Skocz do zawartości
Gość Lemon-Cola

Tomb Raider: Anniversary Edition

Rekomendowane odpowiedzi

The minimum system requirements are as follows:

OPERATING SYSTEM:

Microsoft Windows 2000, XP

CPU:

Pentium 3 1.0Ghz or Athlon XP Equivalent

RAM:

256MB

GRAPHICS:

100% DirectX 9.0c compatible 64 MB 3D Accelerated Card with TnL (GeForce 3Ti / Radeon 9 series)

SOUND:

Microsoft Windows 2000/XP compatible sound card (100% DirectX 9.0c -compatible)

DVD-ROM:

Quad-speed (4x) DVD-ROM drive

HARD DRIVE:

9.9GB free disk space

INPUT DEVICES:

100% Windows 2000/XP compatible mouse and keyboard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość laeskrad

Znacie jakis sposob na centaury w tomb of tihocan? W momencie kiedy nastepuje zwolnienie postepuje

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
jak z t-rexem po czy mam szybko strzelac, zeby dolna energia dobiegla konca zanim centaur sie ocknie, ale chyba nie za bardzo o to w tym chodzi bo traci zbyt malo energii. Moze trzeba cos tez zrobic w momencie, jak one probuja zamienic w kamien? Swoja droga w czesci Cistern (tomb of tihocan zaczyna sie juz w levelu przypominajacym cistern z tr1, dlatego tak mowie :)) czy komus udalo sie wziac tam sikreta z za krat w podlodze ? albo w levelu Palace Midas zdarzyc po sekret w komnacie z kolcami ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieniutki ten tomb raider.

Może nie cieniutki ,ale IMO albo to jakaś BETA ,bo ja tam widzę pare bugów i do tego grafika wcale taka lepsza nie jest. IMO to tak wygląda jakby czegoś jej jeszcze brakowało.

Młodyś i nie wiesz co dobre :P :D

Za to ty żeś duży ,a podniecasz się tą grą jak małe dziecko. ;)

Ja jeszcze pogram ,to może zmienię zdanie. W każdym razie ja nie czuje tego klimatu 1 jakoś. ;)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość laeskrad

Ja tam czuje klimacik i napewno nie jest to beta bo nie stwierdzilem przynajmniej przez 8 levelic jakichs bledow i dziwi mnie, ze ktos je widzi. Tak samo jak nie dalo sie przejsc 5 levelu, tak samo jak nie dalo sie znalezc wszystkich sekretow w 3 levelu, a ja jakos znalazlem, przeszedlem 5 level i nie mialem zadnych problemow. Mozecie mi to wyjasnic? Swoja droga przeszedlem centaury centaury, bossowie wymiataja i rownie swietnie zapowiada sie Egipt :)

Edytowane przez laeskrad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehm.. gra ma klimat to fakt , po dluzszym graniu jest wyczuwalny nawet dosyc wczesnie ;) i to mi sie podoba. Natomiast jesli chodzi o to czy beta czy nie.. coz chyba jednak bym sie sklanial do tego ze to jeszcze nie jest finalna wersja ;p jakkolwiek mialo by to wygladac ;). Poki co gra sie fajnie grafa moze nie najwyzszych lotow ale tu chodzi o gameplay a nie o grafe ;). Jak dla mnie bardzo ok to wyszlo poki co ;) no i te wymagania.. cos w sam raz dla mnie ;p przynajmniej moge pograc plynnie ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na pewno jest beta ! Jest sporo błędów i nie wiem jak możesz tego nie widzieć, że np Lara przenika przez drzewa w The Lost Valley albo ten motyw z Croft Manor :-| Ponoć ta wersja pochodzi sprzed 1,5 miesiąca. Co do klimatu to dla mnie jest dużo bardziej odczuwalny niż w jedynce. Jestem jak najbardziej zadowolony i zaufałem w pełni Crystal Dynamics :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra przeszedłem pierwszy level i co do klimatu to ta gra go ma. Grywalność jest ,ale co reszty to nie zmienię zdania.

