Skocz do zawartości
Krootki

Kupno zasilacza w Trójmieście

Rekomendowane odpowiedzi

Mam WIELKĄ prośbę: gdzie można DZISIAJ kupić dobry zasilacz w Trójmieście??? Kurde, chodziłem po paru sklepach ale wszędzie oferują mi "super, ze wszystkimi bajerami czujnikami itd. za jedyne 75 zł"... :(

Może ktoś wie, gdzie tutaj jest sklepik z dobrymi zasilaczami.

Dzięki za pomoc (jeśli taka przyjdzie ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem w Anonsach takie coś:

Zasilacz, Delta Electronics DPS-300GB-1 za 250 zł.

Czy to dobra firma? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z takimi zasilaczami?

Mam nadzieję, że 300W (takie REAL ;) 300W) styknie (AXP 1700@2400, 1xHDD, 1xCDRW, parę małych wentyli, RADEON 9500PRO).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co sie orientuje to w gdansku nie dostaniesz dobrego zasilacza. DOrby to wedlug mnie enermax (inne moze i sa dobre, ale maja gowniane prady na 12 voltach a to mnie nie zadowala). Enermaxa chyba tylko wysylkowo, najtaniej jakies 350 zl . :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaglądnąłem na stronę producenta. Zasiłka wygląda całkiem całkiem ;)

A tak prezentują się natężenia:

+3,3 - 28A

+5,0 - 30A

+12 - 15A

-12 - 0,8A

-5,0 - 0,3A

+5Vsb - 2,0A

Ale pisać to sobie można ;) Chcę wiedzieć, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z takimi zasilaczami??? Kurde, 250 zł za 300W to sporo - chyba powinien być dobry....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytaj się o natężenia przy napięciach to coś będzie można  powiedzieć, ale nazwa tego zasilacza wskazuje że to jakiś syf

a slyszales o wentylatorach Delta co to sa halsliwe ale za to najwydajniejsze :!:

co do zasilacza to sie nie wypowiadam bo na wlasne oczy nie widzialem - ale firma ktora ma w swojej ofercie zasilacze 800W (RPS-800-3 co prawda serwerowy ale jest) chyba kiepska nie jest

ale jak mowie - zasilacza nie widzialem w dzialaniu wiec trudno mi cos powiedziec jak sie sprawuje - podejzewam z lepiej niz te Codegeny i L&C ale pewnosci nie mam :!:

PS Krootki gdybys go jednak nabyl to daj znac na forum jak sie spisuje - napiecia, halas itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytaj się o natężenia przy napięciach to coś będzie można  powiedzieć, ale nazwa tego zasilacza wskazuje że to jakiś syf

a slyszales o wentylatorach Delta co to sa halsliwe ale za to najwydajniejsze :!:

co do zasilacza to sie nie wypowiadam bo na wlasne oczy nie widzialem - ale firma ktora ma w swojej ofercie zasilacze 800W (RPS-800-3 co prawda serwerowy ale jest) chyba kiepska nie jest

ale jak mowie - zasilacza nie widzialem w dzialaniu wiec trudno mi cos powiedziec jak sie sprawuje - podejzewam z lepiej niz te Codegeny i L&C ale pewnosci nie mam :!:

PS Krootki gdybys go jednak nabyl to daj znac na forum jak sie spisuje - napiecia, halas itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytaj się o natężenia przy napięciach to coś będzie można  powiedzieć, ale nazwa tego zasilacza wskazuje że to jakiś syf

wiesz co benek ja w to wbijam Firma brzmi mi obco i tyle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem w Anonsach takie coś:

Zasilacz, Delta Electronics DPS-300GB-1 za 250 zł.

Czy to dobra firma? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z takimi zasilaczami?

Mam nadzieję, że 300W (takie REAL ;) 300W) styknie (AXP 1700@2400, 1xHDD, 1xCDRW, parę małych wentyli, RADEON 9500PRO).

Za 250 zyla Masz Chieftec 360 Watt. IMO sprawdzona marka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam WIELKĄ prośbę: gdzie można DZISIAJ kupić dobry zasilacz w Trójmieście??? Kurde, chodziłem po paru sklepach ale wszędzie oferują mi "super, ze wszystkimi bajerami czujnikami itd. za jedyne 75 zł"... :(

Proponuje zrobić zakupy w GRALU lub w NETSERVICE oba te sklepy są w Gdyni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Grala to patrz wyżej, natomiast w Necie są straszne lamy (hiehie kiedyś starsza chciała fakturkę to nie potrafili wystawić :D a jak widzę jak doradzają ludziom zestawy to mnie mdli ;)), więc nie sądzę, żeby reflektowali takie nazwy jak Enermax czy choćby Chieftec :D :D :D ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grinch napisał:  

Krootki napisał:  

Mam WIELKĄ prośbę: gdzie można DZISIAJ kupić dobry zasilacz w Trójmieście??? Kurde, chodziłem po paru sklepach ale wszędzie oferują mi "super, ze wszystkimi bajerami czujnikami itd. za jedyne 75 zł"...  

Dzięki za pomoc (jeśli taka przyjdzie  )  

Co do Grala to patrz wyżej, natomiast w Necie są straszne lamy (hiehie kiedyś starsza chciała fakturkę to nie potrafili wystawić  a jak widzę jak doradzają ludziom zestawy to mnie mdli ), więc nie sądzę, żeby reflektowali takie nazwy jak Enermax czy choćby Chieftec      

Dokładnie tak mikaelus. W Gralu coś tam kumają, ale nic z takich rzeczy nie mają. A Netservice... no comment. Chyba pójdę i z ciekawości się spytam czy mają AXP 1700+ stepping B0 :lol: :lol: :lol: Ciekawe co powiedzą? :)

A zasiłkę to jednak kupię wysyłkowo. W Gdańsku nic nie kupię :(

Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grinch napisał:  

Krootki napisał:  

Mam WIELKĄ prośbę: gdzie można DZISIAJ kupić dobry zasilacz w Trójmieście??? Kurde, chodziłem po paru sklepach ale wszędzie oferują mi "super, ze wszystkimi bajerami czujnikami itd. za jedyne 75 zł"...  

Dzięki za pomoc (jeśli taka przyjdzie  )  

Co do Grala to patrz wyżej, natomiast w Necie są straszne lamy (hiehie kiedyś starsza chciała fakturkę to nie potrafili wystawić  a jak widzę jak doradzają ludziom zestawy to mnie mdli ), więc nie sądzę, żeby reflektowali takie nazwy jak Enermax czy choćby Chieftec      

A Netservice... no comment. Chyba pójdę i z ciekawości się spytam czy mają AXP 1700+ stepping B0 :lol: :lol: :lol: Ciekawe co powiedzą? :)

Ooooo, dobry pomysł! :D Muszę też spróbować :D :D :D Buehjehhehe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...