mariofranek Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Komp jak w podpisie, ostatnio zmieniałem 9800pro na x800xl i od tego czasu dzieją się dziwne rzeczy. Najczęściej pojawia się niebieski ekran(w grach), bez żadnego komunikatu i koniec, ewentualnie komputer restartuje się, w normalnej pracy potrafi strzelić freeza. Podejrzewam zasilacz-to solidne 350w modecom wyprodukowany przez channell well-350bdp, bebechy takie same jak antec true power, ale może ta nowa karta+podkręcony sempron to za wiele dla niego.Myślałem o fortonie fsp350tha-p, tylko żeby się nie okazało że to nie zasilacz powoduje problemy a jak juz go kupię. No i co myslicie na co wskazują symptomy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Symptomy wskazują na to, że specjalnie nie wiesz do czego służy mienik. Polecam się naumieć pomiarów zanim się napisze bzdurnego posta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 ehh , po co ty benito jestes wogole na forum ? albo sie popisujesz swoja niewiedza jak w temacie o tych zasilaczach gdzie napisales ze P6 ma na pewno 2 linie zasilajac i oczywiscie racji nie miales , albo jak tu jedziesz kolesia za nic zamiast cos pomoc ? a co do pytania , ustaw wszystko na default o ile masz cos podkrecone i zobacz czy bedzie sie tak dalej dzialo , zrob format i reinstall i jak to nie pomoze to pewnie zasilka juz troche za slaba moze byc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Odkrec co mozesz ,odlacz co mozesz, zostaw tylko hdd podpiete i sprawdzaj. @BENITO Ty umiesz sie poslugiwac miernikami, a piszesz bzdurne posty. Edytowane 8 Czerwca 2006 przez kardas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 A takie głupie pytanie: stery grafiki przeinstalowałeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 I co już się wyładowaliście dzieci? Zanim winę się zwali na zasilacz należałoby najpierw zmierzyć napięcia, to wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariofranek Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Dzieki za odpowiedzi do Benito niektórzy piszą posty po to żeby się wyładować, przypomina mi to czat 13-latków, gdzie gnoje prześcigaja sie w wyzwiskach; jakby nie mozna było odpowiedzieć -najlepiej sprawdź miernikiem i tyle, to napisze ci taki "bzdurnego", "naum się" stery przeinstalowane teraz są cat 6.5, formata nie robiłem, bo wczesniej też miałem ati, ale może warto Benito skończ stary jestes pewno jak ja a odbijasz pilkę jak przedszkolak, dzięki za radę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Generalnie wrzucenie sterów od nowa powinno rozwiązać problem - skoro nie pomogło, to format raczej niczego nie zmieni. 1. Spróbuj może jeszcze stery dostarczone na CD razem z kartą - a nóż widelec te 6.5 są trefne w tym Twoim konfigu. 2. Sprawdź też, czy rozkręcając kompa (podczas zmiany karty) nie ruszyłeś czegoś istotnego (np zasilanie dysku itp). 3. Sprawdź w intrukcji sugestie na temat ustawień bios - SideBand Addressing i AGP Fast Write. 4. Pożycz od kogoś jakiś mocniejszy zasilacz i sprawdź, czy pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 ehh jak czytam posty Benita to wydaje mi sie ze calkowicie sie zatracil w swoim swiecie gdzie on jest fajny i madry a wszyscy na okolo niego nic nie wiedza sa dziecmi i pisza bzdurne posty ..... tak trzymac panie wszystko wiedzacy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 a ty walisz oftopy czlowieku niechcesz widziec benita bzdurnych postow? ignoruj go ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 A moze to nie zasilacz: moze cos sie grzeje (grafa, procek, chipset), sprawdz ramy i powroc do standartowych ustawien w Biosie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariofranek Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Generalnie wrzucenie sterów od nowa powinno rozwiązać problem - skoro nie pomogło, to format raczej niczego nie zmieni. 