Skocz do zawartości
neoHannibal

Qoltec Vcooltm 1200

Rekomendowane odpowiedzi

Co myslicie o chlodzeniu QolTec'a VCoolTM 1200?

http://www.qoltec.pl/vgafan.htm

U mnie w miescie dostepne jest za 51zl....

Czy spotkal sie ktos z tym chlodzeniem i jak sie sprawuje?

Wreszcie czy oplaca sie go kupic na Radeona 9700, a po zmianie kompa (po wakacjach) zalozyc na inna karte graficzna np jakiegos GF7600GS ? Czy moze jakies inne chlodzenie VGA jak najlepsze w kategori cena/jakosc tylko to mnie interesuje, najlepiej jakby cena byla zblizona lub niewiele drozsza, w kazdym razie stanowczo ponizej 100zl....

A tak wogole to czy nie wydaje sie wam, ze niektore produkty QolTeca sa strasznie podobne do Zalmanow? Swoja droga slyszalem ze radiatory na pamieci BGA sa z tej samej fabryki np. a Qolteci kosztuja 18zl a zalmany 28 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz to co mam w podpisie :)

bo ten qoltec to nie bedzie raził wydajnoscią :)

A tak wogole to czy nie wydaje sie wam, ze niektore produkty QolTeca sa strasznie podobne do Zalmanow? Swoja droga slyszalem ze radiatory na pamieci BGA sa z tej samej fabryki np. a Qolteci kosztuja 18zl a zalmany 28

wszystkie mozliwe firmy wydaja coraz to tańsze kopie radiatorków swoich poprzedników :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mam takie pytanie czy ten Evercool pasuje na wiekszosc grafik? I czy on przy okazji dmucha na pamieci i mosfety itd. na karcie? Tzn. w skrocie czy powietrze przelatuje przez ten radiator az do PCB karty?

pewnie :wink:

Masz temat o tym chłodzeniu, zerknij.

polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi