sthEn Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Witam, na starym konfigu (xP1700+ NA ASUS a7n8x) krecilem swoją graficzke pieknie na 405/905 bez zadnego problemu. Teraz natomiast na tych samych ustawieniach mi sie wiesza (config z podpisu, zmieniana mobo i procek). Co moze byc tego przyczyna? I jaka jest maksymalna bezpieczna wartosc taktowanai dla AGP ktora mozna ustawic? Defaultowo mam 66, teraz jade na 70mhz. Czy jak zwieksze to i napiecie dla AGP to powinno cos pomoc? Edytowane 10 Czerwca 2006 przez sthEn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Taktowanie AGp lepiej zostawic w spokoju, to samo napiecie, zmiany moga uszkodzic Ci grafe. A moze zasilacz nie wyrabia? Odlacz co sie da, jedna kosc ramu, jeden dysk, cdrom out, itp i wtedy sprawdzaj co i jak. A jak procek na def to tez sie wiesza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Hmmm... smieszne jest tez to, ze jak gram w CS:Source na standardowych taktowaniach dla karty graficznej, to mi śmiga O NIEBO LEPIEJ niz na starym cfg i KRECONEJ karcie graficznej, natomiast 3dmarki chodza mi teraz gorzej... O co biega? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 taktowanie AGP nie ma związku z podkręcalnoscią GPU czy pamięci, nic nie ruszaj bo coś popsujesz gry działają lepiej dlatego ze przepustowość magistrali jest większa ale zysk jest prawdopodobnie niewielki w porównaniu do ryzyka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Tzn chodzi o to ze gry dzialaja mi na nowym procku DUZO lepiej, ale 3dmarki za to duzo gorzej... :| Bo jakim cudem na Athlon XP 1700+ @ 2250mhz moglem miec w 3dmark'03 ~11500, a na a64 3000+ 2420mhz ~10000pkt? Edytowane 10 Czerwca 2006 przez sthEn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Tzn chodzi o to ze gry dzialaja mi na nowym procku DUZO lepiej, ale 3dmarki za to duzo gorzej... :| Bo jakim cudem na Athlon XP 1700+ @ 2250mhz moglem miec w 3dmark'03 ~11500, a na a64 3000+ 2420mhz ~10000pkt? Grasz w gry czy w 3dmarki? Nie od dziś wiadomo, że cyferki w smarkach mają się nijak do wydajności w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Jesli nie benciach!esz to olej 3dmarki i tyle. Mi tez po zmianie karty swirowal 3d01 (3d03 nie uzywam), ciagle tyle samo punktow, niezaleznie czy karta podkrecona czy nie. Olalem to, za to 3do5 smiga az milo. Sprobuj uzyc 3d05 jesli interesuja cie smarki. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 To samo, juz na samym poczatku widze spadek fps + przycinki dziwne :) Ogolnie to mam gdzies te smarki, ale mimo wszystko dziwi mnie to i wolałbym miec wszystko dzialajace... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 To kombinuj ze sterownikiami, moze to ich wina. Uzyj oryginalnych albo jakichs modyfikowanych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 A potrafi ktos wyjasnic dlaczego nie moge wykrecic grafy tak samo jak przed zmiana cfg? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) zasilacz nie daje rady po zmianie mobo + proc edit:to tylko hipoteza akurat w twoim sigu nie ma zasilacza więc nie wiedziałem co to jest zasilacza po nazwie samej raczej nie można być pewnym dopiero jak pomierysz napięcia bedziesz wiedział czy możesz go wykluczyć Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Delta 350W nie udzwignie a64 3000+? Bez przesady, to nie codeshit. Athlona XP1700+ wykreconego nawet na ~2400mhz utrzymywało bez problemu a tutaj mialyby byc problemy? Grafika sie wiesza nawet jak nie krece procka, wiec raczej nie zasilacz jest tutaj problemem. Wy juz chyba macie zakodowane na tym forum pisanie do kazdego problemu "wymien zasilacz" i pochodne... :) edit... Na starych taktowaniach grafika sie wiesza nawet jak odblokuje potoki i procka odkrece na defaulta... programowo wyswietla mi nawet lepsze napiecia niz na starym CFG z podkrecona grafa i procem (tak, wiem... program to nie to samo co miernik...) edit2.... mierzylem napiecia MIERNIKIEM na razie na +12 i -12... w obydwoch przypadkach wachalo sie miedzy 11.99 a 11.98, zarowno przy + i - ... Delta jak widać wyrabia :D Pozniej pomierze na 5 i 3.3 jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamservice Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 CS smiga Ci lepiej bo masz szybszy proc ( ustawienia przeciwnikow, tory posicskow i te wszystkie duperelki oblicza CPU, ) problemu wieszania karty szukaj w sterach od niej, moze stery chipsetu mobo badz bios, poza tym plyta plycie nie rowna i roznie sie maga krecic podzespoly. a Linia +12V moze byc stabilna bo jest podwojna mierz +5 i +3.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 To czemu mi gry smigaja lepiej to wiem oczywiscie :) Glownym problemem jest tylko i wylacznie zwiechy po kreceniu karty :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...