Sid Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Hm. A jest ktoś z okolic Krzeszowic? Jeśli tak, to w Krzeszowicach w centrum, na tym dużym skrzyżowaniu co się na Czerną(klasztor tam jest) jedzie, jest lodziarnia. Gałka kosztuje 1,80zł, ale dosyć duża... A smak... Niezapomniany... Mógłbym tam siedzieć i jeść - polecam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Dla osób ze Śląska W Plejadzie w Bytomiu jest lodziarnia - trudno przeoczyć, bo wyróżnia się mocno na pasażu. Lody 1,50/gałkę ale to jest chyba ich wyrób. Cytrynowe i wiśniowe wymiatają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 A ja teraz sobie strzeliłem 2 big milki. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Jak ktoś jada gałkowe to polecam o smaku Whiskey ;) Troche droższe (2zł za gałe) ale niebo w gębie :) Polewka robiona z takiej jakby zageszczonej whiskey, smakuje dokładnie jak Jameson. no to u mnie w mieście oczywiście nie wiem jak w innych, ale na pewno nie będziecie narzekać na ten smak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Zielona Budka i Grycan (czy jakoś tak) są super, mega tłuste i dobre w smaku. Manhattany są też niczego sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Tylko Grycan ma czasami tak zbite lody, ze ledwo idzie je wydlubac z pudelka. Ale dobre sa, to fakt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 magnum. nie ma w polsce lepszych lodow na patyku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) magnum. nie ma w polsce lepszych lodow na patyku. Szczgólnie te z migdałami [i bez skojarzeń! ; D haha] mmm : ) Nie czytałem tego tematu, więc mogę kogoś powtórzyć, ale ostatnio miałem okazję zakosztować lodów Grycan, takie z kubka plastikowego, dokładnie chałwowe i jeszcze jakiś inny smak, lecz nie pamiętam co to było, ale bardzo dobre, przynajmniej mnie smakowały ; ) : ) Polecam! Swoją drogą bardzo fajne te kubki : ) Ja je sobie zostawiłem, a z racji tego, że interesuję się bicyklami... ; P : D rowerami : ) i lubię podłubać przy moim bike'u, to zrobiłem sobie z tych opakowań 'szakery' do czyszczenia łańcucha ; P : ) Update: LOL, dwa posty wyżej wspomniane o Grycanie... już 2'a dochodzi, wybaczcie ; P ; D : ) Edytowane 20 Lipca 2009 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) Heh nawet nie wiedzialem, ze jest taki topic na forum. W sprawie lodow dostepnych w Polsce to jesli chodzi o te do kupienia w sklepach IMO wygrywa Grycan, drozsze niz reszta, ale czuc roznice. Nie jest to jakis hi-end, ale i tak daje rade. To samo tyczy sie Grycana sprzedawanego "w kulkach". Moj osobisty killer (tutaj w Polsce), ktory kupuje praktycznie za kazdym razem jak tylko lodziarnia jest otwarta to "lody wloskie z automatu" w Wyszkowie. Oczywiscie z lodami wloskimi nie ma to nic wspolnego, po prostu utarlo sie u nas, ze lody wloskie to te lane z maszyny. I krotko: dla mnie nie ma lepszych lodow, kropka. Przez lata dostepne byly tylko dwa smaki: czekoladowe i waniliowe lub mieszane i mimo tego, ze teraz dodali jeszcze jakis smak i polewy to nadal kupuje combo "srednie, mieszane". Cenowo tez bardzo przystepnie, na male (ktore nie sa male) trzeba rzucic 3 zeta. Gdyby ktos przejezdzal w poblizu to polecam, naprawde warto. I na koniec absolutny mistrz swiata i okolic, nigdy nie jadlem nic lepszego niz te, ktore kupilem podczas czerwcowej wyprawy do Toskanii. Miasteczko San Gimignano, lodziarnia czy raczej gellateria bedaca 4 krotnym mistrzem swiata - to powinno wystarczyc. Smakowanie tych lodow mozna porownac chyba tylko do zazywania narkotykow, smaku sie nie da po prostu opisac. Co ciekawe te "wloskie lody" sa zdrowsze i smaczniejsze od typowych lodow jakie znamy, uzywaja tam mleka (zamiast smietany) ale i koncentracja skladnikow jest znacznie wieksza. Jedna wada: szybciej sie topia. Oczywiscie porownac tego do produktow dostepnych w Polsce sie nie da, zupelnie dwie rozne klasy jakosciowe (cenowo zreszta nawet nie tak bandycko). Edytowane 21 Lipca 2009 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Moj osobisty killer (tutaj w Polsce), ktory kupuje praktycznie za kazdym razem jak tylko lodziarnia jest otwarta to "lody wloskie z automatu" w Wyszkowie. Oczywiscie z lodami wloskimi nie ma to nic wspolnego, ... . Właśnie mi przypomniałeś, jak byłem jeszcze bajtlem, z jakieś 14 lat temu... ; ) i byłem z rodzicami na wakacjach we Włoszech, w Rimini i właśnie przypomniałeś mi lody... pamiętam jak się z nimi męczyłem, żeby skonsumować je w taki sposób, żeby się nimi cały nie upaprać ; D haha : ) opcja z wafelkowym kubeczkiem to była masakra, jedynie ogarniałem z papierowego ; D hahaha : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Jak dla mnie to Zbigniew Grycan robi najlepsze lody, tylko niestety są trochę za słodkie ps. tylko bez podtekstów :D ostatnio w galileo widzialem jak sie je robi , gosc sie