1. Spróbuj może jeszcze stery dostarczone na CD razem z kartą - a nóż widelec te 6.5 są trefne w tym Twoim konfigu. sprawdzone na 6.4 to samo 2. Sprawdź też, czy rozkręcając kompa (podczas zmiany karty) nie ruszyłeś czegoś istotnego (np zasilanie dysku itp). to wykluczone, lubię porządek w budzie 3. Sprawdź w intrukcji sugestie na temat ustawień bios - SideBand Addressing i AGP Fast Write. sideband on, fastwrites off 4. Pożycz od kogoś jakiś mocniejszy zasilacz i sprawdź, czy pomoże. pożyczę od kumpla thermaltake 500w, jak na razie jest spokój z niestabilnością, odkręciłem trochę magistralę Nie wiem już czy to proc sie nie wyrabia, czy w 3d grafa daje popalić z prądem Na grafie silencer 5 rev.2 od 32 do 42 stopni,na procesorze pentagram stopni od 29 do 45, na chipsecie jest porządny, duży radiator. Jak ustawię default wszystko wraca do normy, tylko że wtedy nie dowiem się co powoduje błędy, zasilacz główny podejrzany jest wtedy mało obciążony, zresztą grzeje się dużo mniej niż jak miałem bartona i epoxa 8rda+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Jak ustawię default wszystko wraca do normy No to przesadziles w OC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) ehh jak czytam posty Benita to wydaje mi sie ze calkowicie sie zatracil w swoim swiecie gdzie on jest fajny i madry a wszyscy na okolo niego nic nie wiedza sa dziecmi i pisza bzdurne posty ..... tak trzymac panie wszystko wiedzacy Podzielam Twoje zdanie i cieszę się, ze ktoś to wreszcie poruszył. Nie podważając jego jakiejś tam wiedzy, nie podoba mi się jego obskurne, pogardliwe zachowanie w stosunku do innych forumowiczów, którzy czasem więcej czasem mniej wiedzą. W ogóle brzydzę się publicznym dyskredytowaniem kogoś z powodu, że czegoś nie wie, albo wie mało na jakiś temat. Sam poruszyłem temat "Dlaczego jest tak mało zasilaczy typu PUSH-PULL" próbując m.in. udowodnić, że dobrze jest jak jeden wiatrak pcha powietrze, drugi go wyciąga. A trochę gorzej jak wiatrak ze spodu tłoczy ciepłe powietrze a to w dużej części rozbija się o płytkę drukowaną (oprócz tego, że mi się tak wydaje to przeczytałem taki artykuł - NIE POWIEM GDZIE BO ZARAZ OKAŻE SIĘ, ŻE TAM TAKIE LAMKI PISZĄ, JAK JA)... ale NIEWAŻNE, może nie miałem racji do końca. Ale BENITO od razu musiał pokazać się jako MEGA-SUPER-UNIKALNY ekspert. Wyśmiewając wszystko. Super gościu, co ty w ogóle robisz na tym forum? Oczywiście oprócz ludzi, którzy są zdolni zwrócić na takie zachowanie BENITA, jest jednak wielu wiernych, którzy na ślepo stoją po stronie jedynej prawy a'la BENITO. Od tego jest forum dyskusyjne, żeby się pytać. I NIGDZIE w regulaminie nie jest napisane, że jeśli ktoś zada pytanie, które komuś wyda się na tyle błahe, żeby go zrugać, że tak jest dobrze. Edytowane 9 Czerwca 2006 przez malkovich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) :mur: Tu jest forum do pomagania ludziom, a nie oceniania innych! Poza tym psycholog i sąd piętro niżej. Zgłaszam do zamknięcia. Edytowane 9 Czerwca 2006 przez ULLISSES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 ..... Tu jest forum do pomagania ludziom, a nie oceniania innych! ..... No właśnie -do tego jest forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...