pwlj Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Popularne ostatnio Patrioty LLK PC3200 (DDR400) 2x512 robione są na wielu kościach różnych producentów. Między innymi na: Mosel Vitelic 5ns (podobno), Samsung TCCD (pojedyncze sztuki), Samsung TCC5, Infineon CE-5, Micron -5B C, Aeneon AED93T500. Hyhyhyhy, z tym, że wg. pomocy techniczej patriota najczęsciej na chipach samsunga, lub microna, ale to chyba nieprawda... Temat ten powstał po to, by łatwo było rozpoznać na jakich są kościach i czy są dobre. Dołączyłem też ranking. Zapraszam do testów! Za pomoc w tworzeniu dziękuję użytkownikom 05_03_1992 i Kas. KOŚCI SAMSUNG (by pwlj) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Opiszę jak łatwo rozpoznać kostki Samsunga znane z doskonałej podkręcalności. TCC5 i TCCD nie różnią się w wyglądzie od siebie niczym i bez zdjęcia radiatora nie ma możliwości dowiedzenia się jakie to dokładnie. Na moich kościach widnieje napis: SAMSUNG 546 K4H560838F TCC5 [Okazało się, że nie wszystkie z moich kości to 546, większość to 543] Jest to rewizja "F". Kości są identyczne jak TCCD, które nie są już produkowane. "F" to najlepsza seria TCC5. Podobno tak dobra jak TCCD. Różnica pomiędzy nieprodukowanymi już TCCD a TCC5 "F" polega na tym, że TCCD były testowane do pracy na 500MHz, a TCC5 "F" do pracy na 466MHz. Zabieg taki pozwolił na zmniejszenie kosztów produkcji chipów. Fizycznie niczym się nie różnią. Jak rozpoznać, cechy charakterystyczne Dobra. Czas na zdjęcia modułów. Tak wyglądają moje: ogólne wersja BrainPower PCB (B6U815) od spodu następne od spodu od wierzchu i kolejne od wierzchu teraz widok na elektronikę, po której będziecie pewni, że to Samsungi <--- Oj, jednak nie - CE-5 mają taką samą (lub b. podobną) [Ściągnąłem radiatory, zdjęcia dodam później] <-- nie chce mi się ;p A teraz parę słów komentarza Po widoku z góry i spodu widać, że kości mają takie charakterystyczne kropki, czasem 4, czasem sześć. Przyjrzyjcie się dokładnie im i ich rozmieszczeniu. Kolejną, chartakterysyczną cechą są takie jakby szlify, na środku kostki, na krawędzi, o niewielkim rozmiarze, jak widać na zdjęciach z wierzchu i spodu. Elektronika na PCB musi być koniecznie dokładnie taka sama jak u mnie. Oznacza to, że są to TCCD/TCC5. W XBLK jest taka sama. Moduły są dwustronne jak widać mają po 8 kości na stronę, czyli po 16 na moduł (32x8). CZERWONE BrainPower PCB! To już chyba wszystko. Wyniki O/C w wakacje, lub po wakacjach, już na nf4. Jeżeli chodzi zaś o napięcie, to widziałem, że ludzie dają im 2,8-3,2V. Należy jednak pamiętać, że optymalne, zalecane przez Samsung napięcie dla TCCD/TCC5 to 2,6V. Potraktowanie ich wysokim napięciem, rzędu 3V spowoduje najprawdopodobniej "zużycie" się kostek - pamięci nie będą chciały działać tak samo dobrze jak przed zwiększeniem napięcia, na niższym napięciu. Dodaję jeszcze znalezione w sieci (XS) zdjęcia TCCD na zielonym laminacie (wygląda na BPPCB) KOŚCI AENEON (by 05_03_1992) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Mi się trafiły patriotki LLK na kościach Aeneon AED93T500 -> inaczej infineon Na takich samych chipach produkuje się m.in. OCZ'e PC3200 EL Platinum Edition Jak rozpoznać -> cechy charakterystyczne LLK (produkowane na tych kościach) są jednostronne, na zielonych pcb -> nie jest to BPPCB na jakich często są budowane LLK kości mają podobnie jak infineony kropki na