zna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 magnum. nie ma w polsce lepszych lodow na patyku.dobre ale trochę drogie (4zł za loda na badylu? bez jaj...) wg mnie Atlanty są równie smaczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Odradzam lody "Zielona Budka". Kupilem sobie 1l waniliowym, bo szukalem jakiejs opcji budget friendly i wywalilem po paru lyzkach, jesc sie tego nie dalo, taki vomit. Grycan FTW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Odradzam lody "Zielona Budka". Kupilem sobie 1l waniliowym, bo szukalem jakiejs opcji budget friendly i wywalilem po paru lyzkach, jesc sie tego nie dalo, taki vomit. Grycan FTW. To ja nie wiem gdzie Ty je kupowałeś :D To dobre lody, nawet bardzo dobre, bym powiedział ;) Osobiście uważam, że najlepsze lody są we Wrocławiu w Galerii Dominikańskiej na piętrze -1. Lepszych nigdzie nie jadłem. Rozmawiając nawet z ludźmi z Gliwic polecali mi właśnie Wrocławskie lody z Galerii :) Ja również polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 ta lodziarnia przy wejsciu od przystankow tramwajowych ma bardzo duza i droga oferte, ale warto sie wykosztowac, bo lepszych nie jadlem... polecam mix czekolada-mieta-wisnia :lol2: ostatnio jadlem wielosmakowe warstwowe ledy z biedronki, powiem tak, duzo tego loda, ale polowa warstw mocno srednia... cena tez spora jak na biedronke: 3zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Hmm. Chodziło mi o lodziarnię przy wejściu od strony przejścia podziemnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 ostatnio jadlem wielosmakowe warstwowe ledy z biedronkiKaskader :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Hmm. Chodziło mi o lodziarnię przy wejściu od strony przejścia podziemnego. dokladnie (przejscie podziemne prowadzi do przystankow tramwajowych ^_^ Kaskader nie mialem po tym dolegliwosci, ale utwierdzilem sie w przekonaniu, ze w robaku dobrej jakosci jest 1/5 asortymentu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Jak w pudełku to tylko Manhattan, Grycan, Zielona Budka lub Algida. A tak w łape to kaktusy, zapp, big milk, rożki algida no i stare dobre calipso albo sandwiche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 (edytowane) najlepsze lody ever: 1. bambino 2. w Łebie jakoś przed wejsciem na główną ulice są delikatesy nie pamietam jak się zwały, ale za 2zl nakładają łychą takie pyszne lody gałkowe, ze nigdzie drugich takich nie znalazlem <3 3. Magnum z migdałami 4. Big Bambi 5. Bolero i o tyle wam powiem Edytowane 29 Sierpnia 2009 przez TeLe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzikson8 Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Najlepsze sa czekoladowe Grycana, ewentualnie stracciatella od zielonej budki. Poza tym Świderki z warszawskiej starowki ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L!z@rD Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Ostatnio jadłem bardzo smaczne lody Grycan o smaku chałwowym.Ogólnie grycany najbardziej mi odpowiadają(z tych w pojemnikach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Zimna słodycz jest obecna w moim menu przez cały rok. Preferuję Algidy-śmietankowe,oraz Goliaty też śmietankowe z karmelem ( ostatnio trudno je znaleźć)... Poza wymienionymi uwielbiam Big Milki. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 Ja osobiscie ubolewam nad tym ze nie dostepne sa w kubeczku jedne lody grycana ktore mozna kupic w jego stoiskach. Chodzi mi mianowicie o mleczna czekolade. Smak zamiata po maksie. Z ciekawszych smakow jakie szamalem to w Londynie lody o smaku pieczonego bekonu... Lecz najlepsze byly lody jakie szamalem jakies nascie lat temu. Na Nowym Swiecie w Warszawie byla lodziarnia Iglo. Robili tam najlepsze lody z automatu. Smietankowe. Doslownie. Jedna duza porcja potrafila zapchac nawet mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cantoro Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Ja żałuję, że nie ma już tych karmelkowych, kolorowych zappów, którymi się obżerałem za dzieciaka... Dzisiaj takich smaków już nie ma... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 (edytowane) Złota łopata należy się jak najbardziej. Łap: A wystarczyłoby się rozejrzeć po sklepach, bo na pewno są jeszcze Zappy (w Żabkach czy innych osiedlowych spożywczakach) Edytowane 25 Lutego 2013 przez stivo 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirekk Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Najlepiej wspominam smak lodów smerfowych! :D Jak odkopywać to na całego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 10... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2017 https://www.google.pl/search?q=Lody+cassate&client=opera&hs=qA5&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiR_Lep57jWAhVMa1AKHTppAiAQ_AUICigB&biw=1440&bih=554#imgrc=kTAggJsKIpQJLM: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...