Mayo Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Proponuje przykleić na jakis czas. Przydatny temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Czy tam taśma będzie w sam raz do moich 2x1GB LLK ?? http://www.allegro.pl/item109475172_orygin...odzaca_3m_.html I ile mam ich kupić ? 2 starczą ? Bo pamięci nie chcą pracować już na 220MHz :/ ,jeszcze musze sprawdzić na jakich kościach są Jaką masz płytę główną? 2x1GB gorzej się podkręcają. Użytkownik lukk_ wyciągnął na nich max. 226MHz. Popatrz do testów 2x1GB. ------ JEstes pewien ze to wina RAM'u? Moze to kontroler jest winowajca takiego niskiego FSB.. Na napieciu 2.9 powinny spokojnie poleciec na 450A Ty co DRuMah? Na jakie kości Twoje wyglądają? Pisałem onegdaj do Ciebie na PW, ale nie odpowiedziałeś... ------ CH-5 UTT? icon_lol.gif a ma chociaż jeden user z tego forum takie mamaki na tych kościach icon_lol.gif icon_razz2.gif ? No z tego nie, ale na zagranicznych czytałem, że są, więc napisałem. Sprawdź sobie tutaj, tutaj i tutaj. Może nie najlepsze te linki, ale wolałem dodać wszystko co się przewija. Szukałem na szybko, może później coś jeszcze znajdę. [Zwróć uwagę, że te fora są w jednym języku (oprócz ostatniego), co może świadczyć, że np. dostali taką partę w ich rejonach, a do nas mogły takie nie dojść.] EDIT: NIEAKTUALNE, LOL... Nie ma czegoś takiego jak CH-5 UTT! -------------- Szanse na TCCD/TCC5 "F" maleją! Czytałem w katalogu Patriota lato 2006, że "zastosowanie w serii LLK nowych, dużych kosci 64x8, umożłiwia pracę na bardzo niskich timignach: CL2-5-3-2 (LLK 400 i LLK433)". Czyli zastosowanie kości innych od ww. samsungów. Poza tym, to przeszedłem się jeszcze do sklepu w którym kupowalem memki. Już nie mają na samsungach. Tylko Aeneony... Edytowane 17 Czerwca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Mam 2x1GB LLK i próbowałem zdjąć radiatory ,nie bardzo mi to wyszło ,tzn. strasznie mocna ta taśma i nie udało mi się ,aby podważyłem po końcach z obu stron ,teraz niby spowrotem się przykleiły ,podłączyłem do kompa i pamięci nie chcą iść na standardowych 200MHz :cry: Windows ładuje się ,pojawia się ekran "Zapraszamy" i du... komp się restartuje :mur: Wszystko jest normalnie dopiero przy prędkości pamięci 186MHz (czy jakoś tak). Nie wiem co się mogło stać ,raczej nic tam nie uszkodziłem ,żadnej ryski nie zrobiłem itp. Co mam teraz robić ? Iść do serwisu u mnie w mieście żeby zmienili te taśmy czy już nic nie robić ?? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Eeeee.... Dziwne to... Jesteś pewien, że nic nie naruszyłeś? Chyba nie podważałeś tego jakimś ostrym narzędziem? Pewnie nieuniknione będzie odanie memek do serwisu gwarancyjnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 zdejmij radiator calkiem i zobacz czy beda dzialac.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 A nie strace gwarki jak zdejme radiator lub jak wymienie taśmy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 jak zrobisz to z wyobraźnią to nie :P musisz przede wszystkim kupic biala tasme i przyciac ja aby miala takie same wymiary, reszta ogranicza sie do prostego przyklejenia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Ja przed chwilką oskalpowałem całkiem moje LLK. Działają bez zarzutu, tak jak wcześniej. Bez pomocy suszarki oczywiscie by się nie obyło tak łatwo. Okazało się w ogóle, że jeden z modułów ma kostki z różnych tygodni - większosc to 543 a kilka jest 546. Drugi cały z 543... Ciekawe jak będzie z O/C w takim wypadku. Ach... Już niedługo się przekonam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 No wszystko jest spoko ,tasme wymieniłem na nową 3M i teraz jest pięknie idą znów na 200MHz ,widocznie wcześniej nie stara taśma po nieudanej próbie oderwania jej nie dokleiła się spowrotem dobrze i przegrzewały się ramki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 A jakie kości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moler Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 mam ramki patriota i stwierdzam z pelna odpowiedzialnoscia ze moje radiatory w 100% spelniaja swoja role. na poczatku krecilem przez pzypadek memki na 600 MHz i dziwilem sie ze sie parze. teraz chodza stabilnie na 490 MHz 3-3-3-11 na 3v. mem test nie wykrywa bledow. kupie jakis rasowy zasilacz i jeszcze podkrece. powodzenia w oC pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) A sprawdzałeś kostki, bo 245MHz przy takich timingach to raczej słabo... Podobne do moich, czy raczej do 05_03_1992? Lepiej przyjrzyj się radiatorom, a raczej taśmie termoprzewodzącej, a przekonasz się, że taśma nie zakrywa całych kostek. No chyba, że trafiły Ci się jakieś fajne. Jakie masz mobo i procka? Edytowane 