kurek Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 sa, w koncu sa, synonim poczatku lata, ze smietanka i z cukrem, wlasnie zjadlem druga porcje, jeszcze tylko czekam na czeresnie.... Lubicie truskawki, z czym jecie, same? Ze smietana czy jeszcze inaczej :wink: ps. wiem ze temat glupi ale lato nadchodzi i czlowiek zaczyna myslec o [ciach!]lach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Do odpowiedniego działu marsz :> http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=51 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Z takim czyms to na testowe, tam masz kulinaria. BTW wole agrest, truskawki->koktail. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 truskawki lubie, w postaci koktajlu własnej roboty lub same (z cukrem/bez) p.s: a czereśni nie lubie, te pestki mnie ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Truskawki i poziomki roxxxxx :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Truskawki są świetne, szczególnie jak są z własnego ogródka :) poziomki też mam w ogrodzie. Najlepiej smakują prosto z krzaczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Ja się objadam truskawkami w 3 configach 1. Pure Strawberries ;> 2. Truskawki + kefir + troche cukru + mikser 3. Truskawki + śmietana 18% + dużo cukru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Ja same truskawki bez dodatkow jadam. Czeresnie sa pro, lepsze od truskawek, najlepsze "swojskie" z drzewa;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) truslawki sa fee :/ Edytowane 12 Czerwca 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) ja jada truskawki same i w formie uplynnionej :D tzn 0,5kg truskawek miksuje (takim recznym mikserem) dolewa 0,5 - 0,7 l mleka, mieszam w reczym mikserze, robie test na slodkosc :D jesli nie slodkie (zalezne od truskawek :>) to dosypuje troche cukru, mieszam, pije, slucham marudzenia ze wypilem cale :D czeresnie kocham :> ale tylko same, najlepiej z drzewa prosto :) Edytowane 13 Czerwca 2006 przez D@ve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Truskaweczki mhmmmm.... :D Ostatnio mam farta bo jak babcia z dziadkiem z działki wracają to mi się zawsze troche truskaweczek trafi :blurp: Ogólnie to jem same, mają najlepszy smak ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Koktajl albo zupa truskawkowa ( truskawki + mleko + troche cukru) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zupa truskawkowa jako chłodnik ? Jadłem tylko raz, takie sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Właśnie jestem po pierwszych truskawkach w tym roku, wypiłem koktajl i troche mnie muli, ale truskawki :rulez: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kashienka Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Truskawki :)))))))) Uwielbiam ajjj (widać po avatarku?:>) w każdej postaci: same coctail truskawkowy mmmm ;] z bitą śmietaną z deserem lodowym :) gofry z truskawkami swieżutkimi.. ^^ w każdej, każdej postaci... w postaci błyszczyka też ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Coctail jest "pRo". Czeresnie tez sa pycha. ale przez ostanie lata trzeba uwazac na robaczki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) Właśnie sobie zrobiłem cocktail z truskawek prosto z lodówki. Wczoraj miałem prosto z pola, więc się dodało trochę kruszonego lodu. Dobrze działają na tych upałach ;) Szkoda że sista nie lubi ze śmietaną, bo są super... a że muszę się dzielić, to nie pasuje mieszać :/ Btw. Truskawki są od sąsiada, ja mam tylko swoje czereśnie (nie udały się w tym roku, bo poobmarzało wszystko w okolicy :evil: ). nemo1802: sposób jedzenia czereśni udostępniony dzięki uprzejmości znajomego :D : 1) Bierzesz wiadro czereśni. 2) siadasz wieczorem przed domem. 3) nie zapalasz światła 4) jesz wszystkie jak leci, nie patrzysz do środka. Punkty 2 i 3 można wyedytować dla tych którzy lubią jeść czereśnie w domu: 2) siadasz w pokoju 3) zapalasz świeczkę albo cokolwiek co daje mało światła Edytowane 21 Czerwca 2006 przez MareCeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) Truskawki są wyśmienite, rosną na polu u mnie, w pobliżu :D Ja najbardziej lubię koktail własnej roboty, ale nie słodzę. Moja mamcia piecze wspaniałe ciasto z truskawkami, jak tylko poczuję jego zapach, to od razu do kuchni pomykam. Po chwili nic już z niego nie zostaje hihihihi ;). ja mam tylko swoje czereśnie (nie udały się w tym roku, bo poobmarzało wszystko w okolicy :evil: ). U mnie to samo :angry:. Czereśni nie ma w tym roku, a też są wyśmienite. W tamtym roku miałem ich tyle, że sprzedawałem u mnie pod bazarkiem. Miałem najtaniej, ludzie brali (głównie mohery), schodziły jak woda. Zarobiłem całkiem