Skocz do zawartości
pentliczek

Lody :d

Rekomendowane odpowiedzi

Są takie jedne carte dor czy tam garden party o smaku wiśniowo czekoladowym. Te lody wymyślił geniusz! Intensywny smak czekolady (taki prawie prawdziwy... :D ) W lodzie wtopione są prawdziwe wiśnie i to posypane kuleczkami z prawdziwej mlecznej czekolady. Lody poprostu wymiatają. Musicie spróbować. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio jak sobie kocomliłem fajke naszła mnie chęc na lody :) to skoczyłem migem do sklepiku nieopodal żeby wybrać sobie coś smakowitego i trafiłem na Algide Milke - omfg to istne cudo - ojebałem całe pudło delektując się każdą łychą :D

Każdemu polecam jak lubi czekoladowe :rolleyes:

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykłe czekoladowe, w sporej ilosci. Ale nie jakies taniusie bo te nie maja zbyt intensywnego smaku itd ;)

A poza takimi rozniaste .. rolady, gałki(coz, nie jadłem ich od dawna wiec nie wiem jakie mi najbardziej smakowały) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samedi napisał(a):

Wszystkie w duzyc ilosciach byle nie zielona budka. Ale ostatni kosztuje sie chyba w najlepszych lodach na swiecie marki HagenDaz niebo w gebie, nikt mi nie wmowi ze sa jakies lepsze.

HaagenDazs'y dobre... tylko drogie okrutnie (tu u mnie 6 euro za 500ml). Nie na moja kieszen takie frykasy, zreszta az takim smakoszem nie jestem :)

pentliczek napisał(a):

zabajone chyba ;]

to jest nic innego jak malaga, też lubie

A czy czasem nie jest tak, ze malaga = z rumem, a zabajone = z advocatem? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uwielbiam włoskie kręcone i do tego lane czekoladą która zastyga i jeszcze z orzeszkami

Nie wszędzie robią takie same, ale w mieście mam punkt gdzie robią wyśmienite, takie typowo śmietankowe i czekolada dobra, bo niektóre to taką wodą aż smakują, a punktów takich w mieście mam kilka to ten lubie najbardziej.

A prócz tego to Solero kiedyś były ekstra, już nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

A robicie sobie czasem sami loda? Ile radosci i zabawy

Cytat

Raz robilem i mi nie wyszlo, pozniej juz zrezygnowalem z jakichkolwiek prob

ja tam słyszałem, że to trzeba sobie dwa dolne żebra wyciąć oO nic dziwnego, że nie wyszło :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Pomimo że pogoda nie nastraja ja jem Manhattan Icde Dream Double Vanilla, pycha :P

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee tam nie znacie sie wcinacie jakies masówki dla plebsu :wink: u mnie pod domem jest lodziarnia która sama fabrykuje własne lody. MMMM niebo w gebie tiramisu sa świetne a bananowe smakuja jakbys jadł banana (serio) Nikt mi nie wmówi ze są lepsze. Jest tylko mały problem do tej lodzianri sie pól miasta zjeżdża (taktak bardzo znana jest ) i w sezonie letnim trzeba czekac ok 30min zeby dojsc do okienka. Ale warto Aha jakby ktos byl w brukseli to niech zajdzie DO Capoue glaces artisanales(to jest ta lodziarnia) Tuż obok polskiego konsulatu. Plecam :rolleyes: :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi