Skocz do zawartości
Gość Lemon-Cola

Tomb Raider: Anniversary Edition

Rekomendowane odpowiedzi

hmm.. tak tez już próbowałem, podstawiam kamień pod kratę itd. ale chyba coś jest nie tak, bo ->na kamień-> na kratę -> i powinienem chyba złapać się krawędzi górnej a nic się nie dzieje..

ok, nie trzeba było podsuwać kamienia pod ta durną bramę, jakoś sobie poradziłem.

Edytowane przez emte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra mam wersję sklepową i zacząłem grę od nowa. Doszedłem do tej sali Damoclesa i zdobyłem ostatni z kluczy ,więc już sukces. Tyle że nie do końca ,bo nie mogę się dostać do mechanizmu otwierającego bramę. Więc tak wspinam się po kolumnach(sala z mieczami) do tego haczyka na linkę. Łapię się i nie mogę zrobić tak by Lara odbiła się od ściany i skoczyła na jedną z przeciwległych kolumn. Załączam screena.

http://images20.fotosik.pl/397/6d2a69aa20da5c74.jpg

Cokolwiek wcisnę gdy Lara zamiast odbić się od ściany i odskoczyć w lewo na kolumnę to ona za każdym razem leci do przodu i spada :|

Robiłeś dokładnie tak?
» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Gdy kończysz się huśtać w lewą stronę, puszczasz przyciski i naciskasz tył+skok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakubie (hehe): pod woda to o ile mnie pamiec nie myli znajdowala sie ona w oryginale z 96. Tutaj trzecia znajduje sie na przeciwko wodospadu. Reszty sie sam domyslisz.

Cfaniakuje, bo mi ktos juz z tym pomogl w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakubie (hehe): pod woda to o ile mnie pamiec nie myli znajdowala sie ona w oryginale z 96. Tutaj trzecia znajduje sie na przeciwko wodospadu. Reszty sie sam domyslisz.

Cfaniakuje, bo mi ktos juz z tym pomogl w tym temacie.

gdzie na przeciwko wodospadu ? Wodospadów jest mnóstwo. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam problem z przejsciem gry: zebrałem dwie zebatki, a trzecia nie mogę ponieważ znajduje się w grocie pod woda, a mocny nurt wody nie pozwala mi na to.

Grota jest pod lara:

2628072[/snapback]

doskoczył ktoś na ta półkę ??

http://www.keepmyfile.com/image/ef91801622758

buja sie do oporu ale lara nie dolatuje do krawędzi i nie mogę zie złapać

coś słabo się starasz, poluzuj bardziej linkę może, imo ogólnie to banał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem nikt o tym nie wspominał ale można to zapodać jako ciekawostkę. W FAQ TR:Legend na naszym forum było m.in. o odblokowaniu dodatkowych opcji konfiguracyjnych (np. do odpalenia trybu NG na kartach z PS2.0). Otóż co ciekawe działa to też i tutaj (robimy to samo). Tylko żeby nie było, NIE MA TRYBU NEXT-GEN W TR:A ale opcje tak jak w "Legend" można odblokować w rejestrze. W demku zaznaczenie opcji "Use PS2.0 Shaders" (3.0 to samo) powoduje że grać się nie da (widać np. menu ale poza tym czarny ekran a w samej grze brakuje tekstur, plus zwiecha gdy zacząłem strzelać :lol: ). Jak ktoś chce się pobawić mimo to to niech oblooka FAQ TR:L tutaj.

Samo odblokowanie opcji to akurat pikuś i właściwie niewiele tu daje (raczej nie chcecie sobie zmniejszyć detali skoro gra i tak chodzi świetnie ;) ). Mnie mimo to zainteresowało co innego w tamtym FAQ'u a mianowicie sposób na "pierdzący" dźwięk o którym wspomniałem wcześniej. Zrobiłem tak i u mnie pomogło, wprawdzie połowicznie (nie mam pierdzenia ale zdarzają się ciche odgłosy jakby stukania) ale to i tak duuuża poprawa. Jak ktoś ma z tym problem niech też sobie to wykona:

(...)Jesli słyszecie stuki lub inne dziwne odgłosy w waszych gosnikach uruchomcie edytor rejestru. wejdzie w:

HKEY_CURRENT_USER > Software > Crystal Dynamics > Tomb Raider

ustawcie wartośc UseReverb na 0. (...)

Nara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Mam już 3x Lead Bar (cegiełki) ale gdy chce je włożyć w któryś z trzech otworów Lara mówi tylko "No". Any ideas?

Ahahah jaki numer, problem już rozwiązany.

może napiszesz jak rozwiązałeś ten problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz te cegielki klasc na reke posagu i on zamieni je w zlote, ktore wkladasz w dziury :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w bardzo bardzo bardzo bardzo wielkim skrocie bez szczegolw gdzie co i z czym, tylko napisze o co tam chodzi.

