marjam Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Pomocy! Mam tego lapka ponad pół roku i ostatnio zauważyłem dziwną rzecz: po jakimś czasie od włączenia system potwornie zwalnia. Na panelu sterowania przy procku pojawia się wtedy częstotliwość ni mniej ni więcej tylko 179MHz. Pomaga, kiedy wejdę do ustawień e-power management. Niby ustawienia są po staremy, CPU na max speed, ale jak się kliknie na max performance, apply, a potem z powrotem na ustawienia indiwidualne, wszystko wraca na jakiś czas do normy. Tylko że później znowu system coś trafia i zwalnia... Komp używany dość intensywnie. Może to problem z chłodzeniem? Ale wentylator działa normalnie. Pomóżcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 W BIOS'ie powinieneś mieć opcję "Dynamic CPU Setting" lub coś w tym stylu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjam Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Sprawdziłem. Nie ma takiej opcji... W ogóle ten bios jest bardzo ubogi, niewiele można w nim zmienić.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...