bokach. PCB (w przeciwienstwie do LLK na samsungach) jest bardzo "zarośnięte" rezystorkami -> patrz zdjęcia -> strona memek z kośćmi -> strona bez kosci -> moje poświęcenie :lol: Podkręcanie Są to kości, na których można się pobawić w O/C :) Bardzo lubią nf4, na nf3 spisuja się gorzej (potrzebują wyższego napięcia), a na nf2... Nienajlepiej :lol2: Do 250mhz Aenonki są w stanie pracowac na cl 2,5-3-2-5 1t przy 2,7-3V -> zależnie od sztuki przy luźniejszych timingach -> 3,0-4-3-7 1t na 2,7-3V wyciągają 270-280mhz również zależnie od sztuki 3V jest wg. mnie w 100% bezpiecznym napięciem dla tych memek, ponieważ sam kilka dni bez żadnego nawiewu, w cieplej budzie tak je goniłem..... Wyższego napięcia jeszcze nie dawałem, ale postaram się spróbować. Wiem jedno -> memki te są bardzo "interesowne" ponieważ czym więcej my im papu damy, tym wiecej one nam MHz i jestem pewien, ze na napiecie >3V beda mialy wyniki jeszcze lepsze, tylko teraz pytanie -> czy to jest bezpieczne?? niestety jeszcze nie wiem czy memki te są w stanie pracować na codzień na np 3,2V, chociaż do testów napewno bez problemu..... Tego jakie napięcie będzie bezpieczne na codzień dowiemy się metodą prób i błędów Podsumowanie: Wg. mnie patrioty na tych kosciach są warte kupna -> 270-280mhz to jush ładny wynik, na dniach zobaczymy ile wyciągnie się z nich na wyższym V, jeżeli będzie to więcej i jeżeli okaże się, że są one w stanie pracowac na codzien z nepiceiem rzedu 3,2V -> bedzie to naprawdę rewelacyjna pamieć, ktor będzie w stanie konkurować ze znanymi kośćmi (samsung, micron itp.) Choć jush jest -> 280mhz + jeszcze wiecej mozliwosc o których jeszcze nie mamy pojęcia (papu ;]) za 400zl 2x512??? Nic tylko brać!!! KOŚCI INFINEON » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « W trakcie tworzenia. Wyglądają prawie identycznie jak samsungi - tak samo ułożona elektronika, to samo PCB, troszkę inne kropki na wierzchu i wglębienia w innych miejscach... <---- Chyba nie ma sensu dalej tego kontunuować, w każdym razie łatwo pomylić z samsungami. Moduły dwustronne, czerwone BPPCB. Średne wyniki w O/C - userowi Mayo poszły na 2,5-3-2-5 250MHz spi32m, 3d stable. Więcej nie próbował, ale np. 270 już nie zrobią. Oto obiecane dawno zdjęcia, hehe: Jeżeli ktoś chciałby zrywać radiator, to musi wiedzieć, że są przyklejone Bardzo Mocną Taśmą. Ja pomagałem sobie suszarką. Nie ściągnąłem całego, a jedynie podważyłem na dwóch kostkach i spisałem oznaczenia. Taśma bez problemu przykleiła się spowrotem. Wy nie musicie mieć tyle szczęścia, np. 05_03_1992, z tym miał trudności i nie chciały Mu się ponownie przyczepić, zostało trochę jej na kościach, ale w końcu udało Mu się. EDIT: Ostatecznie zerwałem całe radiatory... Od 05_03_1992: Polecam zmianę taśmy na radiatorkach LLK, lub poprostu pozbycia się radiatorów ponieważ taśma jest słabej jakosci,łączy tylko polowę memek z radiatorem (druga polowa ma maluteńką szparkę między radiatorem a nią i tam sie kumuluje cieplo :mur: :mur: Radiator na LLK w ogole nie spelnia swoich funkcji!!!! ściagnijcie go lub wymieńcie taśmę!!!! Dochodze do wniosku, że jest on albo tylko dla wygladu, albo panowie z PDP zdali sobie sprawę, że do LLK montuje sie różne memki i żeby kupujący nie mogli rozróżnić ktore są lepsze, a ktore gorsze -> jednak dzieki naszemu FAQ nawet bez zdejmowania w sklepie bedziemy mogli ocenic na jakich są