shoq Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Paweł7332 robiłem tak i nic. Ta belka w drzwiach się nie chce odsunąć całkowicie. Zaczyna się chować po czym wraca z powrotem. Te 2 wahadła ściągnąłem całkowicie do dołu. Wiem, że nad drzwiami są wystające ze ściany "dzidy", ale nie wiem jak się tam dostać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Teraz to musisz opuścić dźwignię w dół. Jest zdaję się po prawej stronie na górze. Rozejrzyj się bo to banalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 (edytowane) Na dole pod drzwiami jest płyta odblokowująca zasuwę. (chyba :P) Edytowane 4 Czerwca 2007 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 (edytowane) Dokładnie jest płyta. Pomyliło mi się z innym poziomem. :P http://tomb-raider-anniversary.com/tomb-ra...aves/index2.php Tu masz pokazane krok po kroku. Jak zdjęcia Ci się nie ładują to masz coś nie tak z przeglądarką. Edytowane 4 Czerwca 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 (edytowane) Wahadła opuszczone, stoję na płycie przed bramą i nic :/. Nie wiem co mam zrobić bo ta belka po środku bramy nie chce się przesunąć dalej. Edytowane 4 Czerwca 2007 przez luqash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriu102 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 (edytowane) Jak pokonac te dwa "koniki" pod koniec grecji?? Nigdy nie lubialem tych walk w tomb raiderach. Edytowane 4 Czerwca 2007 przez Endriu102 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 (edytowane) Jak pokonac te dwa "koniki" pod koniec grecji?? Nigdy nie lubialem tych walk w tomb raiderach. Było już omawiane. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Wybierasz sobie jakiegoś centaura i strzelasz do niego aż włączy się adrenalina mode (w prawym dolnym rogu pojawią się strzałki w 4 kierunkach) i czas na chwilę zwolni. W tym momencie szybko naciskasz Shift+kierunek (lewo lub prawo) i cały czas trzymasz!. Czas się zwolni i gdy 2 białe celowniki namierzą się i zmieni się w kolor czerwony oddajesz strzał.Zaraz potem za pomocą linki (Q) zabierasz mu tarczę. To samo robisz z drugim. Jak już 2 tarcze leża na ziemi to podbiegasz do którejś z nich i zaczynasz strzelać do wybranego centaura. Gdy któryś zacznie strzelać do ciebie zielnym laserem, podnosisz szybko tarcze(E), tak aby była skierowana na wprost centaura co wypuszcza w twoim kierunku wiązkę lasera. Wtedy konik zamieni się w posąg i strzelasz do niego ile wlezie. Jak za pierwszym razem się nie rozsypie to musisz znów za pomocą tarczy odbić jego laser i potem strzelać w kamienny posąg do oporu. To samo robisz z drugim centaurem Edytowane 4 Czerwca 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Ok, udało się przejść za którymś razem. Nie wiem czemu wcześniej nie zaskakiwało mimo, że robiłem tak samo ;). W każdym razie dzięki za pomoc ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 (edytowane) Wahadła opuszczone, stoję na płycie przed bramą i nic :/. Nie wiem co mam zrobić bo ta belka po środku bramy nie chce się przesunąć dalej. Mialem ten sam problem na poczatku, nawet tu pisalem ;] jednak mastahy nie raczyly odpowiedziec. A odpowiedz prosta jest.. nie nalezy stanac na tym tylko skoczyc z gory na ta plyte ;] wtedy caly rygiel sie odsunie i drzwi sie otworza ;]. Skok ten mozna wykonac ze sciany po lewej stronie ;] tuz po odblokowaniu lewej polowy bramy. EDIT: No coz chwile przede mna dodales posta ;p , u mnie poskutkowalo wskoczenie na nia tak jak pisalem wyzej. Edytowane 4 Czerwca 2007 przez DdK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Mialem ten sam problem na