dobo90 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) AsRock juz przygotowal nastepce swojego udanego poprzednika - AsRock'a 939SLI-eSATA2. Plyte glowna mozna juz kupic w Komputroniku. Jakby ktos posiadal ta m/b to niech ze swojej laski podzieli sie informacjami na jej temat. Specyfikacja plyty glownej ze strony AsRock'a: * Socket AM2 for AMD Athlon™ 64FX / 64X2 / 64 and Sempron processors * ULi M1697 1. Supports FSB 1000MHz (2.0GT/s), Hyper-Transport Technology and AMD Cool 'n' Quiet Technology 2. Untied Overclocking : During Overclocking, FSB enjoys better margin due to fixed PCIE/ PCI Buses 3. Supports Dual Channel DDRII800/667/533, 4 DIMMs slots, with maximum capacity up to 8GB 4. Hybrid Booster - ASRock Safe Overclocking Technology 5. Supports Dual Graphics XLI 6. PCI Express x16 slot for VGA interface 7. PCI Express x 8 slot, to adopt 2nd PCI Express x 16 VGA card and other PCI Express x4, x2, x1 interface cards - 2 x PCI Express x1 slots 8. 4 ports of Serial ATA II 3.0Gb/s, support RAID (RAID 0, 1, 0+1, JBOD and RAID 5), NCQ, AHCI and "Hot Plug" functions, 2 ATA 133 IDE ports 9. 2 ports of eSATAII 3.0Gb/s (shared with 2 SATAII ports), support NCQ, AHCI and "Hot Plug" functions 10. HDMI_SPDIF header, providing SPDIF audio output to HDMI VGA card, allows the system to connect HDMI Digital TV/projector/LCD devices. 11. 7.1 Channel with High Definition Audio, 10/100 Ethernet LAN 12. Windows Vista™ Premium Logo Hardware Ready 13. ASRock 8CH_eSATAII I/O: 2 eSATAII ports, HD 7.1 channel audio jacks Wiecej informacji na: http://www.asrock.com/product/AM2XLI-eSATA2.htm Zdjecie: Edytowane 28 Lipca 2006 przez d0b0c0p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) to jest następca 939SLI-eSATA2 lub 939SLI32-eSATA2 a nie 939Dual-SATA2 Edytowane 14 Czerwca 2006 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 moze tak a może nie :) może to być szit jak te wcześniejsze modele :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 jak moze byc shitem jak ma ten sam chipset... roznie sie tylko socketem i niczym wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 eeee ... zależy jeszcze w co ten chipset wsadzili :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) Wygląda nieźle, troche drogi, ale jest sli. Nie wiem czy będzie następca 939dual-sata2 bo nie widziałem jeszcze żadnej płyty na AM2 z AGP... <_< ja czekam na DFI Edytowane 15 Czerwca 2006 przez JacekN8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 250zł to jest drogo? nie uważam, chetnie bym ją kupił, ale ponad 300 stbailnie, zawsze 24/7 ciągła bez problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Patrzyłem na komputronik, tam chcą 276. Też bym ją kupił ale za pół roku, aż to całe AM2 będzie przetestowane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Też mi niuans - 939SLI (nie SLI32) pod AM2 ;) Lepiej coś lepszego, a bez SLI (w ogóle). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Wszystko sie okaze po testach... Ale jesli bedzie tak dobra jak poprzedniczka, czeka ja swietlana przyszlosc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 nie ma nic lepszego w tej cenia na AM2... jedyna ciekawa oferta to asus za 700 zl jesli ten asrock zapewnia takie samo oc jak na 939 to wszystkie gigashity/msi i inne takie w podobnych cenach moga isc do lamusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 I co testował juz ktoś tą płyte bo jestem na kupnie i chętnie bym dowiedział sie coś więcej na jej temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 ja bynm chetnie wział uli ale nie w asrace..chciałbym normalnego, wysokigo o/c i rozbudowanego biosu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Hmm chyba niedlugo wezma ja dla kumpla chce zrobic maly upgrade sprzetu i nie chce ladowac kasy w ddr I wiec padlo na AM2. Hardkorowego oc robic nie bedziemy , ale sprubujemy z niej cos wycisnac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Hmm chyba niedlugo wezma ja dla kumpla chce zrobic maly upgrade sprzetu i nie chce ladowac kasy w ddr I wiec padlo na AM2. Hardkorowego oc robic nie bedziemy , ale sprubujemy z niej cos wycisnac ;) I jak?Masz już tą płytke? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Nie kumpel juz tydzien czeka az mu komputronik zamowienie zrealizuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Nie kumpel juz tydzien czeka az mu komputronik zamowienie zrealizuje. Czekam :) Jak tylko będziesz wiedział coś to pisz. Szczeglnie chodzi o bios - czy rozbudowany oraz możliwości o/c. Również z czym ma problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 recka tej plyty na ocwb link: http://www.ocworkbench.com/2006/asrock/am2xli-esata2/g1.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 co to za test jak nie ma overclockingu... teraz pytanie jakie fsb wytrzymuje płytka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) na tym forum jeden uzytkownik mial juz fsb 34x... jak mnie pamiec nie myli przy dobrym biosie pewnie da rade te 400 wyciagnac (tak jak przy 939Dual'u) Edytowane 4 Lipca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 no mi śmigało 340, ale nei wiem czy do konca stabilne, bo wyłaczyłem sp 2004 po 20 minutach, musze sprawdzic ile wyciaga bez włączonej dzwiekówki, moze dzisiaj wieczorem to zrobie i dam znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 no mi śmigało 340, ale nei wiem czy do konca stabilne, bo wyłaczyłem sp 2004 po 20 minutach, musze sprawdzic ile wyciaga bez włączonej dzwiekówki, moze dzisiaj wieczorem to zrobie i dam znac A masz tego mobacza? To nawijaj jak się sprawuje etc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 no chyba musi miec jak napisal, ze dzisiaj testnie fsb 340 bez wlaczonej integry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 no chyba musi miec jak napisal, ze dzisiaj testnie fsb 340 bez wlaczonej integry :)To było pytanie retoryczne :] HTT 340 nie jest najlepszym wynikiem... A jak ze zmianami V na tej mobo? Jaki ma zakres? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Moze i nie najlepsze ale na proca z mnoznikiem 9 w zupelnosci wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 no wiesz Tunningkomp jak na płyta za ciut ponad 250zł, gdyby inne na am2 były dobre, ale nie bardoz, tnz są tez dobre, ale jaka cena reglacja dla pamieci - brak, nie mozna podnsoic napiecia, moze w innym biosie regulacja dla proca +0.05 od standardowego napiecia procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 no wiesz Tunningkomp jak na płyta za ciut ponad 250zł, gdyby inne na am2 były dobre, ale nie bardoz, tnz są tez dobre, ale jaka cena reglacja dla pamieci - brak, nie mozna podnsoic napiecia, moze w innym biosie regulacja dla proca +0.05 od standardowego napiecia procka To kaszana. Spróbuj na innym biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 narazie chyba nie ma innego biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 nie wiem jaki masz w swojej plycie ale na stronie asrocka jest juz wersja 1.20 i napiecie na memki mozna zmienic chyba o 0.1V link: http://www.asrock.com/support/download.asp...XLI-eSATA2#bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Asrock się postarał i bedzie mozna montowac stare coolery-zajefajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...