Argerom Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Gdzie ewntualnie można kupić podstawke pod socket 7 ? Potrzebuje bo w płycie nie ma otworów na zamocowanie bloku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 www.mcs.pc.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Chodzi o zapinke? CPC sprzedaje takie śmieszne zapinki pod Socket 7/370/462(A) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 nie wiem o co chodzi ale pewnie chodzi o Zapinka ZA1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argerom Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Byłem na stronie cpc ale nie widziałem żadnej zapinki pod socket 7. A nie jestem pewien czy ZA1 będzie pasowała. Socket 7 jest fizyczną i elektryczną specyfikacją gniazd przeznaczonych dla procesorów Pentium firmy Intel oraz dla procesorów z nimi kompatybilnych. Zastąpił gniazdo typu Socket 5, w stosunku do którego dodano jeden dodatkowy pin i wprowadzono drugie napięcie zasilające procesor. Zachowano kompatybilność wsteczną, więc każdy procesor typu Socket 5 może być umieszczony w podstawce Socket 7. Socket 7 był stosowany dla procesorów Pentium, AMD K5 do K6, Cyrix 6x86, Cyrix M2, IDT WinChip i kompatybilnych. Jego rozszerzenie - Super Socket 7 było stosowane do procesorów AMD K6-2 i AMD K6-III w celu wykorzystania wyższej częstotliwości taktowania FSB i użycia AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 ja mowie ze chodzi ci o ta zapinke albo cos w tym stylu ;) ale czy bedzie pasowala to przeciez inna bajka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) Byłem na stronie cpc ale nie widziałem żadnej zapinki pod socket 7. A nie jestem pewien czy ZA1 będzie pasowała.Jeżeli ta ZA1 jest pod Socket A lub 370 to będzie pasować Miałem taką na s370 Edytowane 11 Czerwca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argerom Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Ok no to chyba spróbuje z tą zapinka. Ponadto mam pytanie. Czy sa zasilacze na chłodzenie wodne (gdzieś indziej niż na cpc)? I czy te na cpc są dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Ok no to chyba spróbuje z tą zapinka. Ponadto mam pytanie. Czy sa zasilacze na chłodzenie wodne (gdzieś indziej niż na cpc)? I czy te na cpc są dobre?lepiej kup normalny markowy zasilacz np. tagan z seri u01 i bedzie cichszy niż ten z cccp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...