nieźle. A teraz... echhhh Edytowane 24 Czerwca 2006 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Hehehe. Patent z czereśniami jest niezły ;) Dziś mama upiekła placek z truskawkami. Wcześniej zdążyłem kilka zabrać zaraz po umyciu. Niektóre mutanty miały rozmiar mandarynki. Normalnie niebo w gębie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Ja miastowy więc swoich nie mam, ale jakoś nawet wyglądają kupne. Od trzech dni popijam sobie jakieś koktajle, wcinam z kefirkiem mniam. Marecku, to dlatego w Kraku jest po 8ziko/kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (...)Czereśni nie ma w tym roku, a też są wyśmienite. W tamtym roku miałem ich tyle, że sprzedawałem u mnie pod bazarkiem. Miałem najtaniej, ludzie brali (głównie mohery), schodziły jak woda. Zarobiłem całkiem nieźle. A teraz... echhhhU mnie zawsze idzie barter z sąsiadami :] My im czereśnie, oni nam truskawki, potem jeszcze różne odmiany pomidorów, ogórki, inne warzywa... fajnie jest mieć trochę swojego, chociaż trzeba się nasiedzieć w polu żeby wszystko wyglądało jak powinno, a nie jak popegeerowski ugór ;) Hehehe. Patent z czereśniami jest niezły ;) Dziś mama upiekła placek z truskawkami. Wcześniej zdążyłem kilka zabrać zaraz po umyciu. Niektóre mutanty miały rozmiar mandarynki. Normalnie niebo w gębie. A ja wczoraj wtryniłem zmiksowane pluskawki (:D), wyjęte po godzinie z zamrażarki... wiecie jak wyglądają lody owocowe? Nie? No to do sklepu i szukać... te truskawki wyglądały tak samo :D Tylko smakowały lepiej :] (...) Marecku, to dlatego w Kraku jest po 8ziko/kg Ja nawet nie wiem po ile u mnie. Ale też pewnie drogie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 U mnie 2,5 ziko za kg ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 U mnie 3.50/kg. Czyli nie jest tak strasznie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Mam cały garnek ide wcinac mniam mniam :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 u mnie za free tylko trzeba wyjsć za dom :P nomalnie mam dość, inwazja normalnie! macie jakieś inne pomysły poza koktajlem, lodami (zamrożone zmiksowane termomixem,) jogurtem (naturalny+mix truskawek) oraz plackami ? Bo szkoda marnować tych kilogramów i wyrzucać potem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Wystaw jakis bazar, wyjdz przed chalupe i sprzedawaj. Mowie ci, te wszystkie Mohery sie zleca to w 5 min cale pole pojdzie, a te bardziej napalone to moga nawet ci zniszczyc rynek, bo wiadomo - konkurencja. Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Wystaw jakis bazar, wyjdz przed chalupe i sprzedawaj. Mowie ci, te wszystkie Mohery sie zleca to w 5 min cale pole pojdzie, a te bardziej napalone to moga nawet ci zniszczyc rynek, bo wiadomo - konkurencja.jestem pazerny, nie dam komuś jeść truskawków :P pozatym wole iść uczciwie zarobić a nie jakieś grosze zbierać.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Ja robie tak. Wlewam szklane soku pomaranczowego (musi byc naturalny a najlepiej wyciskany z pomaranczy) Wlewam do miksera dodaje jakies 200 dg truskawek i troszke cukru jak to woli i wychodzi przepyszny koktajl. Cos zamiast smietany. Mozna dodac troszke kwasku cytrynowego jak wyjdzie za slodkie. Polecam ale pod warunkiem ze ma sie dobry mikser ktory zmieli to na papke ;) Potem do lodowki. Mozna nawet zamrozic i tez smakuje dobrze ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Jak chesz cos dobrzego to zrob sobnie truskawki ze smietana i cukrem... normalnie zajefajne cos :P :D Wrzucasz truskawki do talerza, dodajesz troche cukru, zgniatasz wiedelcem i mieszasz ze smietana :P Szybko latwo i smacznie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Ja robie tak. Wlewam szklane soku pomaranczowego (musi byc naturalny a najlepiej wyciskany z pomaranczy) Wlewam do miksera dodaje jakies 200 dg truskawek i troszke cukru jak to woli i wychodzi przepyszny koktajl. Cos zamiast smietany. Mozna dodac troszke kwasku cytrynowego jak wyjdzie za slodkie. Polecam ale pod warunkiem ze ma sie dobry mikser ktory zmieli to na papke ;) Potem do lodowki. Mozna nawet zamrozic i tez smakuje dobrze ;P Jak dzisiaj odpaliłem mikser, to wyszedł mi Kubuś ;) Było poznać że to truskawki tylko po ziarenkach i kolorze :D Mój (no, mojej matuli) pomysł na truskawki: ugotujcie sobie ryżu (tylko, kurna, sypki ma być :P ), polejcie go truskawkami zmiksowanymi z niewielką ilością cukru i... smacznego :] Jedyny minus, to to że średnio się to nadaje na upały- gorący ryż, zimny nie smakuje tak dobrze. Ale za to dobre na deszczowe/burzowe dni jak się ma gdzieś jeszcze zachomikowane truskawki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...