kościach B) B) !!! Podpisuję się pod Tym rękami i nogami - te radiatorki są tam zupełnie bez sensu jeżeli mają w ten sposób "chłodzić", umocowanie w ten sposób jest zupełnie nielogiczne dla mnie. Lepiej je ściągnąć w ogóle, niż mieć tak beznadziejnie przyczepione. Mam(y) nadzieję, że się to komuś przyda. Powodzenia. UWAGA: Jeżeli chcecie dodać informacje o swoich LLK-ach, piszcie na PW, umieszczę je w pierwszym poście, tak żeby to, co ważne było na pierwszej stronie. EDIT: Wywaliłem ranking, parę poprawek. Może kiedyś dodam zdjęcia tych LLK na CE-5 ^^ <--- zdjęcia dodane. Edytowane 3 Maja 2007 przez sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ubiquitous Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Jest to rewizja "F". Kości są identyczne jak TCCD, które nie są już produkowane. "F" To najlepsza seria TCC5. Podobno tak dobra jak TCCD. Nie różni się od TCCD zupełnie niczym.wlasnie. podobno. w praktyce roznie bywalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Miałeś je? Może masz jakieś linki do testów? Edytowane 10 Czerwca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zajefajny arcik. Za dwa miechy jak bede kupował pamięci napewno jeszcze raz dokładnie go przestudiuje. Jedyne do czego można się przyczepić to troszke zbyt małe zdjęcie. Trzeba naprawde mocno wyostrzyć wzrok aby zobaczyć to o czym pisałeś. Mam pytanko. Czy te pamięci MOGĄ byc na Samsungach? http://allegro.pl/item107263050_patriot_2x...extra_cena.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Mam pytanko. Czy te pamięci MOGĄ byc na Samsungach? http://allegro.pl/item107263050_patriot_2x...extra_cena.htmlmaciejbielecki hurtowo sprzedaje te pamieci, zapytaj sie czy ma z czerwonym PCB. Te na fotce wygladaja jak usera pwjl Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) maciejbielecki hurtowo sprzedaje te pamieci, zapytaj sie czy ma z czerwonym PCB. Te na fotce wygladaja jak usera pwjl To znaczy ja bym kupował za jakieś dwa miechy bo teraz zamierzam przesiadać się na A64 także z kasą nie wyrobie. Skoro ten sprzedawca jest hurtownykiem i importerem tych pamięci to prawdopodobnie będzie miał takie jak trzeba. To fajnie :D Edytowane 10 Czerwca 2006 przez [RONIN] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Pierwsze zdjęcie - zupełnie inne niż moje, zielone PCB, inne pudełko, radiatory i "instrukcja". Drugie zdjęcie - chyba to samo, co na samym dole. Na ostatnim, to nie LLK, tylko ELK. Ja kupowałem we Wrocławskim sklepie 4speed.pl. Sprzedają też przez internet i allegro. Edytowane 10 Czerwca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 ja równiez dopiszę się z moimi llk'ami.... bylbym za tym żeby zmienic tytuł topicu...cos w stylu " wszystko o patriotach llk, jak rozpoznac, podkręcanie...." moje sa na aenonach..... dam fotki bez ubrania ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 ja równiez dopiszę się z moimi llk'ami.... bylbym za tym żeby zmienic tytuł topicu...cos w stylu " wszystko o patriotach llk, jak rozpoznac, podkręcanie...." moje sa na aenonach..... dam fotki bez ubrania ;]Dobra idea zwazywszy ze w LLK mozna znalezc tak rozbierzne moduly jak TCCD, CH5-UTT czy Mosel Vitelic 5ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 aktualizacja.... