Skocz do zawartości
Gość gladiac

Ship Simulator 2006

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie obejrzalem trailer z gry i powiem ze jestem pod wrazeniem, bardzo dobra grafika ze wszystkimi obecnymi wodotryskami,swietna woda i modele statkow, w grze mozna posterowac takimi statkami jak motorowki,Holowniki ! ,wielkie towarowce , jachtowce i statki typu Tytanic!!,to na razie tyle i ile wywnioskowalem z trailera ,wiem ze beda do dyspozycji 2 wielkie porty z calym otoczeniem, jesli ktos wie cos wiecej i jest zainteresowany ta pozycja niech sie dopisuje ,ponizej link do trailera

trailer Ship Symulator 2006

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra powinna sie nazywać SHIT Simulator 2006, gra porazka, wystarczy zagrac, a nadodatek im dłuzej sie gra to tym wiecej pamieci zrzera. Gralem w rózne symulatory train microsoftu, flight (nawet paskudna 1'ynke), trainz itp, itd, ale ta gra wciagajace nie jest, a nadodatek niedopracowana.

Ogólnie na minus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nabyłem i jestem po kilku godzinach grania...

nadodatek im dłuzej sie gra to tym wiecej pamieci zrzera.

...dziwne, nie zauważyłem, echhh... :rolleyes:

Gralem w rózne symulatory train microsoftu, flight (nawet paskudna 1'ynke)

...człowieku, co ty porównujesz. Jedyną grą którą można porównać do ShipSim która mi się po pamięci plącze, jest Virtual Sailor. SSim bardziej mi pasuje, chociaż VS był bardziej rozbudowany i był otwarty na dodatki...

trainz

...uwielbiam Trainz, zwłaszcza 2006, ale nie nazwałbym jej symulatorem (elementy symulacji są, ale to nie wystarczy)...

nadodatek niedopracowana.

...konkrety mister...

...po tych paru godzinach mogę powiedzieć, że gra jest niezła, bardzo mnie wciągnęła, bardzo fajne misje - przepłynięcie (afair) kawałka Rotterdamu barką było niezłe, a tu czeka w kolejce titanic... :D

Edytowane przez KHOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam ship simulator 2006 ale nie moge nigdzie znalzesc seriala. bardzo prosze o pomoc na maila koki@hoga.pl

O piratach nie rozmawiamy. Do regulaminu należy się stosować. // Crosis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam problem z grą , nie moge ustawić rozdziałki innej niż 800x600 , gdy ustawiam inną ekran robi się w połowie biały a w polowie jest plansza z menu głównego bez przycisków menu . Udało mi sie wymusić 1680x1050 ale gra zajmuje tylko na lewą połowe ekranu( w złych proprcjach) . Prawa jest czarna. Inne gry chodzą ok , stery do grafy jakies 91.31 .

witam mam ship simulator 2006 ale nie moge nigdzie znalzesc seriala. bardzo prosze o pomoc na maila koki@hoga.pl

Przeważnie serial znajduje sie w dokumentacji lub na kopercie cd z gry ewentualnie gdzies na pudełku , trzeba poszukać . Jednak najpierw proponuje zapoznać sie z regulaminem forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi sie wymusić 1680x1050

...dziwna rozdzielczość. W katalogu z grą masz plik config.dat, w nim jest zapisana używana obecnie rozdzielczość. U mnie wygląda to tak:

<ADAPTERMODE Type="Vec"> 1024 768 60 </ADAPTERMODE>

Heh, właśnie czeka mnie pierwsza misja z tajtanikiem: "avoid the traffic" - niby jak takim kolosem :lol:

Uwaga dla początkujących: zdecydowanie czuć masę statków - nawet mały kuter ma sporą bezwładność...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<ADAPTERMODE Type="Vec"> 1024 768 60 </ADAPTERMODE>

Dzieki za pomoc , mimo że nie udało mi sie zrobic natywnej rozdziałki 1680x1050, bo wówczas gra wyglada w następujący sposób:

Dołączona grafika,

ale w 1440x900 działa bez problemu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Symulator mowicie? Plynalem sobie jak gdyby nigdy nic. A tu jakas lodz jak sie wpier... mi tylek to az mi sie slabo zrobilo. Oczywiscie nic z tego sobie nie zrobila i plynela dalej, co z tego ze jeszcze staranowala pare innych statkow to jeszcze "dachowalem" ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslisz ze balem sie go ruszyc? ;]

...hmm, trochę mało danych dałeś :wink: U mnie wygląda to tak - na przykładzie patrolowca z pierwszej misji. Od lewej: przepustnica; na panelu obok: na górze wolant sterowania silnikami bocznymi, na dole zwyczajny ster kierunku. Pamiętaj o bezwładności, żeby statek skręcił przy użyciu steru musi minąć trochę czasu trzymania go skręconego, a silniki boczne są właściwie bezużyteczne przy większej prędkości - raczej do skręcania przy postoju...

*Jin - niezłe :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Problem z "framelimiterem" prysł! Gra chodzi bardzo przyzwoicie w 1280x1024 AA i anizo max + wszystko w grze na max + bloom.

//

Nudzi sie troszke [; Ide na rower. Edytowane przez poca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi