Skocz do zawartości
Gość Lemon-Cola

Tomb Raider: Anniversary Edition

Rekomendowane odpowiedzi

Paweł7332 robiłem tak i nic. Ta belka w drzwiach się nie chce odsunąć całkowicie. Zaczyna się chować po czym wraca z powrotem.

Te 2 wahadła ściągnąłem całkowicie do dołu. Wiem, że nad drzwiami są wystające ze ściany "dzidy", ale nie wiem jak się tam dostać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie jest płyta. Pomyliło mi się z innym poziomem. :P

http://tomb-raider-anniversary.com/tomb-ra...aves/index2.php

Tu masz pokazane krok po kroku. Jak zdjęcia Ci się nie ładują to masz coś nie tak z przeglądarką.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wahadła opuszczone, stoję na płycie przed bramą i nic :/.

Dołączona grafika

Nie wiem co mam zrobić bo ta belka po środku bramy nie chce się przesunąć dalej.

Edytowane przez luqash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pokonac te dwa "koniki" pod koniec grecji?? Nigdy nie lubialem tych walk w tomb raiderach.

Było już omawiane.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Wybierasz sobie jakiegoś centaura i strzelasz do niego aż włączy się adrenalina mode (w prawym dolnym rogu pojawią się strzałki w 4 kierunkach) i czas na chwilę zwolni. W tym momencie szybko naciskasz Shift+kierunek (lewo lub prawo) i cały czas trzymasz!. Czas się zwolni i gdy 2 białe celowniki namierzą się i zmieni się w kolor czerwony oddajesz strzał.Zaraz potem za pomocą linki (Q) zabierasz mu tarczę. To samo robisz z drugim. Jak już 2 tarcze leża na ziemi to podbiegasz do którejś z nich i zaczynasz strzelać do wybranego centaura. Gdy któryś zacznie strzelać do ciebie zielnym laserem, podnosisz szybko tarcze(E), tak aby była skierowana na wprost centaura co wypuszcza w twoim kierunku wiązkę lasera. Wtedy konik zamieni się w posąg i strzelasz do niego ile wlezie. Jak za pierwszym razem się nie rozsypie to musisz znów za pomocą tarczy odbić jego laser i potem strzelać w kamienny posąg do oporu. To samo robisz z drugim centaurem
Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wahadła opuszczone, stoję na płycie przed bramą i nic :/.

Nie wiem co mam zrobić bo ta belka po środku bramy nie chce się przesunąć dalej.

Mialem ten sam problem na poczatku, nawet tu pisalem ;] jednak mastahy nie raczyly odpowiedziec. A odpowiedz prosta jest.. nie nalezy stanac na tym tylko skoczyc z gory na ta plyte ;] wtedy caly rygiel sie odsunie i drzwi sie otworza ;]. Skok ten mozna wykonac ze sciany po lewej stronie ;] tuz po odblokowaniu lewej polowy bramy.

EDIT:

No coz chwile przede mna dodales posta ;p , u mnie poskutkowalo wskoczenie na nia tak jak pisalem wyzej.

Edytowane przez DdK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem ten sam problem na poczatku, nawet tu pisalem ;] jednak mastahy nie raczyly odpowiedziec. A odpowiedz prosta jest.. nie nalezy stanac na tym tylko skoczyc z gory na ta plyte ;] wtedy caly rygiel sie odsunie i drzwi sie otworza ;]. Skok ten mozna wykonac ze sciany po lewej stronie ;] tuz po odblokowaniu lewej polowy bramy.

EDIT:

No coz chwile przede mna dodales posta ;p , u mnie poskutkowalo wskoczenie na nia tak jak pisalem wyzej.

Ja nie musiałem skakać na nią bezpośrednio. Zszedłem normalnie z góry i drzwi się otworzyły. Dobra, problem i tak rozwiązany ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak i tak się dało

Zajedwabisty poradnik jak przejsc gre w postaci video :) :

http://youtube.com/profile_videos?user=silverRagout

Rownie zajedwabisty poradnik jak zdobyc wszystkie relikty i artefakty:

http://youtube.com/profile_videos?user=TRATutorial

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna ta gierka jest, poprostu cud i miód. Grałem na psx jeszcze w nią, 8 lat wtedy miałem. I grywalność nadal ta sama, wysoka. BTW jak zmieniamy opcje jakieś(np AA) i mamy frapsa włączonego to gierka się sypie [;. I na dodatek bardzo przyzwoicie zoptymalizowana, co prawda zdarzają się spadki fps z 200 do 60 :lol:, ale to można wybaczyć.

