Skocz do zawartości
Gość lechu1777

Html Www

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lechu1777

Witam. Pani od informatyki nie chce mi wstawić 6, powiedziała żebym napisał stronke w HTML'u taką że, ma jedną główna strone po lewej stronie menu przeźroczyste i jak nacisne któryś z tych linków w menu to nie włącza się nowa strona tylko zmienia się wygląd po prawej stronie (np.nowy napis czy inne zdjęcie). Musze to zrobić na jutro a ja w html'u nie siedze i się nie znam na nim kompletnie :( Plisss help

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

No ja tymbardziej :) Zdaje mi się że chodzi o to że pprostu mają być po lewej stronie linki bez ramki. Ale ja się nie znam, a w FrontPage zrobi się ? Mam szablon (załóżmy) i jak zrobić tak żeby nowa stronka się nie ładowała tylko zmieniało to co po prawo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podziwiam Twój upór. Przecież Ci powiedziałem, że w kursie HTML jest to wszystko wyjaśnione i opisane krok po kroku, po polsku. Wszystko sprowadza się do ramek i kawałka kodu:

target="tresc"

Polecam kurs Pawła Wimmera. A Front Page nie polecam - nawet notatnik jest lepszy. Generalnie jednak EzHTML nada się idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

No ale jak zrobie całe szablon itd tzn tło i te rzeczy? Tło musze mieć jakieś. Kurcze ale ja nie naisze od podstaw www w html :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Dobra mała zmiana planów: zrobiłem już strone główną, menu itd. Kończe uzupełniać strone główna (strona jest o mundialu 2006), tylko napiszcie mi jak umieścić na każdej stronie na górze strony logo ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie obraź się, ale uczeń na 6 powinien cechować się wiedza wykraczającą poza przeciętnego ucznia... Zatem skoro nie potrafisz zrobić prostej stronki to imho nie zasługujesz na 6... Zwykły uczeń też nie potrafi i ma 4... i siedzi cicho a nie kozaczy jaki to on hakier nie jest :)

Jak u nas wprowadzili w podstawówce informatykę, to było w 8 klasie... to w momencie gdy wszyscy uczyli się jak narysować kwadrat w paintbrushu na ocenę, ja rysowałem fraktale w pascalu.... zatem w moim przypadku ocena 6 była jak najbardziej słuszna.... :wink:

Niektórzy po prostu nie wiedzą gdzie kończą się ich możliwości a zaczyna wazeliniarstwo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Zrobiłem przez <body background> a właściwie to już skończyłem strone całą. Ma strone główną z tłem tapetą. Podstrony:Polska reprezentacja,Faworyci,Home Page,Linki,Kontakt z autorem. Tabele mam jedną z rankingu fifa. Wszystko ogólnie dobrze. Chodziło jej chyba o to żeby była ta ramka zrobiona dobrze. Nie wstawiam na neta, bo nagram na CD i dam Jej w szkole. Dzieki za pomoc i pozdro

EDIT/ Ja się chyba nie doceniałem :P A co do HTML to mieliśmy jedną lekcje z niego...więc to jest ponad program :D pozatym dostaje 6 za orientacje w pc i to że wszystko wiem co co jest itd. Lipa jest z tym że mam konto z ograniczeniami i za dużo nie moge zrobić :P <lol>

P.S - inni jak napisze na tablicy <html> <title></title> <body> </body> </html> to się zgłaszają i mówią że nie wiedzą o co kaman ...

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Raczej zapomniałem bo kiedyś już robiłem stronke klanu i wyszła wporządku, a że robienie stronek mnie nie kręci to co ja poradze, również to że szybko łape o co chodzi to dobrze :) A to nie miało być chwalenie tylko to że ja już po 5min wiem dużo bo sobie przypomne a inni bo w tym nie siedzą i nie mamy tego na lekcjach wieć 6 będe miał i zasłużone :) temat do zamkięcia

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak umieścić na każdej stronie na górze strony logo ??

Zrobiłem przez <body background>

jak by nie bylo, to nie zrobiles tego samego, tylko zupelnie inna rzecz ;)

dodaj logo jako trzecia ramke w gornej czesci strony, bedzie to bardziej 'Pr0 i bling bling' ;)

Edytowane przez greg505

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi