Skocz do zawartości
Gość Antar1us

Więzienie Za Nagranie Płyty

Rekomendowane odpowiedzi

2. Po drugie Siedzieli byśmy sobie w wiezieniu, siepali w q3 itd. rzad by nas musiał utrzymywać, był by jeden problem pewnie wszyscy politycy takze by poszli siedziec.

Rząd tak naprawdę nikogo nie utrzymuje. To my, podatnicy utrzymujemy i rząd, i sejm, i prezydenta itp.

Pomysł absurdalny, tak jak dzisiejsza władza. Rząd, który chce nauczać patriotyzmu, mimo że czołowa postać z obecnej władzy nie zna hymnu, śpiewa go "na odwal" się, minister, który chce wprowadzić religię na maturę. Oczywiście tylko chrześcijaństwo, bo nie wybrażam sobie, aby można było zdawać maturę z innej wiary. Zresztą tu mamy znowu absurd, bo jak można oceniać czyjąś wiarę?

Pytanie tylko ile jeszcze ludzie wytrzymają zanim sami zaczną robić porządki w państwie. Nie zdziwiłbym się, gdyby oprócz lekarzy, górników i profesorów/nauczycieli zaczęły strajkować inne grupy zawodowe.

Pierwszy poseł IV RP, pierwszy prezydent IV RP (klony ;)), tolerancyjny Romek, mąż stanu - Andrzej, wszystko_obiecujący Kaziu... idealna ekipa. :ploom:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[CIACH]

Pierwszy poseł IV RP, pierwszy prezydent IV RP (klony ;)), tolerancyjny Romek, mąż stanu - Andrzej, wszystko_obiecujący Kaziu... idealna ekipa. :ploom:

Wiele slow ze strony tych panow padlo - tylko jakos bez pokrycia. W koncu lepiej drzec sie ze opozycja jest "zla" bo przeszkadza rzadzic, rozliczac "grzechy przeszlosci" tuszujac przy okazji wlasne, ustawiac swoich ludziach po stolkach, niz zajac sie czymkolwiek konstruktywnym.

Ale nie przejmujmy sie i ufajmy ich slowom - w koncu "yes yes yes", "jest dobrze", "udalo sie wykonac 90% zalozonego planu", a ze zgubilem najwazniejsze przeslanie prezydenta (IV ponoc) RP , "panie prezesie melduje wykonanie zadania" :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z komunikatem z tej strony:

http://www.mkidn.gov.pl/website/index.jsp

To od dawna nieaktualna propozycja.

Chodzilo o uniemozliwienie odtwarzania leganie kupionego

filmu DVD pod Linux i delegalizacje posiadania oraz tworzenia oprogramowania pozwalajacego na zgranie zabezpieczonego

filmu DVD na dysk twardy oraz ogladanie kodowanych TV przy

pomocy oprogramowania.

Z tymi wypalarkami to zwykla sciema.

Canal+ maczal w tym palce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie tak.. przecież to by było technicznie niewykonalne... Co miałbym oddać nagrywarke.. a na co bym nagrał zdjęcia idąc do fotografa? :D Tylko zanim by powiedzieli że na kartę flash to powinni zostawić 200 pln pod wycieraczką przed moimi drzwiami...

co za głupki... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez obawy, zaraz ktoś to zaskarży do Trybunału Europejskiego i nawet jeśli wejdzie w życie to szybko wycofają taką ustawę. Z drugiej strony na polskim rynku nie ma siły, żeby skontrolowali wszystkie mieszkania. To tak jak mieli sprawdzać legalność Windowsów :D :D :D To jest nie do wykonania. Dajmy przykład: Policja nie wejdzie do mieszkania bez nakazu. Żeby mieć nakaz muszą mnie podejrzewać. Nawet jak będą mnie podejrzewali to najpierw będę musiał stawić się na komendę i tam mnie o tym poinformują, bo to nie jest morderstwo żeby ukrywali to przede mną. A jesli to będzie policja skarbowa, to co prawda moga wejść bez nakazu, ale zanim by to zrobili, to upłynnił bym kompa do kumpla i nic by nie znaleźli. A przecież tych ze skarbówki nie ma tylu żeby pukali na raz do wszystkich moich znajomych. A nawet jak zobaczą, że mam sieć to co ??? Netu nie można mieć ??? :rolleyes: Nie mam kompa ale mam net, to zabronione nie jest hehe.

Naskoczą nam jednym słowem.

Widziałem w TV kiedys nagranie z policyjnego archiwum, moga wpaść niespodziewanie z nakazem i kompa zanim coś zrobisz biora do ekspertyzy. Niezawsze ma sieczas upłynnić sprzęt.

A co do tych nagrywarek to załąmka, obsimiali nas za mundial, obśmieja za ustawy.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.....

Co za bzdura. Przeciez to jest chore by zabraniac ludziom uzywania czegos co na np. zachodzie jest chyba legalne ? Przeciez jak nagrywasz cos na kamerze czy robisz kilkaset zdjec dobrej jakosci to chcesz to wrzucic czesto na CD czy DVD... to samo tyczy sie kopiowania gier muzyki czy czegokolwiek innego co masz w domu oryginalne Kopia zapasowa. Jest zdaje sie to przyjete ze mozna posiadac jedna kopie zapasowa.Ciekawe co maja zamiar zrobic z setkami tysiecy nagrywarek ktore teraz sa w domach ,biurach ,kafejkach internetowych ,szkolach a nawet moze w szpitalach czy na komisariatach. Wszedzie gdzie czasem trzeba przechowac jakies dane.To co mamy teraz pozostac jedynie przy kasetach magnetofonowych ,VHS... Rece opadaja jak to sie czyta. JEszcze troche to z Polska bedzie jak z cyganami wszyscy gdzies uciekna z tego kraju i zostan tylko mochery ktore maja ojca dyrektora oraz PiS :lol: Przykro na to patrzec :|

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mów co chcesz pis ma żelazny elektorat w postaci mocherów casus giertych na posadzie ministra edukacji :mur: on sam dobiera podręczniki :mur: wychowanie obywatelskie :mur: itd

w swietle powyższego wszystko przejdzie

a to że dzisiaj 2. raz nagrałem pana tadeusza kumlpowi na cd bo musi (liceum) w mp3 - przeczytać a trzymam to na hdd i zaciągłem z torrentów dla swojej tumaniastej siostry to sza i cisza bo mnie niebiescy zgarną jurtro więc apeluje o dyskrecję vodka@sok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...