koti Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Za tydzień jadę do Niemiec. Mam tam zapewnioną robotę , ale chciałbym przywieźć jakieś rzeczy na sprzedaż oczywiscie ;) Nie mam w ogóle pojęcia co tam jest o wiele tańsze. Przywioze chyba 5kg guarany - tam kg jest za 10 euro , a tutaj za 160zł i nieźle schodzi :) Myślę głównie nad elektroniką , ale z tego co słyszałem , to w Quelle są tanie towary. Mógłby ktoś to zweryfikować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) z tego co wiem aparaty fotograficzne są bardzo tanie, sam kupiłem cyfrówke od gością, który przywozi je z niemieckiej hurtowni, w sumie wyszło ok 300zł taniej niż w polskim sklepie i do tego pełna gwarancja akceptowana w całej europie. Edytowane 10 Czerwca 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 na allegro jest pełno telefonów z niemiec, więc pewnie komy też są tańsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Wszystko co jest uzywane i ciut starsze niz nowosci jest duzo tansze, poniewaz kraje rozwiniete inaczej niz my uwazaja, ze lepiej sprzedac za nizsza kase, niz pozwolic sie temu czemus zmarnowac... U nas jest inaczej: lepiej wcale nie sprzedac, niz pozwolic dostac to cos za niewielka kase... W imie zasady: "sobie nie wezme i drugiemu nie dam" :| :arrow: Typowe podejscie 'psa ogrodnika'... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 jesli elektronika - zwróć uwagę na zewnętrzny serwis w pl - towar z taką gw jest zdecydowanie atrakcyjniejszy no i sobie głowy nie będziesz kłopotał detalami ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Kup proszek do prania :] 10 kg - 10euro :P //jak za komuny,ktoś wyjeżdza z Polski i wraca cały obładowany 'nowościami' :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Jak będę na miejscu to będę mógł porównywać ceny z cenami z allegro. Wiele produktów odpadnie ze względu na gwarancję. Niedaleko Norymbergi (tam jade) jest takie miasteczko , w którym są 3 wielkie hale - Adidas , Puma i Nike. Jest tam wiele promocji , na pewno przywiozę jakieś buty/piłki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Słuchawki Sony Ericsson HPM-70 po 5euro, w PL ponizej 50zł prawie się nie znajdzie :) Pozatym patrze to moba są tańsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Słuchawki całkiem niedawno tez obczajałem , bo miałem d750i i chciałem dla siebie kupić. W Polsce wtedy były w woreczkach po 90zł , a w Niemczech po 9 euro w blistrach. Jednak chyba ktoś szybciej zaczął sprowadzać ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Samochody :D Nie wiem czemu ale z niemiec jest bardzo dużo samochodów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 heh ;) Bo tam chyba tanio je się kupuje. Kup 400 sztuk aut i sprzedaj :P <lol> Poczekaj na conroe i kup :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Jak będę na miejscu to będę mógł porównywać ceny z cenami z allegro. Wiele produktów odpadnie ze względu na gwarancję. Niedaleko Norymbergi (tam jade) jest takie miasteczko , w którym są 3 wielkie hale - Adidas , Puma i Nike. Jest tam wiele promocji , na pewno przywiozę jakieś buty/piłki :) to jak już naprzywozisz tych firmowych ciuchów to zrób jakaś "promocje" dla forumowiczów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 kup mi dzinsy [; no jak bylem jakis czas temu(w czasach gdy barton 2500+ byl popularny) to sprzet pc kosztowal mniejwiecej tyle co w u nas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Wszystko urzywane jest tańsze niż w polsce. Najbardziej zarobisz na elektronice (kompy i audio), a co do samochodów to chuba nie jesteście dobrze obeznani, bo w polsce są już tańsze niż w niemczech (mówie o urzywkach), tylko nie wiadomo w jakim stanie do nas przyjechało?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penemue Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Hmm =) Wlasnie sobie siedze w kawiarence w Norymberdze i przegladam polskie stronki... A tu taki temat :D Koti zaraz mi sie skonczy czas, ale za pare dni napisze ci gdzie i co mozesz kupic. Kurde kiedy mi przyjda tego DSL zalozyc! W Quelle mozna czesto kupic tanio sprzet to fakt, ale jest tez Quelle Bazar, tam ida wlasnie rzeczy oddane spowrotem (w przeciwienstwie do Polski w Niemczech mozesz oddac kupiona rzecz bez problemu - tylko paragon ci jest potrzebny) oraz troche starsze. O kurde 34 s! Log out. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 refresh Może ktoś jeszcze ma jakieś propozycje? ;) W tym tygodniu mam zamiar odwiedzić wspomniany Quelle Bazar, bo na szczęście mam dobrą pracę i jakoś nie miałem czasu. Ostatnio będąc na popularnych tutaj pchlich targach w Furthcie kupiłem SB Live 5.1! i Radeona 9200 za 5 euro razem :) Jednak trzeba trafić na jakiegoś nooba, który kupił nowy komputer i nie wie co sprzedaje :lol: Wczoraj w ramach biletu miesięcznego od pracodawcy zwiedziłem dość dużo miejsc w Norymberdze i poza tańszymi mp3 i aparatami nie wyczaiłem wiele tańszych rzeczy. W MM jeszcze większa wieś niż w Polsce, jeszcze w zimie odpalali NFS:MW na kompie, gdzie było góra 15fps (byłem na feriach). Dostane wypłate to mam też zamiar jechać do tych sklepów Adidasa,Nike i Pumy, ale musze poczekać jeszcze tydzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 a tak z ciekawosci gdzie pracujesz i ile $? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 hmm a tez miałem o to zapytać.. moja kuzynka nie dawno pojechała do Norymbergi, pracuje w pubie jako kelnerka/barmanka. 700 euro miesiecznie no i napiwku dziennie z 15e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) Firma wysyłkowa. 4,5 euro/godzina za wozenie palet, ale zmienie bo nie jest codziennie. Z jednej strony praca fajna, bo lekka, ale ja przyjechałem po większa kasę, chociaż w Polsce 500zł za 5 dni roboty nie dostane :D Edytowane 2 Lipca 2006 przez koti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Napewno znajdziesz chwilke czasu, aby sie zorientowac co nie co, i przywesc. Najlepiej "zainwestowac" w male rzeczy: typu telefony komorkowe. Takie gdzie w Polsce stoja po 700-1.200 zl. A jesli cos wiekszego, to narzedzia. Typu do warsztatu samochodowego/budowlane. Wiem co najlepiej sie sprzedaje, bo szwagier 5 lat pracowal w Monachium :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Z jednej strony praca fajna, bo lekka, ale ja przyjechałem po większa kasę, chociaż w Polsce 500zł za 5 dni roboty nie dostane Nie do końca ja w 5 dni wyciągałem w Polsce około 700-800 w zależności ile zrobiliśmy pracowałem cały Sierpień + początek września i zarobiłem 3800 zł na ręke. Także i nie trzeba wyjeżdżać na "saksy" żeby porządnie zarobić wprawdzie praca ciężka , ale przynajkmniej w Polsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) A ile lat, bo ja niecałe 16 :lol: Jednak gadanie rodziców "zarobisz to poznasz wartość i nie będziesz tak wydawał" się nie sprawdza, bo jak wróciłem po feriach to 1500zł zleciało baaaardzo szybko ;) Z kolei nie zarabiam raczej na nic konkretnego. Chciałem kupić Radeona X800, ale stwierdziłem, że przecież gram tylko w cs. Bierzące wydatki i ciuchy raczej. Edytowane 2 Lipca 2006 przez koti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 A ile lat, bo ja niecałe 16 :lol: Jednak gadanie rodziców "zarobisz to poznasz wartość i nie będziesz tak wydawał" się nie sprawdza, bo jak wróciłem po feriach to 1500zł zleciało baaaardzo szybko ;) Z kolei nie zarabiam raczej na nic konkretnego. Chciałem kupić Radeona X800, ale stwierdziłem, że przecież gram tylko w cs. Bierzące wydatki i ciuchy raczej. Oj skad ja to znam. W sumie najwazniejsze, ze jezeli chcesz odpoczywac i zarazem zarobic, to nie siedz caly czas z rodzicami, bo napewno nic z tego nie wyjdzie :wink:. Bedziesz musial cos znalezdz/poszukac/oblukac niektore miejsca. Samo nie przyjdzie. A to: "zarobisz to poznasz wartość i nie będziesz tak wydawał", to znam z doswiadczenia, zobaczysz sprawdzi sie jezeli bedziesz siedzial w Polsce i zarbisz te 550-650 zl na miesiac wtedy docenisz pieniadz, tak zarabijac w Niemczech watpie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 @koti, przywiez mi motocykl, Suzuki GS500, Kawasaki ZZR albo Honde CB B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Dużą przeszkodą jest język. Rozumiem i umiem wiele, ale tylko jak ktoś do mnie mówi, albo jak coś piszę. W normalnym dialogu nie daję rady. Pracy na wakacje jest ogrom-kupujesz gazetę "Alles" i pełno ogłoszeń, ale zwykle potrzebują kogoś z dobrą znajomością języka. Druga sprawa jest taka, że jakieś 4 godziny po wypuszczeniu gazety wszystkie posady niewymagające języka są zajęte :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Samochody :D Nie wiem czemu ale z niemiec jest bardzo dużo samochodów.Było bardzo duzo, teraz juz nie. Przestało sie opłącac, bo ruski wykupili cały złom. I jeszcze te przeglądy.. Stary kiedys ciągnął samochody z niemiec, ale mowi ze sie nie opłaca juz. Jedynie rozbite. Niemcy nie naprawiają po wypadku. SPrzedają na wschód, u nich malowanie błotnika kosztuje 500euro i to jeszcze bezz metalica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Melon Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Najlepiej brykę kupić,starzy mojego znajomego kupili kilkuletnie Suzuki Swift za 20 euro. Tylko że do tego musieli płacić jakieś ubezpiecznia,Bóg wie co tam jeszcze.W sumie wyszło im dwa tysiące złotych z groszami.Ale takie Suzuki u nas na Allegro jest po ok. 6000-8000 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Może ktos się orientuje gdzie można kupić w Holandii tą całą guarane? Bo nie zauważyłem w mieście w ktorym bede siedział zadnych bazarków etc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...