Parę screenów:

2621119[/snapback]

jeszcze w domu lary nie da sie przesuac posagu ktory jest potrzebny zebu zdobyc łuk

Nie posąg tylko drewnianą skrzynię ;) Poszukaj dokładnie.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posag w innym pomieszczeniu gdzie są rusztowania, na balkonie

MÓGŁ KTOŚ Z SZANOWNEGO GRONO WRZUCIĆ TU SWOJEGO SAVE??

zajmuje 400kb po poziomie 5 :/

Edytowane przez Rav85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość laeskrad

No i kolejna zagadka. Pewnie ja przejde nim ktos mi odpowie ale co tam :P Jestem przy obeliskach w Temple of Khamoon pod koniec levelu.

ułożyłem wszystkie 4 wg wzoru i kiedy to zrobilem to bylo slychac jakby przekrecenie klucza, tyle tylko, ze drzwi obok sa zamkniete.Nawet znalazlem tam relikt :P Schowalem obeliski dobrze ulozone spowrotem w ziemie, probowalem zaryglowac skrzynkami wszystkie kładki i nic.

Co teraz pytam no Was ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posag w innym pomieszczeniu gdzie są rusztowania, na balkonie

MÓGŁ KTOŚ Z SZANOWNEGO GRONO WRZUCIĆ TU SWOJEGO SAVE??

zajmuje 400kb po poziomie 5 :/

Tego w sali z basenem (przyszłym) raczej nie da się ruszyć. Ja na razie w Croft Manor się nie zagłębiam. Przeszedłem drugi poziom i przyznam , że klimat zrobił się niesamowity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie sala z baeenem

Dobra to co to za sala. ? ;) Najpierw przejdę Crof Manor. Jestem na razie w 3 poziomie i jakoś nie napotkałem na większe problemy. Gorzej z sekretami ,ale z tym to później ;)

IMO Blur za mocny

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Bywa że obraz się rozmywa dość mocno. Mimo to gra się coraz lepiej.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie poczekam na wersje PS2 ;) . Nie mam zamiaru grac w jakiejs smiesznej rozdzialce i detalami rodem z psx :). Nie, nie inwestowuje w VGA, nie ma ma mowy ;). Ut2k4 chodzi na full i mi styka :)

chociaz w ut2k7 i crysisa bym pocisnal troche ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mi wygląda na sale w którym ma się znaleźć basen (poznaje po rozmiarerze i wyglądzie sali jaka byłą w TR;L) Dalej nie wiem co z tym posągiem.

Co do gry to poradziłem sobie z reksiem i jestem w 4 poziomie.

BTW:

Dla tych co mają problemy z T-Rex'em i nie mogą sobie poradzić z bullet-time w tym momencie:

Są 3 belki z kolcami i trzeba zrobić tak aby t-rex był jak najdalej od tych kolców do których staniesz plecami. W tym momencie jak on zacznie biec w twoją stronę zaczynasz cały czas strzelać (ciągle masz stać przed kolcami tyłem do nich) Gdy pasek na czerowno będzie na max ,a on się do Ciebie zbliży po chwili pojawią się strałki w prawym dolnym roku. I w tym momencie naciskasz kierunek+SHIFT (najlepiej to lewo albo prawo + SHIFT) Co ważne! - trzymasz cały czas te 2 klawisze ( w tym momencie czas powinien być zwolniony) aż 2 szare celowniki namierzą się i zmieni się na kolor czerwony w tym momencie szybko strzał i reksio sam się nadzieje na kolce. I tak ze 2 razy jeszcze ,a T-Rex dostanie zadyszki. Wtedy już tylko scena z strzałkami i po jaszczurce :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehm mam pewien problem i to zaraz z poczatku ;] mianowicie:

Chodzi prawdopodobnie o koniec pierwszego lvl jest tam taka duza brama do otwarcia, kazdy kto gral to kojarzy pewnie. No wiec mam z nia problem ;-P wiadmo ze po bokach sa mechanizmy ktore odblokowuja prawa i lewa strone bramy i po srodku bramy jest zapadnia ktora otwiera ja ostatecznie. Problem polega na tym ze odblokowuje prawa i lewa strone drzwi , staje na zapadni i.. brama sie nie otwiera bo nadal jest zaryglowana, co prawda rygiel troche sie odsuwa jednakze tylko kawalek, przez co brama nie moze zostac otwarta. Moje pytanie brzmi co jeszcze nalezy tam zrobic ? ;P Rozgladalem sie juz troche i w sumie nic mi nie przychodzi do glowy.. eh taka glupota a jednak :P. Takze gdyby ktos wiedzial to niech doradzi cos ;P

@MaSell

Smieszna rozdzialka na pc ? hm od kiedy to na ps2 jest hr ? ;D co prawda tv moze miec 40" ale bez przesady szczegolow wiecej sie nie pojawi na pewno ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MaSell

Smieszna rozdzialka na pc ? hm od kiedy to na ps2 jest hr ? ;D co prawda tv moze miec 40" ale bez przesady szczegolow wiecej sie nie pojawi na pewno ;)

TV ma zintegrowany AA :) . PC przy 800x600 czy tam nawet 1024x768 + średnie detale będzie bardzo wyraźnie widoczne to czego zobaczyć bym nie chciał :)

A TV mam 28', bo większy fizycznie się nie zmieści :)

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość laeskrad

Dla mnie granie na PS2 bedzie conajmniej grzechem :P Wlasnie wrocilem do domku i zaraz znow sie chce zabrac za gre, czy ktos juz wymyslil co zrobic w obeliskach w 9 levelu ??

