hasbender Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Witam, mam małe pytanko :D Czytałem już od pewnego czasu tematy zablokowanych sempronów i athlonów, jednak ciągle nie jestem pewien jednego. Czy krojenie mostka L3 nie zmienia nic? W końcu to tam jest ustawiona informacja o mnożniku, więc czy modyfikacja jego w zablokowanych procesorach nie umożliwi zmiany mnożnika na inną, konkrętną wartość? Pozdrawiam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 A nie lepiej poszukać i poczytać o tym co było wielokrotnie wałkowane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasbender Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 A nie lepiej poszukać i poczytać o tym co było wielokrotnie wałkowane?Szczerze, to spodziewałem się takiej odpowiedzi :-P Pisząc, że " Czytałem już od pewnego czasu" mam na myśli przekopanie się przez wszystkie dostępne topici nie tylko tutaj ale tez po guglach i innych stronach. Niestety większość postów to dywagacje a nie suche informacje, jest tego też na tyle dużo iż mogłem cos przeoczyć a niestety, mnichem nie jestem i nie mam nielimitowanej ilości czasu. Dlatego napisałem posta z nadzieją otrzymania krótkiej, zwięzłej odpowiedzi od kogoś kto może akurat wiedzieć i zaglądnąć. Nigdy nie bawiło mnie zadawanie pytań zanim nie poszukałem na własną rękę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 W sempronach jedyną metodą, żeby zmienić im mnożnik to łączenie mostków L5, żeby go "przerobić" na mobila. Wtedy zmiana mnożnika jest możliwa jedynie na chipsetach via i bodajże sis, na nforce niestety nic z tego. amen ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic409769.html Nie ma za co :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...