neoHannibal Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Co myslicie o chlodzeniu QolTec'a VCoolTM 1200? http://www.qoltec.pl/vgafan.htm U mnie w miescie dostepne jest za 51zl.... Czy spotkal sie ktos z tym chlodzeniem i jak sie sprawuje? Wreszcie czy oplaca sie go kupic na Radeona 9700, a po zmianie kompa (po wakacjach) zalozyc na inna karte graficzna np jakiegos GF7600GS ? Czy moze jakies inne chlodzenie VGA jak najlepsze w kategori cena/jakosc tylko to mnie interesuje, najlepiej jakby cena byla zblizona lub niewiele drozsza, w kazdym razie stanowczo ponizej 100zl.... A tak wogole to czy nie wydaje sie wam, ze niektore produkty QolTeca sa strasznie podobne do Zalmanow? Swoja droga slyszalem ze radiatory na pamieci BGA sa z tej samej fabryki np. a Qolteci kosztuja 18zl a zalmany 28 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 bierz to co mam w podpisie :) bo ten qoltec to nie bedzie raził wydajnoscią :) A tak wogole to czy nie wydaje sie wam, ze niektore produkty QolTeca sa strasznie podobne do Zalmanow? Swoja droga slyszalem ze radiatory na pamieci BGA sa z tej samej fabryki np. a Qolteci kosztuja 18zl a zalmany 28wszystkie mozliwe firmy wydaja coraz to tańsze kopie radiatorków swoich poprzedników :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Nie tyle kopie co po prostu wychodzą z tej samej fabryki. Zalman jest droższy bo płacisz za markę. A to chłodzenie wydaje się fajne, ale ja bym je na NB założył a nie grafikę. Na GPU bierz Evercoola albo VF700 AlCu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 A mam takie pytanie czy ten Evercool pasuje na wiekszosc grafik? I czy on przy okazji dmucha na pamieci i mosfety itd. na karcie? Tzn. w skrocie czy powietrze przelatuje przez ten radiator az do PCB karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Masz temat o tym chłodzeniu, zerknij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 A mam takie pytanie czy ten Evercool pasuje na wiekszosc grafik? I czy on przy okazji dmucha na pamieci i mosfety itd. na karcie? Tzn. w skrocie czy powietrze przelatuje przez ten radiator az do PCB karty?pewnie :wink: Masz temat o tym chłodzeniu, zerknij.polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Polecam. Sam używam na radku z podpisu, bez wiatraka. Cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 ale na 7600 juz tego nie utzymasz xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...