Najpierw potrzebujesz pistolet w biblitece, z ktorej wychodzisz skaczac na obraz i strzelajac w przycisk za nim. Po drodze bierzesz przedmiot :) Kluczowa sala jest sala z rusztowaniami. Najpierw przesuwasz pojemnik z wloczniami na solt obok posagu, krzyzujesz wlocznie i otwierasz pierwsza klape w basenie. W tym pomieszczeniu masz aniolka, ktorego musisz stracic na dol strzalajac w kazdej strony w uchwyt, do ktorego przyczepiony jest sznurek. Zeby sie dostac na przeciwlegla polke od tej, na ktora latwo sie dostac - uzywasz kosza z kijem metalowym, na ktory skaczesz, ale nic Ci to nie da bo nie masz linki. Linka praktycznie pomaga praktycznie do konca gry. Przeszukujac rozne pomieszczenia i czytajac ksiazki napewno trafiles na cyfry 11,2 i 7 oraz wlocznie (nie pamietam w sumie, gdzie ja znalazlem, ale latwo na nia trafic :P) Musisz ja wlozyc w parku do machiny (nie tej z prawj, tylko tej, na srodku parku, gdzie widzisz rysunek wloczni i zegar :P) a nastepnie ustawic po kolei na te liczby, ktore wymienilem. Przeszukujac dom napewno natrafiles na mape (tez nie pamietam, gdzie byla, ale tez jest banalna do odnalezienia :P) Jest to mapa orgodu. Kiedy wlasciwie przekrecisz wlocznie - otworzy sie brama do parku. Wchodzisz tam i aby przejsc przez labirynt zywoplotowy korzystasz z mapy. Wchodzisz w lewa gorna czesc wejscia patrzac od poczatku parku (po drodze pewnie trafisz na jakis artefakt). Teraz niestety znow nie pamietam, gdzie znalezc zembatke, ale tez jest banalna do znalezienia haha :P (chyba na skrzyniach w hallu, nie pamietam :P) Umieszczasz ja przy maszynie obok statuy, Masz tez tam dzwignie, ale narazie nic z nia nie zrobisz bo musisz umiescic tam łuk i strzałe, co pewnie odrazu zauwazysz :) Teraz kiedy masz linke (lezala obok, co napewno zobaczysz) mozesz praktycznie wszystko. Najpierw idziesz do sali z rusztowaniami i po przeskoczeniu na drugi koniec pomieszczenia za pomoca kosza z kijem metalowym, uzywasz w koncu linki by przehjsc na 2 strone, a nastepnie mozesz sie dostac w kazdy kraniec pomieszczenia i odstrzelic posag. Wczesniej spychasz skrzynke w dol :) Posag spadnie na dol opuszczajac łuk. Teraz idziesz do sali treningowej i za pomoca linki mozesz juz tak pokombinowac by wziac z gornego mostka klucz francuski. Majac go udajesz sie do parku do maszyny, ktora jest w rogu parku i uzywasz tam klucza, dzieki ktoremu wszedzie tryska woda. Podchodzisz do pierwszego lepszego "pomniczka" z woda, napelniasz wiadro (ktore tez jest proste do odnalezienia i pewnie szybko je znalazles haha :P) i majac ten zestaw gasisz kominek podnoszac strzale. Idziesz z tym do parku, uzywasz przy posagu luku i strzal z odpowiednich stron, korzystasz z pobliskiej dzwigni, a uruchamia sie posag, ktory spuszcza na dol music box. Podnosisz je i idziesz do sali muzycznej :P

Mam ogromną prośbę. Możesz mi dokładnie napisać, jak dostać się w sali z basenem i rusztowaniami na balkon, żeby odstrzelić ostatnią linkę podtrzymującą w pasie posąg? Kombinuje już 2 dni jak się tam dostać :sad: :cry:

Mam ogromną prośbę. Możesz mi dokładnie napisać, jak dostać się w sali z basenem i rusztowaniami na balkon, żeby odstrzelić ostatnią linkę podtrzymującą w pasie posąg? Kombinuje już 2 dni jak się tam dostać :sad: I jeszcze jedno. Mam koło zębate, jestem w parku. Naprzeciwko mnie jest posąg w który trzeba wtawić łuk i strzałe, a po prawej i lewej dwa pasągi- stojąc przy dźwigni na tym po prawej coś jest (artrfakt?), a na tym po lewej nic. Próbuje włożyć w nigo zębatkę, ale nie wiem jak. Pisałeś coś o jakimś mechaniźmie do jej wsadzenia. Gdzie on jest, wszystkiego próbowałam i nic :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robiłeś dokładnie tak?

Gdy kończysz się huśtać w lewą stronę, puszczasz przyciski i naciskasz tył+skok.
Robiłem tak ze 3 razy i widocznie za szybko naciskałem tył+skok. A tu za 1 razem się udało. No nic to już standard na forum że Devil zatrzymuje się przy takich głupotach :lol:. Pokonałem t-rexa za 1 razem. 1 poziom z tą bramą nie sprawił mi problemu ,a tu taki banał. Ciekawe co będzie dalej :) Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mimo, ze obecne przeróbki są bardzo ciekawe, to jednak lepszy klimat robi stara grafika, jest bardziej mroczna i naprawdę gra sie super, gorąco polecam innym sięgniecie po pierwowzór, oczywiście z patchem na wygładzanie tekstur :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Kamil Croft

Na nasz jezyk Scion bedzie oznaczalo dzieciecie. Czyzby Cenega znowu od[ciach!]lila przetlumaczenie Tr? Z Legenda tak samo było. Lara mówiła zbyt powaznie. Niby to jedno słówko, ale patrzcie jak odrazu zmienia grę. Pierwsza lepsza osoba pomysli jak niegrala w zadna czesc ze lara poszukuje swojego syna o_O. Cale szczescie ze Excalibur nie zostal przetlumacozny na zagubiony miecz króla artuta <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu żal.pl :lol: Jestem totalnie oburzony i jeżeli nie będzie możliwości włączenia oryginalnych napisów to gra jest na pozycji przegranej. Co za inteligent wpadł na pomysł żeby tłumaczyć nazwę własną ? I to takie kluczowe słowo, które przewija się przez całą grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie na przeciwko wodospadu ? Wodospadów jest mnóstwo. :D

Proszę, chyba widać gdzie jest zębatka :D

Dołączona grafika

Czy ktoś wie czemu nie moge zbierać amunicji do shotguna? Mam 32 naboje jakby co :)

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi