Gość doink Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 hey mam pytanie czy ktos rozbieral ten zasilacz? chodzi mi o to jak jest podlaczony ten wiatrak 120mm do zasilacza, czy jest lutowany czy wtyczka 3pin, hetnie bym go puscil na 7v a nie chce tracic gwarancji tylko zeby sprawdzic, jako taki jest cichy jednak przy moim obecnym sprzecie jest najglosniejszym elementem pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Tagana nie rozbierzesz bo stracisz gwarę. Podłączenie wtyczką 2-pin do konrolera obrotów. Edytowane 13 Czerwca 2006 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Przez plaster miodu z tyłu PSU można nawet zobaczyć że jest podł. wtyczką 2pin. No włąsnie te Tagany w moim przypadku U15 530W nie jest królem ciszy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doink Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Tagana nie rozbierzesz bo stracisz gwarę. Podłączenie wtyczką 2-pin do konrolera obrotów. chodzilo mi o to ze nie bede rozbieraz zeby sprawdzic ;) a ze juz dzieki Wam wiem ze podlaczony wtyczka 2 pinowa, to podejrzewam ze jak tylko znajde jakis fajny wiatraczek to gwarancja pujdzie sie czesac, glacialtechy milo mi sie uzytkuje niestety albo molex albo 3pin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Może i królem ciszy nie jest ale za to nadrabia świetnym wykonaniem i jak żaden trzyma napięcia. Planuje zakup 480W ale dopiero jak ten paseczek na dole sie zapełni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zapewniam cię że są zasilacze które lepiej trzymają napięcia niż ten Tagan. Jakość wykonania ,owszem ,tu nie ma się do czego przyczepić prócz tego wiatraka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Zna ktoś sposób na zdjęcie plomby bez uszkodzenia ^^ :?: słyszałem coś o szmatce nasączonej izopropanolem ale podobno to klej sie rozpuszcza :? Odrazu zaznaczam że to nie jest do celu naciągnięcia żandej fimry tylko po to aby wymienić wentyl w Taganie, a że nie bede ingerował w elektronike to raczej nie powinienem tracić przez to gw. Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Wątpię żeby ci się udało. Znam te plomby i są baardzo wredne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 jeżeli chodzi i pląby na taganach to tak: Alkohol rozpuszcza farbę, ciepło powoduje że sie topią, a na zimno sie łuszczą, żeby było ciekawiej to teraz stosują jednocześnie dwa rozdaje kleju. Dla osoby robiącej to po raz pierwszy - otwarcie zasilacza bez uszkodzenia pląby jest praktycznie nieralne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 No to pozostaje, pocierpieć troche przez jakiś czas a potem zerwać plombe i założyć Fandera, ale nie poddam sie bez walki, będzie spisana na straty ale spróbuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doink Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 heh, hyba jednak znalazlem rozwiazanie sowjego problemu, nieciekawe ale jednak rrozwiazanie, po kilku dniach testow doszedlem do wniosku ze mam po prostu za slaby zasilacz, wprawdzie nawet na najnizszych obrotach jest najglosniejszy w budzie ale tak to on chodzi u mnie tylko w idle, po wlaczeniu czegokolwiek wiatrak sie rozkreca, nie jest to jakis denerwujacy halas, ot szum powietrza za to powietrze wydmuchiwane jak i gorna czesc obudowy staja sie mocno cieple, w zwiazku z tym pytanie do benita i zenfista, na co go wymienic? topower p7 czy be quiet dark power? czy moze cos innego? moc skoro 430 to malo przy czym bylo stabilne ale strzelam ze obciazenie przekraczalo 70-80% to bede celowal 480-530 fundusze jak zwykle ograniczone i fajne wynalzki w stylu dualengine niestety nie wchodza w gre ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Bierz Seasonic'a :D Mocy nie zabraknie i będzie cisza :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 chemiczny ali, prosze Cie, blagam napisz mi, ze seasonic 430 to najlepszy zasilacz na swiecie w tym przedziale W :D (w tamtym