krogoth111 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Mam filmy AVI już w divx. Jest ich 11 i muszą zmieścić się na DVD. Niestety wszystkie razem zajmują 200mb za dużo. Potrzebuję program co je dokompresuje tak by zmieściły się na CD. Co polecacie? Kumpel dał mi jakiś HCS czy coś takiego (już wywaliłem) dokompresował je tak że jeden film miał 350mb po kompresji 338 a jakość zrobiła się taka że nie da się oglądać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 To moze wytnij np. koncowe napisy....(VirtualDub). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) może AviReComp MediaCoder? nie zapominaj o ustawieniu odpowiednich parametrów pliku wynikowego. Edytowane 9 Czerwca 2006 przez stefe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Virtual Dub + edycja tzn wycinanie początkowych i końcowych napisów, jeżeli nie starczy to rekompresja audio, w najgorszym przypadku możesz rekompresować video - do np. Xvida do określonego rozmiaru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Virtual Dub + edycja tzn wycinanie początkowych i końcowych napisów, jeżeli nie starczy to rekompresja audio, w najgorszym przypadku możesz rekompresować video - do np. Xvida do określonego rozmiaru. A jak to zrobić :) Siedze w tym programie juz godzine i w sumie do niczego nie doszedłem. W sprawach kompresji dekompresji i tam takich jestem zielony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 A nie patrzyłeś w zakładkę Video ? Normal/Fast Recompress. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Ok. Zrobiłem :) Wszystko chodzi jak talala tylko nie wiem czemu nie moge kompresować audio lepiej niż 56kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Też tak miałem, mimo zainstalowanego programu z Layerem-3. Dopiero jak coś zrobiłem z avikiem (50mb) w powerdirector 5 to mogłem lepiej kompresować audio. nie wiem o co w tym chodzi. również będe wdzięczny za odpowieź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) @Tal-Rash Sciagasz to, uruchamiasz exe i kodek sie zainstaluje/zarejestruje. Jesli wyjdzie monit o braku podpisu czy co tam jest, dajesz "mimo to kontynuj". Teraz mozesz sie cieszyc wysokim bitrate. Oczywiscie sa inne metody istalacji filtorw/kodekow, ale tu dalem najbanalniejsza. (wsumie dla Lame mp3) W ogole ograniczenie bitrate do 56kb/s jest spowodowane, ze w windows jest kodek Fraunhofer'a, a on jest platny wiec mamy "demo". Edit: Literowki :wink: Edytowane 12 Czerwca 2006 przez s0n1c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Hym w takim wypadku ja zawsze usuwam napisy końcowe, nie trzeba nic kompresować i da się zyskać kilka ładnych MB ;) *Oczywiście w VirtualDub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...