Gość gladiac Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Wlasnie obejrzalem trailer z gry i powiem ze jestem pod wrazeniem, bardzo dobra grafika ze wszystkimi obecnymi wodotryskami,swietna woda i modele statkow, w grze mozna posterowac takimi statkami jak motorowki,Holowniki ! ,wielkie towarowce , jachtowce i statki typu Tytanic!!,to na razie tyle i ile wywnioskowalem z trailera ,wiem ze beda do dyspozycji 2 wielkie porty z calym otoczeniem, jesli ktos wie cos wiecej i jest zainteresowany ta pozycja niech sie dopisuje ,ponizej link do trailera trailer Ship Symulator 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) oojj zle to nie wyglada... ciekawe ile z tego bedzie z symulatora Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 noo fajnie sie zapowiada grafika ładna ogólnie nie lubie symulatorów ale ten może być wart uwagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Jest już demo http://www.3dgamers.com/games/shipsim2006/downloads/ Hmm ciekawa gierka napewno dla kogoś kto się tym interesuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 trzeba bedzie oblookac chociazby dla grafiki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Mam pełną wersję i gierka wymiata :) Ze wszystkich symulatorów... a mam Microsoft FS 2004, Train Simulator... ta gierka jest najlepsza. Grafika jest bardzo ładna, a zadania dają popalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Ta gra powinna sie nazywać SHIT Simulator 2006, gra porazka, wystarczy zagrac, a nadodatek im dłuzej sie gra to tym wiecej pamieci zrzera. Gralem w rózne symulatory train microsoftu, flight (nawet paskudna 1'ynke), trainz itp, itd, ale ta gra wciagajace nie jest, a nadodatek niedopracowana. Ogólnie na minus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) Nabyłem i jestem po kilku godzinach grania... nadodatek im dłuzej sie gra to tym wiecej pamieci zrzera....dziwne, nie zauważyłem, echhh... :rolleyes: Gralem w rózne symulatory train microsoftu, flight (nawet paskudna 1'ynke)...człowieku, co ty porównujesz. Jedyną grą którą można porównać do ShipSim która mi się po pamięci plącze, jest Virtual Sailor. SSim bardziej mi pasuje, chociaż VS był bardziej rozbudowany i był otwarty na dodatki... trainz...uwielbiam Trainz, zwłaszcza 2006, ale nie nazwałbym jej symulatorem (elementy symulacji są, ale to nie wystarczy)... nadodatek niedopracowana....konkrety mister... ...po tych paru godzinach mogę powiedzieć, że gra jest niezła, bardzo mnie wciągnęła, bardzo fajne misje - przepłynięcie (afair) kawałka Rotterdamu barką było niezłe, a tu czeka w kolejce titanic... :D Edytowane 15 Czerwca 2006 przez KHOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laskanfn Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 witam mam ship simulator 2006 ale nie moge nigdzie znalzesc seriala. bardzo prosze o pomoc na maila koki@hoga.pl O piratach nie rozmawiamy. Do regulaminu należy się stosować. // Crosis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zaraz dostaniesz właściwą "odpowiedź", ponoć któryś z moderatorów dysponuje odpowiednim "serialem", bądź tak miły i zaczekaj? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr23x Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Witam. Mam problem z grą , nie moge ustawić rozdziałki innej niż 800x600 , gdy ustawiam inną ekran robi się w połowie biały a w polowie jest plansza z menu głównego bez przycisków menu . Udało mi sie wymusić 1680x1050 ale gra zajmuje tylko na lewą połowe ekranu( w złych proprcjach) . Prawa jest czarna. Inne gry chodzą ok , stery do grafy jakies 91.31 . witam mam ship simulator 2006 ale nie moge nigdzie znalzesc seriala. bardzo prosze o pomoc na maila koki@hoga.pl Przeważnie serial znajduje sie w dokumentacji lub na kopercie cd z gry ewentualnie gdzies na pudełku , trzeba poszukać . Jednak najpierw proponuje zapoznać sie z regulaminem forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udało mi sie wymusić 1680x1050 ...dziwna rozdzielczość. W katalogu z grą masz plik config.dat, w nim jest zapisana używana obecnie rozdzielczość. U mnie wygląda to tak: <ADAPTERMODE Type="Vec"> 1024 768 60 </ADAPTERMODE> Heh, właśnie czeka mnie pierwsza misja z tajtanikiem: "avoid the traffic" - niby jak takim kolosem :lol: Uwaga dla początkujących: zdecydowanie czuć masę statków - nawet mały kuter ma sporą bezwładność... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Rozdz. dla ekranu 16:10. A sama gra faktycznie jest niezła, jak wspominał poprzednik czuć, że nie pływamy wydmuszkami a kilku/nasto tonowymi kolosami ;) Miła odskocznia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr23x Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 <ADAPTERMODE Type="Vec"> 1024 768 60 </ADAPTERMODE> Dzieki za pomoc , mimo że nie udało mi sie zrobic natywnej rozdziałki 1680x1050, bo wówczas gra wyglada w następujący sposób: , ale w 1440x900 działa bez problemu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 czy w grze wystepuje tez "Posejdon" ??? bo ciekawy jestem konfrontacji i porownania tych dwoch kolosow ,jak ktos wie to prosze o odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 ...nie, nie ma. W całej grze do dyspozycji gracza jest zaledwie kilka statków, po jednym każdego rodzaju... ...na dodatek są tylko trzy "mapy": Hamburg, Rotterdam i jakieś tropikalne wysepki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Czy tylko u mnie gra chodzi z 21fps? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Czy tylko u mnie gra chodzi z 21fps?nie, u mnie też :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Symulator mowicie? Plynalem sobie jak gdyby nigdy nic. A tu jakas lodz jak sie wpier... mi tylek to az mi sie slabo zrobilo. Oczywiscie nic z tego sobie nie zrobila i plynela dalej, co z tego ze jeszcze staranowala pare innych statkow to jeszcze "dachowalem" ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Bo to taki sim, ale bez modelu zniszczeń (przynajmniej w demie) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Te 19fps nawet nie przeszkadza ;] Powiedzcie mi od czego jest ta gałka nad tym smiesznym "ruszadłem" do skrecania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 ...wypróbuj, zobaczysz. Pewnie chodzi Ci o boczne silniki służące do skręcania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Myslisz ze balem sie go ruszyc? ;] Kiepski ze mnie kapitan, ale nie widzialem roznicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Myslisz ze balem sie go ruszyc? ;] ...hmm, trochę mało danych dałeś :wink: U mnie wygląda to tak - na przykładzie patrolowca z pierwszej misji. Od lewej: przepustnica; na panelu obok: na górze wolant sterowania silnikami bocznymi, na dole zwyczajny ster kierunku. Pamiętaj o bezwładności, żeby statek skręcił przy użyciu steru musi minąć trochę czasu trzymania go skręconego, a silniki boczne są właściwie bezużyteczne przy większej prędkości - raczej do skręcania przy postoju... *Jin - niezłe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Czy tylko u mnie gra chodzi z 21fps? nie tylko u Ciebie ;) czkema na jakiegos patcha do tego.. bo dluzsze granie jest dosc meczace na tylu fps :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Problem z "framelimiterem" prysł! Gra chodzi bardzo przyzwoicie w 1280x1024 AA i anizo max + wszystko w grze na max + bloom. // Nudzi sie troszke [; Ide na rower. Edytowane 18 Czerwca 2006 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...