pmp Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Witam. Muszę bratu zakupić zasilacz ATX. Wyniuchałem w Warszawie, zasilacz firmy QTEC, 2 wentyle 80x80,550W 3,3v - 40a, 5v 30, 12v 20a, 5vsb 3a - ktos z Was sie z qtkiem zetknal ? koszt cos kolo 400 pln. wazy jakies 2,5kilo Nie chcę codegenów,feely deerow i innych. Sam uzywam enermaxa, ale na enermaxa drugiego kasy nie ma wiec 390 pln to dla mnie gora lodowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 O kurde ale bydle wyczaiłeś, ja nie mogę ci dać rady bo akurat w tym temacie jestem noga ale te 550 W robi wrażenie, przypuszczam że 450 ma napewno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Miałem przyjemność z Q-Tec ST-550ATXP4 Gold i powiem, że robi wrażenie. Enermaxowi niczym nie ustępuje. Drogo cie chcą za niego skasować Powinien kosztować max. 300zł(kolega płacił 75$ razem z przesyłką). Z tego co pamiętam dawał troszke za wysokie +12V prawie 14V, ale to raczej nie szkodliwe. A tak wogóle to poczytaj sobie (o ile jeszcze tego nie zrobiłeś) http://www.amdworld.co.uk/qtec.htm . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Dzięki za info o amdworld, nie wpadłem na to wcześniej. Słowa końcowe testu utwierdziły mnie w przekonaniu że to chyba dobry zasilacz :) No to w poniedziałek się przejde i zakupię :) Szkoda tylko bo wiem że tych zasilaczy było mało pl i nie wiem czy uda mi się jeszcze go zdobyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liechmaster Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 ja mam q-teca 400W i nie narzekam :) . mialem restarty kompa co jakis czas ale to byla wina softu. jak mierzylem napieca to wachaly sie bardzo malo. denerwuje mnie troche tylko jego glosnosc (chyba przestwawie te wentyle na 7V). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 nie polecam tego zasilacza, 5V ma tylko 30A, moj 420W Top Power ma 42A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 według tej specyfikacji na amdworld on ma 40A przy 5V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Troszke musi kosztowac utrzymanie 500W zasilacza. Ile to bedzie PLN/h ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Szczerze mówiąc nie wiem po co aż 550W (swoją drogą takowy Enermax kosztuje 1049zł 8)). Za 400zł to chyba lepiej dobrego Enermaxa 350W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 spiryt: ty sie zastanow co ty <span style="color:red;">[ciach!]</span>a mowisz... oczywiscie bedzie to tyle samo za h co jakiegokolwiek innego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...