demek Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) witam was serdecznie :) oto pierwsza faza FWC :) ja sobie wymyslilem takie a raven zrobil :) skraplacz pierwszy kompresor wiatrak widok na calosc #2 drugi skraplacz wyladuje w zbiorniku na ciecz :D wyglad po ok 1-1,5h faza kolejna wkrootce :) PS pytania szczegolow technicznych prosze kierowac do ravena Edytowane 9 Czerwca 2006 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Hmmm fajne - na preska akurat takie bo temp ciekawe. Jakies testy pod obciazeniem robiles juz ? Jak bedzie troche kaski ( nie wiem kiedy :mur: ) to skoncze Yellow Ice Box - takze fwc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Nie robilem bo nie mam zbiornika na ciecz :) moge conajwyzej zrobic ........ :-D :-D :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Spoko to wygląda. Chciałbym widziec testy. PS. to piwo tez wygląda ciekawie i chętniebym się napił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Ale krowa :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Fajne to FWC, może i trochę duże ale całkiem zgrabnie zapakowane :) A ja Zamawiam te dwa borwarki z ostatniej fotki :P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 ten skraplacz skraplacz, znajomo wyglada :D chy twoje ? tempy powiem ze sa przystepne, zobaczymy jak bedzie pod obciazeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 chy moje ciecz bedzie miala niewiele mneij niz skraplacz.... zreszta wymiana kompresora moze juz za miesiac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Heh takie WFC to mojemu SD by się spodobało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 a teraz wyglada to tak http://demek.kamikazedriver.info/tweak/IMG_0953.jpg :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 temp nie beda extremalne bo chlodziarke ogranicza malutki kompresorek, jak widac zroboina jest nieco na zapas (bo ledwie sie skraplacz szroni) i przygotowana wlasnie na jakis mocny kompresor. no dobra, to jest maszyna do robienia sniegu tylko nie mowicie demkowi :unsure: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 e tam :D dajesz taki domowy wiatrak w lecie na to i masz prawie klime :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Raven możesz powiedziec jaki aktualnie kompresor i gaz siedzi w chłodziareczce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 tl4f i 507 na mineralce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Hehe, to mućkowy kompres jeśli sie nie mylę :D Good job Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Heh takie WFC to mojemu SD by się spodobało ;) zapomnij, ~0 i bedzie sie sypal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 po kilku godzinach pracy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Rozwiązanie ciekawe nie powiem.... Raven co bedziesz pakował docelowo za kompres ?? 1/4 czy 1/3 HP ?? Co bedzie za ciecz w układzie Copal czy inne swinstwo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Nie robilem bo nie mam zbiornika na ciecz :) moge conajwyzej zrobic ........ :-D :-D :twisted2: i to mi sie podoba :D :D 8) a tak powaznie jak juz mowilem na gadulcu syci... zgrabne, ladnie wykonane a i tempy very ciekawe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) mini tescik z nudow....... pol litra wody o temp 50,2 - tutaj 30 i pare bo czujnik lezal na dnie stykajac sie z dnem czas jest pokazany :) nastepne screeny po godzinie stania na mrozie :) edit po godzinie Edytowane 10 Czerwca 2006 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 tl4f i 507 na mineralce czysty 507? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 czysty 507? a widziales kiedys brudny gaz ? :D jakby byl jakis mix, to by przeca napisal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 a widziales kiedys brudny gaz ? :D jakby byl jakis mix, to by przeca napisal ;) :D nie no stu procentowy (tera gut? ;) ) r507 na mineralce: przeca r507 nie tmiesza sie z mineralnym, chyba ze o czyms nie wiem? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 :D nie no stu procentowy (tera gut? ;) ) r507 na mineralce: przeca r507 nie tmiesza sie z mineralnym, chyba ze o czyms nie wiem? [; ten co robil te wfc, nauczyl mnie ze mozna na estrowym i mineralnym, czyli jak zrobil na mineralce, to mozna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 ten co robil te wfc, nauczyl mnie ze mozna na estrowym i mineralnym, czyli jak zrobil na mineralce, to mozna :)czyli do pure 507 można używać mineralki? to po co kupowałem drogi POE !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 czyli do pure 507 można używać mineralki? to po co kupowałem drogi POE !? oszukali nas :lol: poprostu oszukali :lol: a dowodow nie ma bo hardtech nie zyje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 oszukali nas :lol: poprostu oszukali :lol: a dowodow nie ma bo hardtech nie zyje :Dniech to powie Raven piotres czy inne Tonic'i [; powaga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Ta, powaga, aż dziw bierze, ze nie wiedzieliście :] R507 lubi i POE i mineralke, choć można zrobić malutki mix z R290 żeby olej przenosił, bo ponoć R507 tego nie robi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) Uklad Wampira z kompresem na R22, pracowal dlugo na pure R507 ...potem dodalem "2 weze" propanu by miec czyste sumienie :lol: Fajne to FWC masz :D pozdro piotres Edytowane 11 Czerwca 2006 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 oj dzieci, od dawien dawna zmieniam olej tylko na mineralke bo to jedyny bezproblemowy sposob, propanu dobrze troche dodac ale przy cisnieniach i przeplywach w chlodziarce nie jest to konieczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...