16 Czerwca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) albo kostki grzeja sie tak, ze nawet ta mala ilosc tasmy odbiera to cieplo.... -> to tez zle rozwiazanie bo nawet trudno mi sobie wyobrazic jaka temperatura jest w szparach miedzy kostkami i radiatorkami No wszystko jest spoko ,tasme wymieniłem na nową 3M i teraz jest pięknie idą znów na 200MHz ,widocznie wcześniej nie stara taśma po nieudanej próbie oderwania jej nie dokleiła się spowrotem dobrze i przegrzewały się ramkidowod na to co napisalem na pierwszej strronie -> ta tasma predzej izoluje niz odbiera ;] Edytowane 16 Czerwca 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 CH-5 UTT? :lol: a ma chociaż jeden user z tego forum takie mamaki na tych kościach :lol: :-P ? podpisuje sie pod pytaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 CH-5 UTT? icon_lol.gif a ma chociaż jeden user z tego forum takie mamaki na tych kościach icon_lol.gif icon_razz2.gif ? podpisuje sie pod pytaniemWybaczcie mi tę herezję. Zostałem już uświadomiony. To przez to, że prawie wszyscy myślą, że coś takiego istnieje, a nawet w spisach pamięci podają... No cóż... Dzięki Xtreme Addict za wyjaśnienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Użytkownik mayo ma LLK na Infineonach CE-5. Wyglądają bardzo podobnie do samsungów. Więcej info w pierwszym poście. Zdjęcia i reszta detali pojawi się później. Przepraszam, że post pod postem, ale niktby tu nie zaglądnął. Edytowane 5 Lipca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras1984 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Kupiłem właśnie te ramki i moje są na zielonym BPPCB (sprawdziłem) kości oczywiście obustronnie. Na moich kościach z boku widać 2 srebrne kropeczki wiec to nie są TCCD. AENEON też odpadaja bo pamieci sa obustronne. Wydaje mi się że to będzie infineon. Radaitora jeszcze nie ściagam bo czasu zbytnio nie mam. Na OC jeszcze nie ma szans bo mój asrock dla XP+ ma zapewnione FSB 333 a 400 to już OC i wiecej iść nie chce (mój barton się marnuje :(). Ale za miecha bedzie DFI ultra-D i jak ceny opków 165 spadną to jego wezme :D Edytowane 14 Lipca 2006 przez Ras1984 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Oddalem moje XBLK 600, a dostalem takze XBLK ale model DDR400. PCB zielone, dwustronne oczywiscie. Blach narazie nie sciagalem a smigaja sobie tak bez zabaw na 270 2.5-4-3-7 1T i 2.75V. Nie chce mi sie cos nimi bawic narazie. ps. 2 x 512MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 jak sie sprawuja teraz te pamieci ile oiagaja srednio a ile max http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17714 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Popatrz do rankingu 2x1GB - cieniutko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 295MHz :wink: Wsio smiga sobie ladnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 mam pytanie czy jest sens wymiany geil 512 cl 2.5 na te patrioty moze np. lepiej dokupic druga taka sama koste geili ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) Hehehhe.... Tu kupisz Duala i będą na takich samych kostkach, a te geile value były robione na różnych i mogą nie chcieć się zbyt fajnie kręcić, jeżeli oczywiście trafisz na inne kostki. Więc chyba lepiej Dual LLK, no i to są 2-3-2-5 domyślnie, generalnie nieźle się kręcą. Edytowane 17 Lipca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 dokladnie te z tej aukcji brac bo w gre wchodzi tylko allegro ? no i ile moge "zaspiewac" za te 512 geili 150zł - dobra cena ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) hmmm 150 to za 512 llk dobra cena, nawet normalna a nie dobra :P Edytowane 17 Lipca 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 hehe ale mi chodzi o to ile moge dostac za te geile 512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 nie mam pojecia ze 130zl moze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Rozglądalem sie ostatnio za LLK i niestety tylk oan infineonie CE5 znalazlem (2 stronne) chodzily bardzo slabo w stosunku do moich AENEON 255-2.5-3-2-5, przy timingach 2.5-3-3- wysypywaly sie nawet przy 240MHz... jezeli ktos szuka LLK to radze szukac kostek jednostronnych na AENEONie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 u mnie jak narazie pamieci ida tak, mam nadzieje ze jak przesiade sie na s. 939 pokaza wiecej :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras1984 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) No moje idą tak Lipa nic nie daje napiecie :angry: Dziś rozpoczynam z nimi prawdziwą walkę. P.S. Moje są obustronne co mi się nie podoba. Ile mogę im papu dać ? Edytowane 6 Września 2006 przez Ras1984 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...