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Pierwszy post po ostrej przebudowie. Mam nadzieję, że się podoba. Edytowane 10 Czerwca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Ja właśnie takie kupiłem :blink: Nie wiedziałem, że mogą inne pamięci no ale ok, z radiatorem to nie przesadziłeś ?? Tak więc jeśli przyjdą memki to co, wymienić tylko taśme ?? i powinno byc lepiej ?? Z góry thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 najpierw zobacz co masz, potem potestuj, dziel sie z nami wrazeniami, a jak bedziemy miec wrazenie ze co je trzyma to zerwiesz radia zrob zdjecia kosci pod katem i rogow zobaczymy co masz........ potem bezdiemy myslec co dalej ale radiatorki naprawde fatqalnie przyklejone :/ tutaj panowie z pdp ie nie pospisali.... :( powaznie tylko 1/2 powierzchni memek sie z nimi styka... tasma po prostu waska jest, gruba i slabej jakosci.... :? nie dosc ze cienko cieplo odbieraja to jeszcze sie ono kumuluje w miejscach gdzie tasmy nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek@oo Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Właśnie dziś kupiłem te PDC1G3200LLK. PCB niemal identyczny z tym u 05_03_1992, tylko nie ma napisu C-8 na końcu. Jednak co do kości to nie ma pewności - proszę 05_03_1992 o zdjęcie grzbietu. Może po "przecinkach" na krawędziach uda się wykluczyć pokrewieństwo ;) Na razie nie zdejmę radiatorów - gwara może się przydać.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Gwary nie stracisz. Przecież przykleisz spowrotem. Możesz też zrobić tak jak ja - czyli ściągnąć z tylko dwóch kostek i spisać oznaczenia. Na zielonym PCB były też TCCD. Czy moje kostki niepodobne? Edytowane 10 Czerwca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Właśnie dziś kupiłem te PDC1G3200LLK. PCB niemal identyczny z tym u 05_03_1992, tylko nie ma napisu C-8 na końcu. Jednak co do kości to nie ma pewności - proszę 05_03_1992 o zdjęcie grzbietu. Może po "przecinkach" na krawędziach uda się wykluczyć pokrewieństwo ;) Na razie nie zdejmę radiatorów - gwara może się przydać.. :) jush robie fote.... gwary nie stracisz... ;] zrobisz to umiejenie, z wyobraznia i bedzie dobrze ;] i zawsze jest 100% pewnosci ze to te kosci ;] jush tobie zdjecia ale doklednie czego maja byc te zdjecia bo ja tam wszystkie dalem :] zadaj moze konkretne pytanie :D Edytowane 10 Czerwca 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Dodałem zdjęcia LLK na TCCD z zielonym PCB do "KOŚCI SAMSUNG'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek@oo Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) chodziłoby mi o takie ujęcie: dodaję inne obrazki moich ramek: Może sie komuś przydadzą. PS coś sie pierniczy w imageshacku i jeszcze wpierają że to JA coś źle skopiowałem linka! :26: :!: Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Wojtek@oo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 W przypadku kupowania tych pamiątek w sklepach internetowych lub na Allegro, aby trafić na Sammsungi TCCD pytać się czy mają na czerwonym PCB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) @Wojtek@oo Masz w 100% identyczne co 05_03_1992 (widziałem jeszcze inne jego zdjęcia, ale na tych bez kości, które są tutaj, elektronika wygląda zupełnie tak samo, tyczy się to również kości). Kręć, ciekawe ile średnio chodzą te Aeneon-y. @[RONIN] Na TCCD chyba już nie, raczej TCC5. TCCD nie są już produkowane, choć nie jest wykluczone, że jeszcze jakieś mają. Ja bym poprosil o jakieś zdjęcie z góry i zdjęcie elektroniki, oraz