sthEn Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Witam, po przesiadce z prostego i jakze kochanego Socket A (XP1700+) na s.939 i a64 wlazłem do biosu i... sie zalamalem. Moglby ktos łopatologicznie wytlumaczyc : 1) jak tutaj podkrecic procka zeby pamieci nie lecialy synchronicznie z nim? 2) co to jest HT i jak to ustawic? (defaultowo mam 5x) 3) ogolnie wszystko co wiecie prosilbym :D Znalazłem poradnik - http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...26#entry1249410, ale nie rozumiem tego. Przykładowo "czyli ustawiasz HT na 2x, pamieci na DDR200/100/2:1". Nie jest wyjasnione co to jest to HT, ani o co chodzi z 200/100/2:1, zwlaszcza ze wcale z poziomu biosu nie mam niczego takiego do wyboru nigdzie. Płyta głowna jak w podpisie MSI K8N Neo2 Platinum. P.S. NIe pisac nic typu "Nie umiesz to sie za to nie zabieraj". W zyciu nie mialem stycznosci z s.939 wiec po prostu nie mam skad tego wiedziec... Edytowane 9 Czerwca 2006 przez sthEn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Witam tu masz o HT AMD ( nie mylic z HT Intela :P ) http://www.amd.com/us-en/Processors/Develo...52_2353,00.html biosy sa rozne a i nazwy troche mylace przed kreceniem warto tez cos na googlach poszukac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Prosiłem o łopatologiczne (na chłopski rozum wyjasnienie) a nie regułka z AMD :) Na googlach sobie siedze wlasnie od jakiegos czasu i powoli staram sie zrozumiec te skomplikowane arkana s.939 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 sthEn Jest tego tyle na forum ze glowa boli skoro ty nie masz zielonego pojecia o OC i pytasz o podstawy Dam ci dobra rade : narazie Daj sobie spokoj z OC jest za cieplo i do tego nasi przegrali 2:0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) tez sie zmartwilem ( 0:2 ) :((((((( ale... jeszcze jest szansa wracajac do OC te "regulki" to podstawa bez znajomosci kilku podstawowych rzeczy lepiej nie baw sie w krecenie Edytowane 9 Czerwca 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=99138 Na razie 2400mhz... zanim kupilem procka powiedzialem sobie ze 2400 mnie zadowoli w 100%, potestuje teraz stabilnosc i w razie czego pojade wyzej, chociaz jednak watpie (Winchester w koncu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 jeszcze "pamiatki" mozesz troszke ruszyc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Wlasnie pamiątki to mnie blokują, bo jak puszcze je wyzej to juz lipa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 daj im troche jesc i zmien timingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Wlasnie w tym problem ze mi pamieci wymiekaja przy 200-220 juz :| Bede musial zrobic upgrade biosu zeby moc ustawic dzielnik 150 na pamiątki, wtedy beda dzialaly ~200mhz i zobacze... edit... http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=99146 Pamiątki na 220mhz i winda odpala sie ladnie, jutro SP2004 potestuje :| edit2 I bez Sp2004 widac ze nie jest stabilne :| :( Edytowane 9 Czerwca 2006 przez sthEn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...