tygodniu kupilem nowke 430 za 275, czekam na paczke :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Akurat 430W w wykonaniu Seasonica jescze nieco odstaje od czołówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 @macr0n za tą cenę nic lepszego byś nie dostał :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doink Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 czyli co brac taka 500w seasonica http://zenfist.pl/pID/231.htm ? lepsze to niz topower i bequiet? szczerze mowiac troche ciezko bedzie odzalowac odpinane kable i sliczne oploty na rzecz seasonic ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 ee tam, http://zenfist.pl/pID/277.htm i masz zasialcz o paramaterach nieco lepszych od seasonica, z odpiananymi przewodami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Właśnie, wolałbym tego topowera niż spartańsko wyposażonego SS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Akurat 430W w wykonaniu Seasonica jescze nieco odstaje od czołówki. a ta czolowka to? no niestety 280zl to byl max ile mialem na zasilke, ale dzieki za slowa otuchy chemiczny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) a ta czolowka to? ... Według naszego mastah to Antec TP 2.0 430W :? Powiedz Zenfiście w czym ten Topower jest lepszy od Seasonic'a 500W? To, że ma odpinane kable to wszyscy wiemy. To, że Seasonic nie grzeszy jakością wykonania też wiemy. Ale już mówie o co mi chodzi, czy podłączałeś oba zasilacze na odpowiednio obciążonym kompie? Wiem, że ten Top jest w stanie wytrzymać prawie 600W. Ale interesuje mnie jedno komp pożerający około 400W i ilość decybeli wydobywająca się z zasilacza podczas obciążenia :) EDIT @pawelekmal ten Topower gniecie tego Tagana jak chce :D pozdro Edytowane 18 Czerwca 2006 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 czy Topower TOP-450P3 U12 EZ jest lepszy od Tagan 430w - U15 Easycon Serie ?? nie biorac pod uwage glosnosci.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Moim zdaniem i nie tylko moim Antec, Topower i Enermax. Seasonic dopiero od 500W wzwyż się dla mnie liczy jako czołówka. Ja w przeciwieństwie do ciebie chemiczny nie zachwalam zasilacza tylko 1 słusznej firmy, do Ste3ana i jego FSP się przyzwyczaiłem, ale widzę , że mamy na forum kolejnego fanatyka :lol2: Edytowane 18 Czerwca 2006 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) ok to zadam pytanie w ten sposob: czy w cenie do 300zl znajde jakis zasilacz lepszy (ogolnie mowiac po prostu lepszy, wiecie o co mi chodzi, pomijajac oczywiscie rozne bajery jak odpinane kable etc jako +) od seasonica? i czy w cenie do 300zl znajde jakis zasilacz cichszy w idle oraz przy pelnym obciazeniu od seasonica? oczywiscie w tej klasie zasilaczy ewentualne roznice, minimalne czy nie, w jakosci zasilki, starannosci wykonania dla mnie nie maja az tak duzego znaczenia jak kultura oraz glosnosc pracy, to tyle ode mnie... Edytowane 18 Czerwca 2006 przez macr0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doink Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 ee tam, http://zenfist.pl/pID/277.htm i masz zasialcz o paramaterach nieco lepszych od seasonica, z odpiananymi przewodami ;) czy te 450w wystarczy? przypominam ze wiatrak w taganie po odpaleniu gier dosc znaczaco przyspieszal czyli dostawal w kosc, a moja 805-tka jeszcze nie pokazala wszystkiego, z testowaniem napiecia doszedlem na razie do 1,575v i nie chce na razie 4ghz zrobic stabilnie ;( a widzialem ze niektorzy nawet na 1,66v puszczali wiec jeszcze bede sprawdzal, odpinane kable i oploty bylyby mile, ale najwazniejsze sa cisza i napiecia pod obciazeniem, o dziwo stary chief hpc-420-302 byl cichszy niz ten tagan ale ciagnal tylko jedno jajo na s478 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) @Benito Jasne tylko jak wchodzi do tematu bartezjusz i sypie konkretami w postaci rzetelnych testów to i Ty i wspomniany ste3an nie macie nic