Tranquility Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Czy ktoś posiada ten telefon i zdejmował już simlocka ? Mam kabel USB i chciałbym właśnie pozbyć się tego zabezpieczenia ale nie wiem który program by był odpowiedni :rolleyes: ? Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Tranquility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Z tego co slyszalem to samym kablem sie nie da, trzeba rozkrecac i cos dzialac w srodku. Cena uslugi w seriwsie to ~40zl. Oczywiscie moge sie mylic, ale tak slyszalem. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Z tego co slyszalem to samym kablem sie nie da, trzeba rozkrecac i cos dzialac w srodku. Cena uslugi w seriwsie to ~40zl. Oczywiscie moge sie mylic, ale tak slyszalem. ;] Hmmm to lipa :-| a może ktoś wie jak to zrobić samemu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Tak, wie. Musisz rozkrecic telefon, wyjac plyte glowna, zwiac jakis dremel do przeciecia ekranu badz ekran "odkleic" (hot air), ewentualnie odlutowac. Potem podpinasz telefon do Smart-Cipa, wlaczasz Smart-moto i wykonujesz pewna akrobacje. Po wlaczeniu smart-moto podlaczasz kabel USB do clipa i do telefonu, stykasz pewien punkt na plycie glownej telefonu z masa (przykladowo z ekranem) po czym (wciaz trzymajac ten punkt stykniety z masa) podlaczasz baterie i klikasz "search" w smart-moto. Na koniec musisz jeszcze poszperac po zakladkach w progamie i wybrac unlock by testpoing. Jesli przypadkowo odpadnie ci bateria albo cokolwie puscisz telefon po operacji sie nie wlaczy i jedyny ratunek to full flash wykonany przed operacja. Przy dobrym wietrze uda ci sie wszystko wykonac i nie uszkodzic trwale telefonu. Co mam na mysli mowiac o uszkodzeniu? Plyta glowna tego telefonu sklada sie z kilku warstw i przy zabawie ze sciaganiem ekranu mozna uszkodzic niektore sciezki w tym ta, ktora laczy baterie z procesorem co w efekcie spowoduje napis "nieprawidlowa bateria" na LCD i nie bedzie pozwalalo na naladowanie baterii w telefonie. Przy cieciu ekranu tez trzeba uwazac, zeby nie uszkodzic elementow. Teraz juz wiesz dlaczego w serwisach chca za taka akrobacje od 40-80zl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mruz Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 mam inne pytanie odnośnie tego telefonu: czy jak wyłączy się podświetlanie ekranu to na ekranie widać zegar? bo u mnie nie (czarny ekran) ;( a irytuje mnie odblokowywanie ażeby zobaczyć która godzina :lol: hehe Gdzie to ustawić jeśli się da Thx za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Tak, wie. Musisz rozkrecic telefon, wyjac plyte glowna, zwiac jakis dremel do przeciecia ekranu badz ekran "odkleic" (hot air), ewentualnie odlutowac. Potem podpinasz telefon do Smart-Cipa, wlaczasz Smart-moto i wykonujesz pewna akrobacje. Po wlaczeniu smart-moto podlaczasz kabel USB do clipa i do telefonu, stykasz pewien punkt na plycie glownej telefonu z masa (przykladowo z ekranem) po czym (wciaz trzymajac ten punkt stykniety z masa) podlaczasz baterie i klikasz "search" w smart-moto. Na koniec musisz jeszcze poszperac po zakladkach w progamie i wybrac unlock by testpoing. Jesli przypadkowo odpadnie ci bateria albo cokolwie puscisz telefon po operacji sie nie wlaczy i jedyny ratunek to full flash wykonany przed operacja. Przy dobrym wietrze uda ci sie wszystko wykonac i nie uszkodzic trwale telefonu. Co mam na mysli mowiac o uszkodzeniu? Plyta glowna tego telefonu sklada sie z kilku warstw i przy zabawie ze sciaganiem ekranu mozna uszkodzic niektore sciezki w tym ta, ktora laczy baterie z procesorem co w efekcie spowoduje napis "nieprawidlowa bateria" na LCD i nie bedzie pozwalalo na naladowanie baterii w telefonie. Przy cieciu ekranu tez trzeba uwazac, zeby nie uszkodzic elementow. Teraz juz wiesz dlaczego w serwisach chca za taka akrobacje od 40-80zl? Osobiście jeśli by mi się udało znaleść "instrukcje" jak to zrobić to bym sam sobie wykonał taką "akrobacje" i wolałbym zaoszczędzić 40-80 zł :wink: Edytowane 18 Czerwca 2006 przez Tranquility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 @Tranquility i mruz Zobaczcie na http://matrax.net/forum/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Osobiście jeśli by mi się udało znaleść "instrukcje" jak to zrobić to bym sam sobie wykonał taką "akrobacje" i wolałbym zaoszczędzić 40-80 zł :wink: To instrukcje powiedzmy ze masz, ale potrzebny ci jeszcze Smart-Clip za okolo 800zl albo MSS za 1800zl. Wybor nalezy do Ciebie. Edytowane 18 Czerwca 2006 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) To instrukcje powiedzmy ze masz, ale potrzebny ci jeszcze Smart-Clip za okolo 800zl albo MSS za 1800zl. Wybor nalezy do Ciebie. W takim wypadku to raczej nie mam wyboru - powiedzmy sobie szczerze... Edytowane 18 Czerwca 2006 przez Tranquility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 simlocka sciagnełem domowymi sposobami. Testpoint i po sprawie. Sciagałem juz z V500 i z L7, działa. Wystarczy zwykły kabel USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Tak jak do odpalenia tego Smart Clipa potrzebny jest Windows wartosci 400PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...