Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Ja to mobo będę miał jakoś we wtorek+ sempron 3000. Zobaczymy jak to na prawdę z nią jest i czy wyniki np. max HTT się powtarzają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Mi się narazie udało HTT 230 na HT x4, dalej nie testowałem bo mam problemy z moxtorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 a jakiego rodzaju problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Zajrzyj do działu o dyskach twardych, ale juz mi się częściowo udało je rozwiązac. Niestety wyższego HTT narazie nie osiągnołem, i podejrzwam ze mi się to nie uda na tej zasiłce (mercury 400W) Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisher_nh Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Mam ta samą płyte i ten sam problem maxymalne htt to 230 :( Athlon 3500 + @ 2488 MHz przy htt 226 MHz :( napiecie Vcore = 1,4 V Pamięci 355.5 MHz (711) 4.4.4.12 2T Czekam na nowsze zmodowane biosy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 troche mi popsul humor ten post... bo mam wlasciwie takiego samego kompa i liczylem na nieco wiecej... jakies 2,6-2,8 ghz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Hehe, dzisiaj tak przysiadłem i rozwikłałem problem z powolnym startowaniem windy i niskim OC. Wystarczyła dać memki na 2T. Narazie lece na 2500HTT i HT x3. Jutro powalcze dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 a da sie w koncu zmieniac napiecie na ramach i cpu czy nie? i jak dzwiekowka? bo teoretycznie powinna byc fajna... najlepszy zintegrowany realtek... tylko moze soundmax jest lepszy (o audigy/x-fi nie mowie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 a da sie w koncu zmieniac napiecie na ramach i cpu czy nie? i jak dzwiekowka? bo teoretycznie powinna byc fajna... najlepszy zintegrowany realtek... tylko moze soundmax jest lepszy (o audigy/x-fi nie mowie) Na cpu do 1.4v, na pamieciach chyba 2.2v(nie jestem pewien co do vdimm). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 no wlasnie... a na stronach jest poadane, ze np. 3500+ ma 1,25-1,4 - to jakie ma domyslne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 no wlasnie... a na stronach jest poadane, ze np. 3500+ ma 1,25-1,4 - to jakie ma domyslne? Jak kupisz wersje EE to bedziesz miał te 1.2v. Zwykłe procki mają 1.35v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 jeszcze 2 dni i będę miał ta płytę, ale dla sąsiadki. Z tego co czytamto chyba jednak i ja ją wezmę bo na razie to ten asus m2n-e to kompletne badziewie i chyba nic innego na razie nie ma prawda- tylko ten asrock i asus jest do uznania. P.S na Core 2 Duo nie mam kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Nie bierzcie tej płyty!!!! To straszny shit!!!! HTT powyzej 250 jak bym nie ustawiał pamieci niestabinie. Jak zrobie rese biosu to musze windowsa aktywowac.......poprostu skandal!!! Co to ma byc?? Kto chce sie zamienic asrock za Asusa lub msi neo-f?? chetnie wymienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Niedawno ktoś testował tą mobo i HTT uzyskiwała bardzo wysokie... o_O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 To był wyraźnie jakis lepszy model bo ludzie jakos niskie HTT wyciągają. Strasznie wkurza mnie że musze aktywowac windowsa. Jak pomyśle ze mam zadzwonic do microshitu to odechciewa mi sie całego AM2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisher_nh Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Dla mnie tez to jest dziwne ze tylko 230 stabilnie moge wyciagnac ,a innym ,którzy testowali ta plyte chodzila ponad 300 , mysle ze jest to kwestia biosu. Nie pozostaje mi nic innego niz czekac na nowe poprawione biosy albo zmodowane . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 heheh ale do rzeczy: wczoraj na asrocku zabawiałem się dwujajowym procem. jak się okazało nieżbędne będzie zrobienie vmoda, ponieważ x2 ma troche za duży pobór i napięcie spada do 1,35-1,36 (zamiast 1,4V). nie mniej jednak: niestety ani nie miałem czasu zeby pobawić się dłuzej, ani tez nie miałem czym zrobić vmoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 MILANS, ale na jakim mnozniku?? heh na 5 to tez bym pewnie tyle wyciągnął. No i podniosłes napięcie, a na sempie sie nie da. Dowiedziałem się że mój kuzyn pracuje w sklepie komputerowym. Moze uda mi sie załatwic w promocyjnej cenie biostara lub epoxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) a athlony 64 nie maja zablokowanego mnoznika? i jakie temperatury macie w stresie i idle (na jakim cpu i jakie chlodzenie)? i czy macie napiecie default 1.35 czy 1.40? Bo ja mam to drugie i nie wiem czemu... Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez homzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 MILANS, ale na jakim mnozniku?? heh na 5 to tez bym pewnie tyle wyciągnął. No i podniosłes napięcie, a na sempie sie nie da. Dowiedziałem się że mój kuzyn pracuje w sklepie komputerowym. Moze uda mi sie załatwic w promocyjnej cenie biostara lub epoxa.Nie ma tych płyt w Polsce. a athlony 64 nie maja zablokowanego mnoznika? Mają zablokowany w góre, w dół mozesz zmieniać. Athlony FX mają odblokowany w dół i w góre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 biostar jest na www.imperium.net.pl :) a na www.esc.pl jest juz dfi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) biostar jest na www.imperium.net.pl :) a na www.esc.pl jest juz dfi:) Imperium jest nieczynne do 28, imho raczej nie mają tej mobo na stanie. Ciekawe jak się kręci ta DFI, czytał ktoś jakąś recenzje? Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Może w Polsce nie ma, ale w innych trochę porządniejszych krajach UE są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas8 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Ciekawe jak się kręci ta DFI, czytał ktoś jakąś recenzje?Dośc fajnie :wink: tu: http://www.xtremesystems.org/forums/showth...p;highlight=dfi i tu: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=107226. Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez lukas8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisher_nh Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 heheh ale do rzeczy: wczoraj na asrocku zabawiałem się dwujajowym procem. jak się okazało nieżbędne będzie zrobienie vmoda, ponieważ x2 ma troche za duży pobór i napięcie spada do 1,35-1,36 (zamiast 1,4V). nie mniej jednak: niestety ani nie miałem czasu zeby pobawić się dłuzej, ani tez nie miałem czym zrobić vmoda Milans spróbuj go wykręcić ponad 2500 MHz (przy htt 250 wzwyż) i daj próbke SPI 16 M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Witam ja wydusiłam coś takiego , gdy dam htt 267 to wyskakują blue screeny , nie wiecie co robić ?? aha i mam ustawione PCIE na synchro. czy to dobrze ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 moze napiecie za male? ja przy 3500+ mam na default 1,4V:) albo HTT moze odrobinke za duze? Albo opoziniena ramow zbyt duze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 ustawiam napięcie 1,4V ale w programie pisze 1,35 , a jak się ustawia opóźnienia ramu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 to moze ustaw jeszcze wiecej? albo auto daj? a ramy to advanced -> cpu configuration i dalej tam masz memory clock/cas latency/tras/trp itd. - to wszystko do ramow i jaki masz procesor w ogole? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Athlon 3000+ am2 PS Zmieniłam paste z białej silnikowej na AC5 i radiator od chipsetu paży :wow: a przedtem nie pażył, temperatura jest w normie 31-33*C czy nie lepiej dać na to jakiś wentyl 40x40 ?? Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez britfanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...