ciekawego do powiedzenia :lol: Tylko jedno się przewija w tym amoku pisania bzdur..."od zawsze Antec był super"! no lol :? Pewnie był i jest nadal, ale Seasonic dorównuje mu, a czasami go przewyższa :) Wiesz nie mam nic do Ciebie, ale od kiedy masz to co masz dziwnie słyszę tylko jedno :D Ja w przeciweiństwie do Ciebie jestem otwarty na wszelkie nowe informacje i jak ktoś mówi, że coś jest dobre, bo testował i dodatkowo zapodał "sznurki" do rzetelnych testów to nie mam powodów aby mu niewierzyć. Niestety kolego już dawno przestałem wierzyć na słowo, szczególnie tobie, za dużo bzdur (pewnie wpadki i chwile słabości :lol: )wyczytałem z Twoich postów aby wierzyć w to co piszesz <_< Dodatkowo swoim aroganckim niekiedy zachowaniem tylko utwierdzasz mnie w przekonaniu, że mam racje :-| Sorry za ten OT, ale w tej kwestii EOT Co do jednego racja Seasonic'i 500 i 600W to czołówka, ale za 275zł to SS 430W jest znakomitym zakupem :) pozdro Edytowane 18 Czerwca 2006 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 @pawelekmal ten Topower gniecie tego Tagana jak chce :D pozdro Może i gnie_cie ale nie jestem pewien kto kogo <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 @Benito Jasne tylko jak wchodzi do tematu bartezjusz i sypie konkretami w postaci rzetelnych testów to i Ty i wspomniany ste3an nie macie nic ciekawego do powiedzenia :lol: Tylko jedno się przewija w tym amoku pisania bzdur..."od zawsze Antec był super"! no lol :? Pewnie był i jest nadal, ale Seasonic dorównuje mu, a czasami go przewyższa :) Wiesz nie mam nic do Ciebie, ale od kiedy masz to co masz dziwnie słyszę tylko jedno :D Ja w przeciweiństwie do Ciebie jestem otwarty na wszelkie nowe informacje i jak ktoś mówi, że coś jest dobre, bo testował i dodatkowo zapodał "sznurki" do rzetelnych testów to nie mam powodów aby mu niewierzyć. Niestety kolego już dawno przestałem wierzyć na słowo, szczególnie tobie, za dużo bzdur (pewnie wpadki i chwile słabości :lol: )wyczytałem z Twoich postów aby wierzyć w to co piszesz <_< Dodatkowo swoim aroganckim niekiedy zachowaniem tylko utwierdzasz mnie w przekonaniu, że mam racje :-| Sorry za ten OT, ale w tej kwestii EOT Co do jednego racja Seasonic'i 500 i 600W to czołówka, ale za 275zł to SS 430W jest znakomitym zakupem :) pozdro no wiem, ze znakomity bo taniej o 50zl, ale skomentuj moj post jesli mozesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Moim zdaniem i nie tylko moim Antec, Topower i Enermax. Seasonic dopiero od 500W wzwyż się dla mnie liczy jako czołówka. Ja w przeciwieństwie do ciebie chemiczny nie zachwalam zasilacza tylko 1 słusznej firmy, do Ste3ana i jego FSP się przyzwyczaiłem, ale widzę , że mamy na forum kolejnego fanatyka :lol2: Benito tylko posluchaj kupujesz nowy zasilacz np 400watt jeden kosztuje 300zl jak seasonic i 400w fortrona jak moj ktory kosztuje 140 zl ja ide na logike a kto mi powie ze moj fortron gorzej bedzei trzymal napiecia niz seasonic ?ten jest 400watowy i tamten ? ale jaka jest glowna roznica? ja mam 150zl w kieszeni... lol czytalem test tej 500 seasonica rozmieszyla mnie ta zasilka 500 i na wejsciu ma kondensator 270uF na 400V taka pojemnosc ma moja 400 widze ze seasonic to gigant na glinianych nogach... Edytowane 18 Czerwca 2006 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Za 140 zł 400W seasonica też można (było, jak i dobrego FSP GLN raczej też w czasie przeszłym) kupić tak dla ścisłości, no może jeszcze +10 zł na rozgałęźniik moleksów. Edytowane 18 Czerwca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 no wiem, ze znakomity bo taniej o 50zl, ale skomentuj moj post jesli mozesz ;)Tylko nie wiem co komentować :? Jeżeli chodzi o ciszę i o sprawność zasiłki to Seasonic jest w czołówce :) Do 300zł nie znajdziej lepszej zasilki, jeżeli już to jakiś Topower P6/7 za trochę więcej niż 300zł ale tu już może być głośniej :-| pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...