ZeroSuper Napisano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2006 Witam. Całkiem przypadkowo znalazłem kupca na moje Mobo wraz z klockiem w dobrej cenie. Postanowiłem skorzystać z okazji i poczynić upgrade kompa, ale bez zbytnich inwestycji. Konfig: Epox 8RDA3+Pro AMD Athlon XP 1700+ JIUHB (FalconRock II) 2x512Mb DDR TwinMos SpeedStep Samsung 160Gb SataII WinFast A6800XT 16/6 Za Epoxa wraz z prockiem i chłodzeniem dostanę 450pln. Pare złoty wysupłam z własnej kieszeni. Najrozsądniejszym wydaje mi się taki konfig: 1. ASrock s939 Dual SATAII 2. A64 Venice 3200+ 3. Arctic Freezer 4. Pamięci 2x512 Speedstep (bez zmian) 5. A6800XT 16/6 (bez zmian) 6. Samsung 160Gb SATAII - które to będe mógł wreszcie wykorzystać 7. Reszta śmieci bez zmian Co myślicie o takim upgrade ? Jakoś nigdy nie dażyłem zaufaniem Asrocków, chociaż opinie na temat tego modelu są pozytywne. Z tego co wiem to inne firmy nie dają razem pełnego AGP i PCIEx. A może lepiej olać na chwilę obecną PCIEx i kupić jakieś DFI na NF3 z samym AGP ? Nie wiem czy w najbliższym czasie będe inwestował w ten komp i grafę PCIEx. A podejrzewam, że następny upgrade będzie raczej całościowy. A jak wy się na to zapatrujecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryken Napisano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2006 zestaw bdb choc wspomnij ile jestes w stanie wyluskac i do czeog kompa potrzebujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chemik16 Napisano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2006 moze być :wink: na dobre to tylko MOBO + CPU + Cooler kupujesz :wink: bedzie z ~700zł zależy gdzie weźmiesz B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroSuper Napisano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2006 Jak wspominałem nie chcę inwestować :D A dołożyć parę (200-300zł) do tych 450 za mobo i proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chemik16 Napisano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2006 (edytowane) i spoko - bierz to co napisałeś - nic lepszego nie bedzie :) ew jakies wentyle jak nie masz w obudowie bo fryzjer PRO lubi dobrą wentylacje :) chyba zę spylisz karte i kupisz jakąś na PCIex .. 7600GT lub coś w tym stylu (a nawet x1800GTO :) ) Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
methyl1test Napisano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2006 Zmieniłbym kartę na PCI-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chemik16 Napisano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2006 (edytowane) nom - za tą 6800 AGP mozesz sporo dostać :wink: powinno starczyc na coś pokroju radka x1800gto a może i nawet jakieś 7900GT sie wyrwie .... (ee chyba przesadzam :) ) Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroSuper Napisano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2006 Na dzień dzisiejszy ten A6800 styka, na PCIExa jeszcze zdąże sie przesiąść. Upewniliście mnie w słuszności wyboru, tak więc ruszam na allegro na łowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chemik16 Napisano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2006 (edytowane) STYKA - ale moze byc lepiej i to przaktycznie bez dopłaty :) - albo nie - poczekaj troche .. ceny kart na AGP juz praktycznie nie spadają ze względu na brak konkurencji :) podejrzewam ze za jakis czas sprzedasz za podobną cene :) chyba że szyscy przelizą na PCIex :P Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
methyl1test Napisano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2006 A ja bym sprzedał teraz bo z każdym dniem spada ilość chętnych na agp bo się przesiadają na PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Antar1us Napisano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2006 Zamiast 3200+ wez 3000+ - lepiej sie kreci i jest bardziej wydajny w o/c. Mobo: Epox EP-9NPA7I nForce 4 S939 (DZW/SATA/LAN) Chlodzenie: AC Freezer 64 Pro Gpu (PCI-E): GeForce 7600GS, najlepiej z pamiatkami 1,2, lub 1,4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryken Napisano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2006 tak ale patrzales na budzet poza tym teraz trafic dobre do oc 3000x albo 3200x to cięzka sprawa a kolega co chce kupic chyba maniakiem oc nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroSuper Napisano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2006 (edytowane) Maniakiem to nie, ale sprzętu nie podkręcać to grzech, więc jakieś tam OC na bank będzie. Dlatego planowałem 3200 a nie 3000. A karty na dzień dzisiejszy nie planuje zmieniać. Edytowane 14 Czerwca 2006 przez ZeroSuper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chemik16 Napisano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2006 obojętne co weźmiesz - tak samo sie kręcą :) czy raczej sie nie krecą :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryken Napisano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2006 750zł na mobo i procka to całkiem całkiem poczekaj na am2 albo epoxa za 320zł venice z allegro selekta jakiegoś 2800mhz albo cośpodobnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroSuper Napisano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2006 Rzecz w tym, że nie mogę czekać, gdyż moja płyta z prockiem ma już nowego właściciela a ja zostałem bez kompa. AM2 odpada, szkoda mi wymieniać pamięci, te SpeedStepy co u mnie siedzą są całkiem niezłe. A jak mnie coś zmusi do AM2 to dokupię przejściówkę do tego Asrocka :lol: Zresztą płyta (Asrock 939Dual SATAII) leży już u mnie w domu i czeka na klocka. Szukam czegoś na allegro, a w sobotę, będe testował partię procków w sklepie (4szt 3000+ i 6szt 3200+) więc może się trafi jakiś dzik :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...