Swoja droga napisalem juz pare razy na roznych forach ludziom jak przejsc centaury bo duzo osob na nich utknelo. Mozecie dac to pozniej w faq :)

Nalezy strzelac do nich szybko az napelni sie dolna energia. Za pierwszym razem probuja Was zamienic w kamien wiec wystarczy, ze tylko sie schylicie (wtedy nie zamienia w kamien). Za drugim razem jak napelni im sie energia to odskakujecie w taki sam sposob jak w przypadku t-rexa (przytrzymany lewy myszki i shiftl+kierunek, niektorzy pomineli to, ze w czasie wykonywania bullet time'a [nie pamietam, jak to sie nazywalo:P] trzeba miec nacisniety lpm bo wtedy nie zawsze to dziala).W momencie odskakiwania czekacie az celownik zmieni sie na czerwony i strzelacie. W tym momencie szybko podchodzicie do centaura i strzelacie linka w jego tarcze zabierajac mu ją. Tak samo postepujecie z drugim centaurem. Teraz najwazniejsze - od tego momentu za kazdym razem po napelnieniu energii centaury beda tylko probowac zamieniac Was w kamien. Uciekajac przed pociskami centaurow caly czas kreccie sie wokol tarcz (nie mozna z nimi chodzic). Kiedy beda probowaly zamienic Was w kamien, podniescie szybko tarcze bedac obroconym w strone centaura. Promien sie odbije i centaur zostanie zamieniony w kamien. W tym momencie podchodzimy do niego i nawalamy ile sie da. Zrobcie tak pare razy z dwoma centaurami :)

Edit - tak jak mowilem, sam przeszedlem obeliski w temple of khamoon :P Teraz mam level Obelisk of Khamoon i powiem, ze jest to jak dotad najtrudniejszy level chyba ze wszystkich czesci gry, ciekawe kto z Was przejdzie takie dwie pulapki :P. Pulapki jakie tam sa przyprawiaja i zawrot czaszki. Juz dobre 1.5H mecze sie z tym levelem i lipa. Tworcy przeszli tam samych siebie (przynajmniej na medium jest to najtrudniejszy level ze wszystkich tomb raiderow, jakie wyszly do tej pory). Gra jest dluga i trudna. Gram juz trzeci dzien a jeszcze zostala mi niemalze polowa gry (chyba, ze wycieli jakis level z tr1, albo polaczyli dwa tak jak to bylo 2 levele temu). Brawa dla tworcow :) W koncu jakis dlugi, klimatyczny, mocno wciagajacy Tomb Raider. Gra wciagnela mnie na maxa i naprawde malo ktora gre tak polecam :) Nie sadzilem, ze to powiem, ale porownuje ta czesc z pierwszymi dwoma !

Edytowane przez laeskrad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pewien problem, jestem w misji gdzie leciała na mnie kula i zawalił sie teren oraz zamknely sie 3 bramy. Uruchomilem juz dzwignie ktore byly na koncu korytarzow po lewej i prawej, ale zostrala jeszcze trzecia ktora jest wysoko przede mną i nie wiem jak tam wejsc. Screen ponizej:

http://www.eimg.org/images/24798Clipboard01.jpg

Edytowane przez fuqs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pewien problem, jestem w misji gdzie leciała na mnie kula i zawalił sie teren oraz zamknely sie 3 bramy. Uruchomilem juz dzwignie ktore byly na koncu korytarzow po lewej i prawej, ale zostrala jeszcze trzecia ktora jest wysoko przede mną i nie wiem jak tam wejsc. Screen ponizej:

http://www.eimg.org/images/24798Clipboard01.jpg

musisz odstrzelić to dziadostwo przed tobą i potem na linkach przeskoczyć

Edytowane przez Rav85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz odstrzelić to dziadostwo przed tobą i potem na linkach przeskoczyć

nie moge tego odstrzalić, wogole nie ma celownika, a jak strzelam na recznym trybie to i tak nic ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi