzedzam pytanie "aaa dlaczego "sklepowa" mniejsza jest... ?" -bo nie jest multilangłydż - onli ynglisz.. .zresztą po co ja to piszę ... w empiku czy MM napewno upchną na jednym dvd5 ;D lol , btw: zauwazyl ktos jakies "odburaczenie" dodatkowe? tj .. mniej jest zacinania sie lary w jakiś dziwnych "pozach?" na przeroznych obiektach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) Znalazłem wolną chwilkę na demko :) Bardzo fajne, szczególnie rąbanka z raptorami :) Zdziwiła mnie cutscenka, byłem pewien, że będę musiał naciskać oodpowiednie klawisze, a tu jednak wszystko z automatu :wink: TRA jest znacznie dynamiczniejszy jeśli chodzi o walkę. Nie można stać w miejscu, czy tylko trochę się poruszać. Jeśli nie ma na co wskoczyć by znaleźć się poza zasięgiem pazurów, zębów trzeba trochę popisać się refleksem i zwinnością :D W Legend bardzo tego brakowało, niestety. Szkoda, że demko kończy się w tak bardzo apetycznym momencie. No nic będzie trzeba zagrać w full'a :wink: Grafika całkiem fajna, efekty też, piękna lokacja, modele porządnie wykonane, tylko T-Rex za bardzo zwalisty (widocznie mało ćwiczy i całymi dniami siedzi za biurkiem :lol: ) Ale i tak go wolę zamiast np. Allosaura czy Megaraptora :wink: Model Lary wygląda super :) Młodsza wygląda ekstra. Obejrzałem z ciekawości filmik prezentujący dodatkowe stroje... jest nawet strój z AOD ten w którym Lara jest w "Louvre Storm Drains". Silnik jest lepiej zoptymalizowany. W Legend były widoczne spadki FPS'ów przy "płynącej wodzie" np. przy wodospadzie, w przypadku TRA tego już tak nie widać, animacja jest płynna :) W ogóle mam więcej klatek w Anniversary niż Legend (non NG). Depth of field też nie powoduje tak dużych spadków FPS'ów jak w przypadku Legend. Edytowane 26 Maja 2007 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 laeskrad zagladnij na jakie kolwiek inne forum w temat TRA i zobaczysz ze ludzie pisza ze jest roznica - moge sie zalozyc ze nawet na PClab tak pisza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Ja wlasnie zaczlaem przygode z najnowyszym TR. Musze powiedziec, ze gra sie naprawde fajnie a grafika wraz z muzyka stoja na bardzo dobrym poziomie. Wiec moj komentarz co do gry jak najbardziej pozytywny. A na koniec screen z gry zatytulowany - "Mroczna Lara" B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 znalazłem chyba 1szego buga w wersji sklepowej http://www.keepmyfile.com/image/ed39881620331 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Dlatego, że wykryło Ci starego save'a ale odczytało tylko stan sekretów ( nie działają zapisy z bety ). Najlepiej usuń cały folder Tomb Raider - Anniversary w Dokumentach i zacznij grę od nowa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Kto wie jak sprawdzić fspy w grze? fraps u mnie nie działa :/ Demo na gf73gt o dziwo b. dobrze chodzi nawet w 1280x1024 przy wysokich ustawieniach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 pojdzie mi to to na moim zabytkowym konfigu ?? dodam ze moje gto2 dziala jako xtpe ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 pójdzie i to pewnie na max detalach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinz90 Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 u mnie demo chodzi w 1024x768 bez AA (wszystkie bajery włączone). Średnio jest 35-40fps ;). Demo spoko, ale strasznie krótkie - w 15min skończyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) Pełna wersja datowana jest na 8 maja 2007. Tak jest napisane w pliku readme. Demo datowane jest na końcówkę kwietnia. Natomiast w wersji beta, plik readme był od Tomb Raider Legend :). Poprawiono animację początkową, która posiada teraz odpowiedni aspect ratio do rozdzielczości w której jest wyświetlana. Doszła jeszcze plansza z logiem Nvidia. Nie ma już bugu, że po uruchomieniu najpierw Croft Manor, nie możemy uruchomić właściwej rozgrywki. Fonty pozostały takie same jak w demie, czyli dużo ładniejsze niż w becie. Edytowane 27 Maja 2007 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 pojdzie mi to to na moim zabytkowym konfigu ?? dodam ze moje gto2 dziala jako xtpe ;]u mnie śmiga jak szalona, gierka jest wypas, zaczynam się wkręcać z minutę na minutę co raz bardziej B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) Dlatego, że wykryło Ci starego save'a ale odczytało tylko stan sekretów ( nie działają zapisy z bety ). Najlepiej usuń cały folder Tomb Raider - Anniversary w Dokumentach i zacznij grę od nowa :) gdzies czytalem ze wystarczy zmienic nazwe profilu z bety na cos innego , a pozniej wgrac sobie ten profil po odpaleniu (wazne zeby nie zostalo na "Default" bo sie krzaczy ponoć.. ) - sam spróbuje jak dojde do domu. EDIT: ciekawa sprawa z tymi save`ami , wlasnie sprobowalem tak jak napisalem wyzej i teoretycznie byl error , na szczescie moglem sobie poziom powt. i jak przeszedlem ten ostatni w peru... to mi po kliknieciu wgralo ostatni czekpojnt ;] Edytowane 27 Maja 2007 przez mar_cin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Dom Lary zaliczony. Świetnie się w nim grało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 w 4 lvl teraz kamien wypada na srodkowa podstawe przedtem rozwalal sie o kraty , no i lara sie brudzi w wersji dla prasy tego nie bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 ciekawe ... wersja "prasowa" ma exeka w wersji 1.1 a "sklepowa" 1.0 ;] nie ma sie co tym sugerowac ale troche dziwne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) Dobra mam wersję sklepową i zacząłem grę od nowa. Doszedłem do tej sali Damoclesa i zdobyłem ostatni z kluczy ,więc już sukces. Tyle że nie do końca ,bo nie mogę się dostać do mechanizmu otwierającego bramę. Więc tak wspinam się po kolumnach(sala z mieczami) do tego haczyka na linkę. Łapię się i nie mogę zrobić tak by Lara odbiła się od ściany i skoczyła na jedną z przeciwległych kolumn. Załączam screena. Cokolwiek wcisnę gdy Lara zamiast odbić się od ściany i odskoczyć w lewo na kolumnę to ona za każdym razem leci do przodu i spada :| Edytowane 27 Maja 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Wersja sklepowa ma niestety wiele bugów. Przed chwilą pokonałem raptory i T-Rexa, wskakując na jeden z kamieni. T-Rex niewiedział co się dzieje i nawet mnie nie atakował. Spokojnie wykończyłem go ze standardowej broni. Tak samo jak szóstkę raptorów..... Takie błędy zabijają cały urok grania..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 wersja sklepowa ???? chyba chodzi ci o demo, które ma też inne błędy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emte Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Wie ktoś może co tu zrobić? Ściągnąłem kamień, pociągam dźwignię, wskakuję na kamień i dalej chcę po kracie do góry, ale zaraz jak wskoczę na kratę ona opada?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 wystarczy pomyśleć 1 używasz dźwigni 2. podsuwasz kamień pod podniesiona kratę 3. dalej już sobie poradzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...