Skocz do zawartości
KrokodyL

do ilu można podkręcić Athlona XP 1800+ ???

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki Berkut za wyrozumialosc.

Krokodyl: prosimy o odpowiedz co z tymi mnoznikami, czy na ak32a dziala mnoznik 14x, mamy watpliwosci z paroma osobami, bo w specyfikacji plyty napisane jest ze obsluguje xp 2,4 a do tego potrzeba mnoznika 14,5, a unas max jest 14, pozostaje jeszcze opcja mnoznikow "Default" i moze tylko naniej dzialają xp 2,4+. Jezeli by tak było istnieje mozliwosc, ze mnoznik 14x niedziała.

Jak mozesz to zobacz czy zdiala 13x i 14x ( dla pewnosci obniz fsb ). Z gory dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha, najmniejsze fsb to 133, (max to 166), dlatego nie moge ustawić 14 x 100, mnożnik 14 jest niedostępny (w książce od płyty pisze że można go ustwić, ale tylo w książce :|), a ja i tak mam ustawione więcej niż delauft (+0.100V)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobra seria to nawet do 2,5GHZ , ja swojego XP1700+ podkręciłem do 2392MHz(11,5x208) ale nie do końca stabilnie.Stabilnie mi chodzi na 11,5x202=2323!

Ty masz Palomino czy Throughbreda? Precyzuj prosze na przyszlosc OK? BO zadne Palomino nawet na WC nie podkreci sie tak bardzo!!! :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde, pomyliłem sie! nie da sie ustawić więcej niż 12.5 !!!

przed chwilą weszłem do biosu i prubowalem. Co zrobić żeby je odblokować?

Trzeba przeciac jeden z mostkow L10, a drugi co oryginalnie jest przeciety polaczyc.

www.ocinside.de

Palomino Painting Guide - Poszukaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...