Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie:

czy oplaca sie kupic to:

Przedmiotem aukcji jest karta muzyczna firmy VORTEX. Karta jest sprawna. Nie mam do niej sterowników oddzielnie ale WinXP wykrywa ją i działa prawidłowo. Parametrami przewyższa SB Live! (podobno). Na śledziu wyjście na głośniki, wejście Line-In i mikrofonu, a na karcie zdublowane to co na śledziu i 2 wejścia na CD oraz port do podłączenia przystawki radiowej. Na śledziu też jest port MIDI/Game.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja powiem tak: Słuchaliście kiedyś karty opartej na Aurealu ??

Bo ja mam taką na pokładzie... W Windzie 98 i ME stery są oficjalne baardzo miodzio... a do Wind 2k są nieoficjalne... mam winde 98 i 2000 PROF i powiem tyle: w końcu udało mi się dźwięk przestrzenny włączyć ... A to jest dźwięk porównywalny do kart X-Fi... Wiem co mówie bo X-Fi zostały oparte o technologie wykorzystaną w Vortexie.. Ale teraz pytania:

1) Cena Karty

2) Producent Karty

3) Najważniejsze - Rodzaj Chipu?? może być 8810, 8820, lub 8830 - dopiero ten daje dźwięk A3D 2.0 ..

Jeśli masz winde 98 to luzik.. Jeśli 2k trzeba będzie się pobawić z nieoficjalnymi sterami... bo na windowsowskich to nie pociągniesz długo...

A co do jakości dźwięku.. TO to nie przewyższa SBlive.. To łoi piknie SB live ;)

Zaznaczam że sam posiadam kartę Turtle Beach Montego 2... to nie jest z pewnością ta karta co na tym rysunku :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja powiem tak: Słuchaliście kiedyś karty opartej na Aurealu ??

Bo ja mam taką na pokładzie... W Windzie 98 i ME stery są oficjalne baardzo miodzio... a do Wind 2k są nieoficjalne... mam winde 98 i 2000 PROF i powiem tyle: w końcu udało mi się dźwięk przestrzenny włączyć ... A to jest dźwięk porównywalny do kart X-Fi... Wiem co mówie bo X-Fi zostały oparte o technologie wykorzystaną w Vortexie.. Ale teraz pytania:

1) Cena Karty

2) Producent Karty

3) Najważniejsze - Rodzaj Chipu?? może być 8810, 8820, lub 8830 - dopiero ten daje dźwięk A3D 2.0 ..

Jeśli masz winde 98 to luzik.. Jeśli 2k trzeba będzie się pobawić z nieoficjalnymi sterami... bo na windowsowskich to nie pociągniesz długo...

A co do jakości dźwięku.. TO to nie przewyższa SBlive.. To łoi piknie SB live ;)

Zaznaczam że sam posiadam kartę Turtle Beach Montego 2... to nie jest z pewnością ta karta co na tym rysunku :]

Tak, tylko Aureala nie ma już chyba od 6 lat, wraz z nim nie ma sterowników pod XP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oficjalnych oczywiście nie ma... No bo jak mogłyby być skoro Creative przejął Aureala : :cry:

Ale nieoficjalne można dorwać... Wiem bo sam na takich jadę... Pod Windowsa XP można nawet panel kontrolny dorwać... :) W sumie tę kartę kupiłem w ciemno za 16 zeta :lol: W licytacji.. Teraz za nią chcą ponad 30 :blink: Ale i tak ludzie je kupują...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi