suslik Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 jak w temacie: czy oplaca sie kupic to: Przedmiotem aukcji jest karta muzyczna firmy VORTEX. Karta jest sprawna. Nie mam do niej sterowników oddzielnie ale WinXP wykrywa ją i działa prawidłowo. Parametrami przewyższa SB Live! (podobno). Na śledziu wyjście na głośniki, wejście Line-In i mikrofonu, a na karcie zdublowane to co na śledziu i 2 wejścia na CD oraz port do podłączenia przystawki radiowej. Na śledziu też jest port MIDI/Game. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Takk, a na tych windosowskich sterach to napewno wykorzystasz jej możliwości. Zresztą przewyższyć dziś SB Live to żadna sztuka, z tym że Live-a kupisz za ok 30 zł a za to ile chcesz dać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 i do Live-a będziesz miał nowsze stery a na standardzie to masakra :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 No to ja powiem tak: Słuchaliście kiedyś karty opartej na Aurealu ?? Bo ja mam taką na pokładzie... W Windzie 98 i ME stery są oficjalne baardzo miodzio... a do Wind 2k są nieoficjalne... mam winde 98 i 2000 PROF i powiem tyle: w końcu udało mi się dźwięk przestrzenny włączyć ... A to jest dźwięk porównywalny do kart X-Fi... Wiem co mówie bo X-Fi zostały oparte o technologie wykorzystaną w Vortexie.. Ale teraz pytania: 1) Cena Karty 2) Producent Karty 3) Najważniejsze - Rodzaj Chipu?? może być 8810, 8820, lub 8830 - dopiero ten daje dźwięk A3D 2.0 .. Jeśli masz winde 98 to luzik.. Jeśli 2k trzeba będzie się pobawić z nieoficjalnymi sterami... bo na windowsowskich to nie pociągniesz długo... A co do jakości dźwięku.. TO to nie przewyższa SBlive.. To łoi piknie SB live ;) Zaznaczam że sam posiadam kartę Turtle Beach Montego 2... to nie jest z pewnością ta karta co na tym rysunku :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 No to ja powiem tak: Słuchaliście kiedyś karty opartej na Aurealu ?? Bo ja mam taką na pokładzie... W Windzie 98 i ME stery są oficjalne baardzo miodzio... a do Wind 2k są nieoficjalne... mam winde 98 i 2000 PROF i powiem tyle: w końcu udało mi się dźwięk przestrzenny włączyć ... A to jest dźwięk porównywalny do kart X-Fi... Wiem co mówie bo X-Fi zostały oparte o technologie wykorzystaną w Vortexie.. Ale teraz pytania: 1) Cena Karty 2) Producent Karty 3) Najważniejsze - Rodzaj Chipu?? może być 8810, 8820, lub 8830 - dopiero ten daje dźwięk A3D 2.0 .. Jeśli masz winde 98 to luzik.. Jeśli 2k trzeba będzie się pobawić z nieoficjalnymi sterami... bo na windowsowskich to nie pociągniesz długo... A co do jakości dźwięku.. TO to nie przewyższa SBlive.. To łoi piknie SB live ;) Zaznaczam że sam posiadam kartę Turtle Beach Montego 2... to nie jest z pewnością ta karta co na tym rysunku :] Tak, tylko Aureala nie ma już chyba od 6 lat, wraz z nim nie ma sterowników pod XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Oficjalnych oczywiście nie ma... No bo jak mogłyby być skoro Creative przejął Aureala : :cry: Ale nieoficjalne można dorwać... Wiem bo sam na takich jadę... Pod Windowsa XP można nawet panel kontrolny dorwać... :) W sumie tę kartę kupiłem w ciemno za 16 zeta :lol: W licytacji.. Teraz za nią chcą ponad 30 :blink: Ale i tak ludzie je kupują... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...