Dołączona grafikaDołączona grafika

Sexi :D

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mogę się doczekać. Akurat po wypłacie to sobie pozwolę na taki wydatek. Ale bez żadnych bonusów w postaci soundtracka z gry etc. 99 zeta to przystępna cena za ładnych parę godzin grania. Szkoda że przeszedłem 3/4 gry w wersji ENG.Nie mogłem tyle czekać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe ja doszedłem do końcówki St. Francis Folley i czekam już prawie dwa tygodnie. Nie chcę sobie popsuć zabawy grając w wersję legalną inaczej jak 90% piszących w tym temacie :) Mam nadzieję, że nie będzie problemów z dostaniem gry w Empikach i sklepach nie dla idiotów. Także kupuję wersję zwykłą, bo jak się okazało ten soundtrack z Edycji Kolekcjonerskiej to 13 utworów z TRA i TRL, a filmiki są w necie na Gametap ( te w EK mają polskie napisy ) więc IMHO nie opłaca się dokładać 50zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Soundtracki też można znaleźć jak się chce. Reszta (filmiki ) to IMO zbędny dodatek. W każdym razie to nie jest warte 50 zł. Za tyle to ja ostatnio kupiłem Prince Of Persia Dwa Trony w Super$Seller. No nic liczę na dobra lokalizację i wtedy już od początku przejdę nie pomijając żadnego artefaktu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działają spróbuj zmienić nazwę profilu Czytałem na jednym forum pewnej strony ,której wolałbym tu nie podawać.

Edit ok już sobie poradziłeś.

BTW premiery jeszcze nie było także lepiej uważaj z takim chwaleniem się że masz już PL. ;)

EDIT 2: Żeby nie było to był Joke ;)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież pisałem o tym co najmniej 3 razy tylko wszyscy to ignorowali :lol: Dziecięcie wygląda wręcz idealnie. Tu i tak pasuje w miarę dobrze. Później będą jeszcze bardziej idiotyczne sytuacje. BTW Twoja wersja doszła tak szybko przez kuriera czy jak ? :?

EDIT: Co to za idiotyczna czcionka ? Ani trochę nie przypomina oryginalnej.

Edytowane przez Pawel7332

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Kamil Croft

W Komputer Świat Extra gry w tym wydaniu o TRA pisano o tym i jeszcze dopisano, że spolszczenie nie jest zbyt ciekawe. Jedno slowo a zmienilo połowe fabuły. Ja juz wiem o co chodzai w TRA :D Lara Croft Poszukuje swoich zaginionych dzieci: Natli jej córki, Qualopeca Syn, Thicon Jej drugi syn. I widac jaka jest matka bo zabila swoja jedyna córke :lol2: Nie no to był joke :PP

Czytając to zrozumialem iż atlantyda miała dziecko które zaginęło.

Edit: Pawelku juz zmieniłem aby ci sie lepiej czytalo :blink:

Edytowane przez Kamil Croft

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież pisałem o tym co najmniej 3 razy tylko wszyscy to ignorowali :lol: Dziecięcie wygląda wręcz idealnie. Tu i tak pasuje w miarę dobrze. Później będą jeszcze bardziej idiotyczne sytuacje. BTW Twoja wersja doszła tak szybko przez kuriera czy jak ? :?

EDIT: Co to za idiotyczna czcionka ? Ani trochę nie przypomina oryginalnej.

No właśnie co za debil to przetłumaczył ? Złe spolszczenie zabija czasem klimat gry ,więc jak są napisy to można je zawsze wyłączyć. Gorzej już z takim FarCry ;)

A już nie narzekaj tyle na tą czcionkę. Akurat to dla mnie najmniej istotne w grze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boski ( as always ) tłumacz Cenegi, który chyba często korzystał ze słownika ( brak wiedzy najwidoczniej ), bo tylko tam Scion znaczy Potomek i te inne cuda. Na dodatek lubi tworzyć nowe ( bardzo dziwne ) słowa, bo nie ma takiego czegoś jak DZIECIĘCIE. W ogóle co to za pomysł żeby tłumaczyć nazwy własne ? Dla mnie to nie mieści się w głowie i IMHO sam bym to lepiej przetłumaczył niż ten "uczony" tłumacz. Co do czcionki to ja gram w trybie Wide Screen ( nie podoba mi się taka mała Lara ) więc powinna być bardziej zwężona i myślę, że będzie ok chociaż nie ukrywam, że oryginalna bardzo przypadła mi do gustu. Ta polska jest chyba z Legend ( za dużo było roboty żeby zmienić, huh ? )

Edytowane przez Pawel7332

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi