Skocz do zawartości
Mayo

System Się Nie Uruchamia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem jw. Olewam już to, że się nie uruchamia (i tak miałem chęć na format), bo mogę się do moich danych dostać z drugiej partycji. Chciałem odzyskać pewne pliki przed formatem, jednak nie mogę wejść do Documents and Settings\Wojtek. Pojawia sie komunikat "odmowa dostępu". Co dziwne - drugi profil mogę otworzyć. Zależy mi na tym, aby wyciągnąć stamtąd(Documents and Settings\Wojtek) pewne pliki. Jak to zrobić?

BTW co muszę skopiować na płytę, aby zachować zakładki, hasła i ustawienia z Firefox'a oraz Thunderbird'a?

Jest jakiś folder? Gdzie on jest? Czy właśnie w Documents and Settings?

A czy jest możliwośc na wyciągnięcie kontaktów z GG? W normalny sposób tego nie mogę zrobić, bo nie mogę włączyć GG na tej partycji. Tzn. włącza się, ale nie ma kontaktów. Widocznie są tylko na tamtej partycji. Co zrobić?

Edytowane przez mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem odzyskać pewne pliki przed formatem, jednak nie mogę wejść do Documents and Settings\Wojtek. Pojawia sie komunikat "odmowa dostępu". Co dziwne - drugi profil mogę otworzyć. Zależy mi na tym, aby wyciągnąć stamtąd(Documents and Settings\Wojtek) pewne pliki. Jak to zrobić?

BTW co muszę skopiować na płytę, aby zachować zakładki, hasła i ustawienia z Firefox'a oraz Thunderbird'a?

Było, szukaj.

Generalnie (o ile dobrze pamiętam) w "Opcjach plików i folderów" wyłączasz "proste udostępnienie" i następie nadajesz sobie uprawnienia do całego katalogu "Documents and settings".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to na drugiej partycji też masz XP?

jak dla mnie to próbujesz wleźć z poziomu innego użytkownika - próbuj z konta admina;

może uczyniłeś te foldery prywatnymi - wtedy po skasowaniu windowsa z takim kontem nie odzyskasz danych o ile nie wyeksportowałeś kluczy danego usera;

w przypływie natchnienia możesz odpalić jakiegoś linuxa livecd i spokojnie zgrać dane z partycji ntfsowych

a najprościej to tak jak kolega powyżej wspomniał ...

Edytowane przez Myszaqu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to jak genialny pomysł na marnotrastwo powierzchnii dyskowej.

Zaloguj się jako administrator i spróbuj wyedytować uprawnienia do folderu. To jest plik systemowy, więc nie wiem czy będzie chciał się poddać. Za to linux bootowalny z CD załatwi sprawę. Polecam knoppix-a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak muszę zrezygnować z jakichkolwiek plików z tego folderu. Zrobiłem wszystko tak jak trzeba było. Patrzyłem też na inne tematy o tym. Mój przypadek jest prawdopodobnie związany z tym, że mi się system nie uruchamia - coś się spieprzyło i nic nie wezmę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi