kenfollet Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Więc. Jak w temacie pisałem w Acerze Aspire 5024 wlmi (wersja 512 mb RAM-u i 80 gb HDD) są głośniki. Najczęściej grają tak cicho że nawet nie wiadomo czy są włączone. O oglądaniu filmu nawet w zupełnej ciszy nie ma co marzyć. Jedynie jak się przstawi ucho do głośnika to coś słychać. Moje pierwsze pytanie: Czy u wszystkich jest tak źle i czy można z tym cokolwiek zrobić tzn. wymienić tuningować. Dzięki za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadows Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Może masz po prostu je bardzo wyciszone. Naciśnij Fn + strzałka w górę (↑) kilka razy, chyba we wszystkich Acerach jest tak samo. A jak to nic nie da to sprawdź w ustawieniach dźwięku w windowsie czy nie masz za bardzo wyciszonego dźwięku. Edytowane 9 Czerwca 2006 przez shadows Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Nie róbcie ze mnie, aż takiego idioty. Fn+strzałka w górę jest na 100%, ustawienia w windowsie też, i w odtwarzaczu też... Jakieś inne propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyTECH Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 no nie rozpaczaj :) może AŻ takiego idioty z ciebie nikt nie robi :) ja mam model 5014 i też by się przydało żeby zrobić głośniej. ale nic nie poradzę..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadows Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Właśnie nikt tu nie mówi nic o robieniu z Ciebie idioty...przynajmniej mi o to nie chodziło...A skoro oczekiwałeś jakiejś innej odpowiedzi, to trzba było napisać coś więcej (np.co zrobiłeś do tej pory żeby wykluczyć pewne rzeczy chociażby...) A wracając do tematu to masz tak od nowości?? czy kupiłeś tego lapa niedawno?? Może to jakieś uszkodzenie fabryczne...Ja się przyznam że w moim acerze głośność też nie jest nadzwyczajna, ale do użytku codziennego wystarcza...może poprostu Acery tak mają ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Laptop ma niecałe 3 miesiące i w zasadzie było tak od początku. Próbowałem zmienić sterowniki na nowe, próbowałem kilka programów. Nie tyle że są ciche, najczęściej się zastanawiam czy nie jest zrobione wycisz... Niestety nie:( Można jakoś przemieżyć siłę głosu. Za pomocą mikrofonu np. i z kimś porównać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M_ Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Więc. Jak w temacie pisałem w Acerze Aspire 5024 wlmi (wersja 512 mb RAM-u i 80 gb HDD) są głośniki. Najczęściej grają tak cicho że nawet nie wiadomo czy są włączone. O oglądaniu filmu nawet w zupełnej ciszy nie ma co marzyć. Jedynie jak się przstawi ucho do głośnika to coś słychać. Moje pierwsze pytanie: Czy u wszystkich jest tak źle i czy można z tym cokolwiek zrobić tzn. wymienić tuningować. Dzięki za rady. W moim tez nie sa najglosniejsze. W aspire 1692 graja glosniej. Za to na sluchawka chce glowe rozwalic. Nie narzekam, bo slychac dobrze, a i tak wole zalozyc sluchawki, bo te zintegrowane sie nie nadaja do muzyki, czy ogladania filmow. Sa poprostu zbyt male. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mouseman Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Jezeli macie nie dobór glosnosci w filmach proponuje puszczac wszytkie filmy przez ac3filter i go skonfigurowac pod katek głośnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 A może podbić głośniść Wave? 2x kliknij w standartową ikonkę od dźwięku i podbij drugi od lewej troszkę pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 a ja za to myslalem jak upchac tam mocniejsze glosniki:) wpadlem napomysl zeby nawiercic dziurki od góry w laptopie i wstawić inne membraną ku górze:) ale skad dorwac tak male i fajnie grajace glosniki:) bo to cos w srodku acera to bardzo dziwny wynalazek... nawet to glosnika nie przypomina hihi;) no ale u mnie gra glosno:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...