ENIGMA Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Stałem się szczęśliwym posiadaczem Sapphire X1900XTX - no, ale jak wiadomo jest na nim masakryczna suszarka :|. Z x850xt ostał mi się w/w zalman. Pytanie czy podoła? Trochę się nad tym zastanawiam czy jest sens przekręcać. W sumie na x850 wystarczał aż nadto. Ktoś jakieś doświadczenie ma - wiadomo, że VF-900 będzie spoczko, ale qpować specjalnie :| hmmm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Heh jak nie załorzysz to sie nie przekonasz, załórz go mysle że styknie bo ten zalmanek ładnie chłodzi i skoro muwisz że na X850XT starczył aż nadto to przy X1900XTX równiez nie powinno byc problemu....aleee tak jak muwie załórz go i wtedy bedziesz wszystko wiedział Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) nom nie wiem, nie wiem....... karcie bedzie cieplo a zalman na 12V jest WYRAŹNIE słyszalny :( vf900cu chyba bedzie dobrym rozwiazaniem Edytowane 14 Czerwca 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Na podstawie doswiadczeni innych (patrz XS) , mozna sie pokusic o twierdzenie ,ze oba chlodzenia sa do tej karty nieco za slabe . Tak jak zauwazono przy wiatraku na 12 V dodatkowo nie najcichsze . Jedyna poki co, sensowna alternatywa wydaje sie byc Accelero X2 - ciche, tanie i w miare wydajne. Pozatym jest watek poswiecony kartom opartym na R580 i tam znalazlbys odpowiedz, a w razie koniecznosci mogl dopytac innych userow ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 No tak najlepiej by było kupić accelero ale twórca tematu pisze że zalman został mu po starej karcie i nie wiadomo czy będzie chciał kupowac nowe chłodzenie ale jeżeli będzie chciał to dobre jest accelero x2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Powiiem, że ten Zalman będzie dobry tylko na 12V. Wtedy jest już słyszalny. Proponuję kupić AC Accelero X2. Koszt to ok. 70 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zalman na 12V i tak jest cichszy niz stock jak masz to zamieniaj. Nazbierasz kasy kupisz Accelero X2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Jak chlodzenie na 1900XT to tylko vf900cu ! + radiatory na pamiatki wtedy to masz b.dobre i ciche chlodzenei GPU i nawiew na radiatory osadzone na kosciach BGA w Accelero X2 jest tanszy ale do kitu jesli chodzi o chlodzenei pamiatek :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Jak chlodzenie na 1900XT to tylko vf900cu ! + radiatory na pamiatki wtedy to masz b.dobre i ciche chlodzenei GPU i nawiew na radiatory osadzone na kosciach BGA w Accelero X2 jest tanszy ale do kitu jesli chodzi o chlodzenei pamiatek :/ jednak vf700 za słabe trochę - w normalnej pracy styka ale w 3d - słabo :|. Kolejny "-" takiego potworka. 420W wydaje się za słaba jak na mojego konfiga :( co prawda stabilnie trzyma ale słabo - no nic w piątek pora na 620W chifunia :twisted2: Ale powiem tyle że x1900xtx to masakra normalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 pora na 620W chifunia Nie no nie przesadzaj, jakiś tagan lub topower 480W wystarczy spokojnie Ale powiem tyle że x1900xtx to masakra normalnie To akurat nie ulega wątpliowsci :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Nie no nie przesadzaj, jakiś tagan lub topower 480W wystarczy spokojnie no tak tylko np chifu 500 a 620W to różnica dla mnie 40 zł - sprawnośc 620W jest >80% więc jest rewelacyjnie - a zmiana z 420W na 480W imho mija się z celem :| - chce dodac jeszcze 1gb ramu o zrobić raida 0+1 więc taka 480W dalej bedzie mało w końcu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) Tak tylko w sumie lepszy Topower/Tagan 480W niż Chiftec/Delta :wink: 600W ale oczywiście nie muwie że Szefunciu jest zły :-P Edytowane 14 Czerwca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Tak tylko w sumie lepszy Topower/Tagan 480W niż Chiftec/Delta :wink: 600W ale oczywiście nie muwie że Szefunciu jest zły :-P OT: Bez obrazy ale może warto do słownika zobaczyć? - muwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) ENIGMA ile amper ma ten Chieftec 420W na lini 12v za niedługo będe kupował x1900xtx i nie wiem czy NeoTEC V4200 420W starczy Edytowane 14 Czerwca 2006 przez SILAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 ENIGMA ile amper ma ten Chieftec 420W na lini 12v za niedługo będe kupował x1900xtx i nie wiem czy NeoTEC V4200 420W starczyZenfist.pl Tam wszystkiego sie dowiesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 ENIGMA ile amper ma ten Chieftec 420W na lini 12v za niedługo będe kupował x1900xtx i nie wiem czy NeoTEC V4200 420W starczy lokne jutro bo mi się nie chce wydzierać juz dzisiaj - ale schodzimy z tematu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Wracając do tematu, to ja miałem VF700-Cu i na 12V jak dal mnie jest zdecydowanie za głośny :| tyle że na 7800GT na min obr był wystarczający. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Jednak narazie zostanę przy vf700. Porobiłem dzisiaj testy i temp. spadła o 10* w idle/load więc nie jest źle. W load 55* nie przekracza gdzie na "suszarce" było ponad 65*. Przerobiłem wtyczkę więc karta dalej ma auto regulację i w 2D jej nie słychać. W 3D i tak nawala muza z gier więc szumek pomijam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Wracając do tematu, to ja miałem VF700-Cu i na 12V jak dal mnie jest zdecydowanie za głośny :|To X18(9)00XT nie slyszales jak wejdzie na pelne obroty to boje sie ze mi komp odleci :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...