poczatku, nawet tu pisalem ;] jednak mastahy nie raczyly odpowiedziec. A odpowiedz prosta jest.. nie nalezy stanac na tym tylko skoczyc z gory na ta plyte ;] wtedy caly rygiel sie odsunie i drzwi sie otworza ;]. Skok ten mozna wykonac ze sciany po lewej stronie ;] tuz po odblokowaniu lewej polowy bramy. EDIT: No coz chwile przede mna dodales posta ;p , u mnie poskutkowalo wskoczenie na nia tak jak pisalem wyzej. Ja nie musiałem skakać na nią bezpośrednio. Zszedłem normalnie z góry i drzwi się otworzyły. Dobra, problem i tak rozwiązany ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ars- Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 (edytowane) Mam problem, nie wiem za bardzo jak wziąć ten klucz. Lokacja: Colosseum. Edytowane 5 Czerwca 2007 przez Ars- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriu102 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 z tego co pamietam to tam skrzynia gdzies byla trzeba bylo ja lina przeciagnac przez ten uskok i wyskoczyc z niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Nie właśnie nie liną. Normalnie przepychasz ją przez taką jakby rampę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 (edytowane) I tak i tak się dało Zajedwabisty poradnik jak przejsc gre w postaci video :) : http://youtube.com/profile_videos?user=silverRagout Rownie zajedwabisty poradnik jak zdobyc wszystkie relikty i artefakty: http://youtube.com/profile_videos?user=TRATutorial Edytowane 5 Czerwca 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 (edytowane) Świetna ta gierka jest, poprostu cud i miód. Grałem na psx jeszcze w nią, 8 lat wtedy miałem. I grywalność nadal ta sama, wysoka. BTW jak zmieniamy opcje jakieś(np AA) i mamy frapsa włączonego to gierka się sypie [;. I na dodatek bardzo przyzwoicie zoptymalizowana, co prawda zdarzają się spadki fps z 200 do 60 :lol:, ale to można wybaczyć. Sexi :D Edytowane 5 Czerwca 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 (edytowane) u mnie sie nie sypie, a frapsa mam od poczatku Edytowane 5 Czerwca 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 pytanie do tych co grają na padzie udało sie komuś uruchomić dwie ostatnie funkcje ?(skradanie i chodzenie), mogę normalnie przypisać klawisze ale nie działają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Te ruchy wykonuje się gałką analogową, a nie przyciskiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Ktoś jest już w posiadaniu wersji PL ? Ponoć już jest ;) Tłumaczenie na poziomie czy się nie postarali ? Edytowane 6 Czerwca 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Gra trafi do sklepów w piątek i zaraz z rana biegnę do Empiku więc zdam relację :) Mówiłem już o DZIECIĘCIU zamiast SCIONA więc jak dla mnie jest już jeden poważny błąd, a co będzie dalej dowiemy się za dwa dni. Can't wait. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Ja nie mogę się doczekać. Akurat po wypłacie to sobie pozwolę na taki wydatek. Ale bez żadnych bonusów w postaci soundtracka z gry etc. 99 zeta to przystępna cena za ładnych parę godzin grania. Szkoda że przeszedłem 3/4 gry w wersji ENG.Nie mogłem tyle czekać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Hehehe ja doszedłem do końcówki St. Francis Folley i czekam już prawie dwa tygodnie. Nie chcę sobie popsuć zabawy grając w wersję legalną inaczej jak 90% piszących w tym temacie :) Mam nadzieję, że nie będzie problemów z dostaniem gry w Empikach i sklepach nie dla idiotów. Także kupuję wersję zwykłą, bo jak się okazało ten soundtrack z Edycji Kolekcjonerskiej to 13 utworów z TRA i TRL, a filmiki są w necie na Gametap ( te w EK