Skocz do zawartości
ZeroSuper

Okazyjny Upgrade Sprzętu.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Całkiem przypadkowo znalazłem kupca na moje Mobo wraz z klockiem w dobrej cenie.

Postanowiłem skorzystać z okazji i poczynić upgrade kompa, ale bez zbytnich inwestycji.

Konfig:

Epox 8RDA3+Pro

AMD Athlon XP 1700+ JIUHB (FalconRock II)

2x512Mb DDR TwinMos SpeedStep

Samsung 160Gb SataII

WinFast A6800XT 16/6

Za Epoxa wraz z prockiem i chłodzeniem dostanę 450pln. Pare złoty wysupłam z własnej kieszeni.

Najrozsądniejszym wydaje mi się taki konfig:

1. ASrock s939 Dual SATAII

2. A64 Venice 3200+

3. Arctic Freezer

4. Pamięci 2x512 Speedstep (bez zmian)

5. A6800XT 16/6 (bez zmian)

6. Samsung 160Gb SATAII - które to będe mógł wreszcie wykorzystać

7. Reszta śmieci bez zmian

Co myślicie o takim upgrade ? Jakoś nigdy nie dażyłem zaufaniem Asrocków, chociaż opinie na temat tego modelu są pozytywne.

Z tego co wiem to inne firmy nie dają razem pełnego AGP i PCIEx. A może lepiej olać na chwilę obecną PCIEx i kupić

jakieś DFI na NF3 z samym AGP ? Nie wiem czy w najbliższym czasie będe inwestował w ten komp i grafę PCIEx. A podejrzewam,

że następny upgrade będzie raczej całościowy.

A jak wy się na to zapatrujecie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i spoko - bierz to co napisałeś - nic lepszego nie bedzie :) ew jakies wentyle jak nie masz w obudowie bo fryzjer PRO lubi dobrą wentylacje :)

chyba zę spylisz karte i kupisz jakąś na PCIex .. 7600GT lub coś w tym stylu (a nawet x1800GTO :) )

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

STYKA - ale moze byc lepiej i to przaktycznie bez dopłaty :)

-

albo nie - poczekaj troche .. ceny kart na AGP juz praktycznie nie spadają ze względu na brak konkurencji :) podejrzewam ze za jakis czas sprzedasz za podobną cene :) chyba że szyscy przelizą na PCIex :P

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast 3200+ wez 3000+ - lepiej sie kreci i jest bardziej wydajny w o/c.

Mobo: Epox EP-9NPA7I nForce 4 S939 (DZW/SATA/LAN)

Chlodzenie: AC Freezer 64 Pro

Gpu (PCI-E): GeForce 7600GS, najlepiej z pamiatkami 1,2, lub 1,4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzecz w tym, że nie mogę czekać, gdyż moja płyta z prockiem ma już nowego właściciela a ja zostałem bez kompa.

AM2 odpada, szkoda mi wymieniać pamięci, te SpeedStepy co u mnie siedzą są całkiem niezłe. A jak mnie coś zmusi do AM2 to dokupię przejściówkę do tego Asrocka :lol:

Zresztą płyta (Asrock 939Dual SATAII) leży już u mnie w domu i czeka na klocka. Szukam czegoś na allegro, a w sobotę, będe testował partię procków w sklepie (4szt 3000+ i 6szt 3200+) więc może się trafi jakiś dzik :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi