Mayo Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Witam. Mam problem jw. Olewam już to, że się nie uruchamia (i tak miałem chęć na format), bo mogę się do moich danych dostać z drugiej partycji. Chciałem odzyskać pewne pliki przed formatem, jednak nie mogę wejść do Documents and Settings\Wojtek. Pojawia sie komunikat "odmowa dostępu". Co dziwne - drugi profil mogę otworzyć. Zależy mi na tym, aby wyciągnąć stamtąd(Documents and Settings\Wojtek) pewne pliki. Jak to zrobić? BTW co muszę skopiować na płytę, aby zachować zakładki, hasła i ustawienia z Firefox'a oraz Thunderbird'a? Jest jakiś folder? Gdzie on jest? Czy właśnie w Documents and Settings? A czy jest możliwośc na wyciągnięcie kontaktów z GG? W normalny sposób tego nie mogę zrobić, bo nie mogę włączyć GG na tej partycji. Tzn. włącza się, ale nie ma kontaktów. Widocznie są tylko na tamtej partycji. Co zrobić? Edytowane 10 Czerwca 2006 przez mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Chciałem odzyskać pewne pliki przed formatem, jednak nie mogę wejść do Documents and Settings\Wojtek. Pojawia sie komunikat "odmowa dostępu". Co dziwne - drugi profil mogę otworzyć. Zależy mi na tym, aby wyciągnąć stamtąd(Documents and Settings\Wojtek) pewne pliki. Jak to zrobić? BTW co muszę skopiować na płytę, aby zachować zakładki, hasła i ustawienia z Firefox'a oraz Thunderbird'a? Było, szukaj. Generalnie (o ile dobrze pamiętam) w "Opcjach plików i folderów" wyłączasz "proste udostępnienie" i następie nadajesz sobie uprawnienia do całego katalogu "Documents and settings". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) to na drugiej partycji też masz XP? jak dla mnie to próbujesz wleźć z poziomu innego użytkownika - próbuj z konta admina; może uczyniłeś te foldery prywatnymi - wtedy po skasowaniu windowsa z takim kontem nie odzyskasz danych o ile nie wyeksportowałeś kluczy danego usera; w przypływie natchnienia możesz odpalić jakiegoś linuxa livecd i spokojnie zgrać dane z partycji ntfsowych a najprościej to tak jak kolega powyżej wspomniał ... Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 A gdzie jest to "Opcjach plików i folderów"? Jeśli chodzi Wam o opcje folderów, to tam nie ma opcji "proste udostępnienie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Panel sterownia -> Opcje folderów -> Widok -> (odznacz) Użyj prostego udostepniania plików Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Nie ma takiej opcji. Muszę byc jako administrator? A co z GG? I Mozillami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to, że nie mogę się dostac do folderu Doc and Set\nazwa profilu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Nie ma to jak genialny pomysł na marnotrastwo powierzchnii dyskowej. Zaloguj się jako administrator i spróbuj wyedytować uprawnienia do folderu. To jest plik systemowy, więc nie wiem czy będzie chciał się poddać. Za to linux bootowalny z CD załatwi sprawę. Polecam knoppix-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Jednak muszę zrezygnować z jakichkolwiek plików z tego folderu. Zrobiłem wszystko tak jak trzeba było. Patrzyłem też na inne tematy o tym. Mój przypadek jest prawdopodobnie związany z tym, że mi się system nie uruchamia - coś się spieprzyło i nic nie wezmę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 a najprosciej :D Kreator kopi zapasowej zgrać dane i przywrócić je w inne miejsce Windows jest głupi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...