baban Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) Więc tak... Mam koszmarną płytę ECS p4s5a/dx+ która z opcji o/c ma tylko niepłynną regulację fsb (100, 133 albo 166). Proc mój to p4 1,8GHz który na fsb 166 chodzi na 2,4GHz (gniazdo 478). Myślę że wyciągnie więcej, tyle że nie mogę regulować ani napięcia proca, ani fsb powyżej 166MHz. Poza tym ta płyta ma agp 4x a kartę mam pod agp 8x ; ( nie no żenada. Mam zamiar przerzucić się na nową platformę, ale ma przecież wyjść conroe, więc sam nie wiem. I tak w tej chwili kasy nie mam -> większy przypływ kasy będę mieć pod koniec roku. Tu moje pytanie -> kupić teraz jakiegoś Abit'a dobrego, wykręcić proca, pamiątki, graficzkę jak się uda (mam watercooling, teraz proc w idlu 30-31*C a w stresie góra 40*C) i czekać na zmianę platformy do gdzieś połowy przyszłego roku, czy wymieniać wszystko pod koniec tego roku? Powiem tak -> nie gram zbyt wiele, grafiką 3d się nie zajmuję -> programuję tylko i to co każdy człowiek robi na kompie - muzyczka praca itp. Gdybym miał bardzo stabliną płytę, z wykręconym procem, dobry biosem i brakiem problemów z usb (jakie mam teraz), mógłbym tak siedzieć jeszcze rok. Wiem że już sobie odpowiedziałem co robić, ale nie ma to jak rada fachowca ; D dzięks z góry. Edytowane 11 Czerwca 2006 przez baban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Ja poczekalbym na Conroe..... I nie oplaca Ci sie kupowac nowej plyty tylko do OC jesli niedlugo bedziesz zmienial calego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D2mian Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Poczekaj aż zdobędziesz kasę na nową platformę, nie ważne czy to będzie coś na AM2 czy nowym Conroe. A jeśli programujesz głównie to może przeżuć się na mobilne rozwiązania?myślałeś o tym? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...