odłożenie tego zestawu jeżeli mają różne. Będą wyglądać tak samo jak moje. Edytowane 10 Czerwca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek@oo Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 raczej z kreceniem bedzie trzeba poczekac - mam teraz plyte na kt400, ktora w dodatku pozwala wpisac Umax=2,63V, i jeszcze to chyba olewa, bo jak mierzylem mierniczkiem na gnieździe pamięci to cały czas jest 2,53V. Gdzie trzeba mierzyć zasilanie pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 @wojtek@oo -> jak bedzie lepsza mobo to bierz sie za oc, jezeli beda problemy -> z timingami, napieciem -> pytaj, chetnie odpowiem czy to te same kostki zobaczymy po wynikach oc (idento pcb nie oznacza tych samyc kosci ale duze prawdopodobienstwo) samsungow napewno nie masz.... jezeli wyniczki beda slabsze trza bedzie sciagnac radia -> zeby zobaczyc jakie kostki i czy moje aeneonki to nie sa jakies selekty ;] pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 To nie tylko identyczne pcb, ale wszystko... Identyczny układ tych (chyba) rezystorów, takie same kropki na krawędziach. No, ale 100% pewność będzie dopiero po zdjęciu radiatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) jak nie stracisz. stracisz. slady zasze beda.nie wal tutaj glupot na forum napisalem ze jak sie zrobi z glowa to sie nie straci a Ty tutaj straszysz uzytkownikow <_< nawet jak porysujesz troszke radiator przy uzywaniu np noza do sciagania tosie kupuje czerwony marker i w serwisie beda halo mieli :lol: :lol: :lol: :lol: trzeba sobie jakoś radzic, czyz nie? :rolleyes: i glupot kolego wiecej nie wal, bo z tego co widze to nie należysz do tych co mądrości na forum piszą :mur: :mur: Edytowane 11 Czerwca 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Obyty użytkownik wie, że zmiana chłodzenia czy jego zdjęcie w celu poprawienia jest zawsze dozwolone. Producent nie odpowiada za ŹLE założone chłodzenie które przyczyniło się do zniszczenia użądzenia. W przypadku pamięci trzeba być naprawde geniuszem by tego dokonać B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 alre wiesz jak jest -> lepiej zeby sladow nie bylo bo serwis sie moze przyczepic nawet jak Ty weszystko zrobiles dobrze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zaraz oczyszczę temat. Zdejmowanie radiatorów na własną odpowiedzialność. Jak się uda to się uda a jak nie no to .... koniec kłótni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Czy tam taśma będzie w sam raz do moich 2x1GB LLK ?? http://www.allegro.pl/item109475172_orygin...odzaca_3m_.html I ile mam ich kupić ? 2 starczą ? Bo pamięci nie chcą pracować już na 220MHz :/ ,jeszcze musze sprawdzić na jakich kościach są Edytowane 13 Czerwca 2006 przez AVRAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Czy tam taśma będzie w sam raz do moich 2x1GB LLK ?? http://www.allegro.pl/item109475172_orygin...odzaca_3m_.html I ile mam ich kupić ? 2 starczą ? Bo pamięci nie chcą pracować już na 220MHz :/ ,jeszcze musze sprawdzić na jakich kościach są JEstes pewien ze to wina RAM'u? Moze to kontroler jest winowajca takiego niskiego FSB.. Na napieciu 2.9 powinny spokojnie poleciec na 450 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 CH-5 UTT? :lol: a ma chociaż jeden user z tego forum takie mamaki na tych kościach :lol: :-P ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...