mają polskie napisy ) więc IMHO nie opłaca się dokładać 50zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Soundtracki też można znaleźć jak się chce. Reszta (filmiki ) to IMO zbędny dodatek. W każdym razie to nie jest warte 50 zł. Za tyle to ja ostatnio kupiłem Prince Of Persia Dwa Trony w Super$Seller. No nic liczę na dobra lokalizację i wtedy już od początku przejdę nie pomijając żadnego artefaktu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) działają wam sejfy z poprzedniej wersji w wersji PL?? dobra juz sobie poradzilem stare save dzialaja na wersji PL Edytowane 6 Czerwca 2007 przez Rav85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Działają spróbuj zmienić nazwę profilu Czytałem na jednym forum pewnej strony ,której wolałbym tu nie podawać. Edit ok już sobie poradziłeś. BTW premiery jeszcze nie było także lepiej uważaj z takim chwaleniem się że masz już PL. ;) EDIT 2: Żeby nie było to był Joke ;) Edytowane 6 Czerwca 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 dostałem przed premiera jako VIP lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Przecież pisałem o tym co najmniej 3 razy tylko wszyscy to ignorowali :lol: Dziecięcie wygląda wręcz idealnie. Tu i tak pasuje w miarę dobrze. Później będą jeszcze bardziej idiotyczne sytuacje. BTW Twoja wersja doszła tak szybko przez kuriera czy jak ? :? EDIT: Co to za idiotyczna czcionka ? Ani trochę nie przypomina oryginalnej. Edytowane 6 Czerwca 2007 przez Pawel7332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Croft Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) W Komputer Świat Extra gry w tym wydaniu o TRA pisano o tym i jeszcze dopisano, że spolszczenie nie jest zbyt ciekawe. Jedno slowo a zmienilo połowe fabuły. Ja juz wiem o co chodzai w TRA :D Lara Croft Poszukuje swoich zaginionych dzieci: Natli jej córki, Qualopeca Syn, Thicon Jej drugi syn. I widac jaka jest matka bo zabila swoja jedyna córke :lol2: Nie no to był joke :PP Czytając to zrozumialem iż atlantyda miała dziecko które zaginęło. Edit: Pawelku juz zmieniłem aby ci sie lepiej czytalo :blink: Edytowane 6 Czerwca 2007 przez Kamil Croft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Przecież pisałem o tym co najmniej 3 razy tylko wszyscy to ignorowali :lol: Dziecięcie wygląda wręcz idealnie. Tu i tak pasuje w miarę dobrze. Później będą jeszcze bardziej idiotyczne sytuacje. BTW Twoja wersja doszła tak szybko przez kuriera czy jak ? :? EDIT: Co to za idiotyczna czcionka ? Ani trochę nie przypomina oryginalnej. No właśnie co za debil to przetłumaczył ? Złe spolszczenie zabija czasem klimat gry ,więc jak są napisy to można je zawsze wyłączyć. Gorzej już z takim FarCry ;) A już nie narzekaj tyle na tą czcionkę. Akurat to dla mnie najmniej istotne w grze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Boski ( as always ) tłumacz Cenegi, który chyba często korzystał ze słownika ( brak wiedzy najwidoczniej ), bo tylko tam Scion znaczy Potomek i te inne cuda. Na dodatek lubi tworzyć nowe ( bardzo dziwne ) słowa, bo nie ma takiego czegoś jak DZIECIĘCIE. W ogóle co to za pomysł żeby tłumaczyć nazwy własne ? Dla mnie to nie mieści się w głowie i IMHO sam bym to lepiej przetłumaczył niż ten "uczony" tłumacz. Co do czcionki to ja gram w trybie Wide Screen ( nie podoba mi się taka mała Lara ) więc powinna być bardziej zwężona i myślę, że będzie ok chociaż nie ukrywam, że oryginalna bardzo przypadła mi do gustu. Ta polska jest chyba z Legend ( za dużo było roboty żeby zmienić, huh ? ) Edytowane 6 Czerwca 2007 przez Pawel7332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...