maevius Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Moj starusieńki IBM zmarł właśnie śmiercią naturalną (chyba). Noszę się z zamiarem kupna laptopa do 4000 zl i ani złotówki drożej. W założeniu komputerek miałby posiadac oprócz standardow, rozdzielczośc wyższa niz natywne 1024x768 i tv out. Komputer ten posłuży głownie do pracy (cóż tv out to już moja fanaberia - widzieliście kiedyś Silent Hill 3 na ogromnym telewizorze :)) Znalazlem takie cudo: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=26475 Jest to HP nx 8220. Posiada 512 mb ram, ogromny jak na laptopa dysk, X600, wifi (brak wifi/a ? cos nie tak?) i pare innych świetnych (biorąc pod uwagę cene) rzeczy. Przede wszystkim komputerek ma byc CICHY, wyraźnie wyświetlac czcionki (dla przejrzystego kodu) i miec obudowę / klawiaturę dobrej jakości. Czy według Was powyższy HP spełnia te warunki ? Zastanawiam się też nad dołożeniem jednak tych 300 złotych i zakupieniem toshiby: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27977 Jednak w tym przypadku o ciszę i dobrą obudowę chyba w ogóle nie może byc mowy ? Dzięki za opinie, pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Ten nx8220 w tej cenie to żadna okazja, słaby procesor... Toshiba ma słabą grafikę, w Silent Hill3 NAPEWNO na niej nie zagrasz. Ze swojej strony polecił bym to http://www.agito.pl/index.php?pid=31512 mały, zgrabny, bardzo solidny, 3h na baterii, s-video, dvi. W tej cenie nic lepszego nie znajdziesz, tym bardziej, że to Asus. Znany z solidności wykonania. Tu jest trochę więcej o nim http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=202926 Edytowane 10 Czerwca 2006 przez nieo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Ja bym na Twoim miejscu jednak dołożył do tej Toshiby. Imo warto, a skoro zamierzasz w większości kodzić to gorsza karta graficzna nie powinna stanowić problemu. Ale weź sobie porównaj Cwelerona-M 370 do do Core Duo T2300. A mniejszy dysk to chyba nie taki duży problem w dobie nagrywarek dvd. Poza tym wcale nie musiałbyś dokładać aż ponad 300zł. Link. Nie wiem tylko czemu uważasz, że trudno o dobrą obudowę i ciszę w przypadku Toshiby. Moim zdaniem nie masz tu racji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Tu masz tego HP za 3500zl dolozysz 200zl i bedziesz mial z 1GB ram. Na forum jest recenzja. Poczytaj. Sredni procek, ale k. grafiki znosna. 8220 za 3500zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) mam ten sam model HP NX8220 Polecam! --procek oczywiscie zawsze bedzie gorszy od DUO ale mozna w pare minut wymusic prace z 1.5Ghz na 2.0Ghz (na tym celeronie) bez zadnego ryzyka :) Tak wiec 2.0ghz & 533FSB poki co wystarcza mi w zupelnosci.. a na allegro szukam okazji na pentium m powyzej 2.0ghz--ale bez pospiechu:) Polecam! x600 jest SUPER ------w porownaniu do zintegowanych grafik... ps. haczyka nie ma w tej cenie--ja kupilem w podobnej jakis czas temu a teraz mozesz go miec za 3500 z hakiem .. :) --jest cichy i CZARNY !! -na srebrnego acera patrzec nie moglem :) --w HP pokrywa wyswietlacza ze stopow metali jest --co cieszy i jest praktyczne . Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 czy ktos ma 8220 z matryca WSXGA+ ? Slyszalem opinie ze bardzo fajne matowe z WVA, a drugie opinie ze sporo slabsze i rozmyte.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...